Może polecicie mi jakieś ciekawe książki, np. pamiętniki i autobiografie?
Co Wy lubicie czytać?
_________________ '...W środku ukrywa się mój umysł - zagubiony, zalękły, samotny.
Ale ja to ukrywam.
Nie chcę, żeby ktokolwiek wiedział.
Przeraża mnie myśl, że moja bezsiła i strach zostaną odkryte...'
Ostatnio duzo czytam o filozofii greckiej, bo przeciez jakie by to bylo zycie bez filozofii ? Swiat jest zbudowany przez myslicieli ! Czytajcie filozofie !!!!!!
Biografie słynnych myślicieli...Przerózne..w bibliotekach półki sie uginają. Ja ostatnio zakończyłam czytać ''coś'' o Marksie i Nietzsche...zabawne I Einsteinie...np.zalezności jego mózgu a przeciętną jednostką.
_________________ Kto się wcześnie z łóża zbiera,ten wcześnie umiera!
temat dobry wiec odswieze:)
Kod leonarda da vinci, anioly i demony oraz cyfrowa twierdza Dana Browna to dla mnie ostatnio bestsellery. Oprócz tego "Mały ksiecia" i "Oskar i Pani Róża" to według mnie 2 pozycje ktore polecam kazdemu.
_________________ Baw się i szalej nie myśl co dalej:)
Harry Potter, książki Ernesta Hemingway'a, Dana Browna ( to moje ksiązki ) a polecał bym Ci " Mein Campf " - Adolfa Hitler'a ( super książka ) oraz " Stalin - człowiek ze stali ( dość biograficzna, choc więcej o świtności ZSRR ), Pleśń i Trociny ( fantastyczna książka o Afryce )....
Wszystko autorstwa PAULO COELHO niesamowity i wspaniały pisarz. Twórca min. "Alchemik", "Weronika postanawia umrzeć", "Pielgrzym". Naprawde polecam!! A jeśli wolisz książki grozy, horrory to King się w tym specializuje.
a polecał bym Ci " Mein Campf " - Adolfa Hitler'a ( super książka ) oraz " Stalin - człowiek ze stali ( dość biograficzna, choc więcej o świtności ZSRR )
jak juz to 'Main Kampf',tak to doskonała ksiązka dla 15latkow
Mein Kampf to bzdury.Faszystowski ,rasistowski bełkot psychopaty ,który źle odebrał poglądy Nietzego i Darwina. Szczerzę wątpie, abys przebrął przez pierwsze kilka stron.
A co do Stalina...gościu ma taką biografie, ze sam spilberg nie dałby rady tego zekranizowac
Osobiscie lubie brednie Sapkowskiego, czasem czytam tez Davisa
Szczerzę wątpie, abys przebrął przez pierwsze kilka stron.
...to sobie po wątpiewaj, bo jeżeli twierdzisz, ze ja nie dałem rady to świadczy o twojej bardzo niskiej inteligencji <lol2> hahaha....aha i Hitler nie był rasistą najdroższy solidku... mylisz pojęcia, to chyba wina tak starczego wieku, nieprawdaż ??
Dziewczyna szukała biografi, więc jej podałem !! Osobscie nie polecam sapkowskiego książek gdyż emanują żadzą wyrządzania zła ... Polecałbym dokładniejszą lekture...
...to sobie po wątpiewaj, bo jeżeli twierdzisz, ze ja nie dałem rady to świadczy o twojej bardzo niskiej inteligencji
lol...alez ja jestem pewny na 99%, ze nawet nie zagladałes do tej ksiązki. Jestem pewny na 100%, ze bys jej nie zrozumiał nawet bedąc starszym.
Poprostu ta ksiązka to prawdziwy bełkot, o ktorej głosno sie ostatnio zrobiło, bo została wydana. Czemu kazdy mysli, ze jak powie, ze czytał mein kampf, to bedzie obierany jako intelektualista?
Cytat:
hahaha....aha i Hitler nie był rasistą najdroższy solidku... mylisz pojęcia, to chyba wina tak starczego wieku, nieprawdaż ??
No comets...jesli ktos kumaty przeczyta tą twoją 'riposte' to i tak wyjdziesz na idiote(i bez mojego sprostowania)
Cytat:
Osobscie nie polecam sapkowskiego książek gdyż emanują żadzą wyrządzania zła ... Polecałbym dokładniejszą lekture...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum