Zgadzam się.Muzyka była cudna,w ogóle ciekawa epoka,pod każym prawie względem.
Myzyka to była obłędna. Średniowiecze jest najdłuższą epoką, wiele się wydażyło. Muzyka stawała się coraz doskonalsza pomimo prób utrzymania jej niemalże w tym samym stanie. Chodzi mi oczywiście o kościół. Pod koneic średniowiecza pojawiła się prymitywna forma wielogłosowości-organum.
Lubię muzyke średniowiecza.
W samym średniowieczu jako epoce denerwuja mnie właśnei ci rycerze.
Nie wiem czego. Tak jakoś.
W samym średniowieczu jako epoce denerwuja mnie właśnei ci rycerze.
Nie wiem czego. Tak jakoś.
A może jakiś zaszedł Ci za skóre i dlatego ich nie lubisz,co?:) Ja tam do nich nic nie mam,ale to Twoje zdanie:)Ludzie jak wszyscy inni:) Nie wiem czemu za nimi nie przepadasz:)
A muzyka to naprawdę cudo....
Pozdrawiam
[ Dodano: 06-05-2007, 23:28 ]
caessa napisał/a:
ta.
chociaż w tym roku z racji matury przestałam uczęszczać w spotkaniach. no i mistrz zrobił się denerwujący...
no rozumiem.Maturą ważniejsza sprawa. A mistrz to rozumiem jakaś władza wyższa,tak?
[ Dodano: 06-05-2007, 23:30 ]
Alearan napisał/a:
.
Nie mam kasy...
Wolę renesans.
No tu się zgodzę,kasy to to zajęcie ciągnie.A renesans,no cóż..każdy ma inny gust i trzeba to szanować.
Można tylko trzeba i tak zdobyć materiał a poza tym trzeba mieć jeszcze róznego rodzaju narzędzia,umiejętności i wiedzę.Taniej wychodzi,to prawda,ale nie zawsze efekt jest zadowalający.Są ludzie,którzy się tym zajmują,ale czasami zdzierają.
[ Dodano: 07-05-2007, 07:19 ]
Cytat:
W renesansie pojawiły się rapiery - moja ulubiona broń. Na miejscu, tuż przed młotami bojowymi. I rapiery kombinowane - też niezły motyw.
No cóż....na temat rapierów nie wiele mi wiadomo.Nie moja epoka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum