Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 14:24
rower
Autor Wiadomość
ZawiszaCzarny 
*

Wysłany: 31-03-2007, 22:29   

Ja też jeżdżę, ma rower górski, mieszkam prawie na roztoczu więc z kumplami śmigamy sobie po górkach, co weekend robi sie średnio 100-150 km no i git ;)
  Znak zodiaku: baran

Lee 

Imię: Kamil
Wysłany: 01-04-2007, 08:52   

Jak juz się zaczyna robic ciepło to mój rower jest na chodzie - lubie jazde na rowerze.

wyzynarka 
fuck off

Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 01-04-2007, 09:51   

raczej na rowerze nie jezdze...
ale mezczyzna moj zostawil w pt. swoj rower u mnie na noc.
no i wczoraj musialam mu go dostarczyc ;) wiec sie przejechalam.

okrutnie sie balam, ze mi ukradna, bo rowerek pierwsza klasa :)
nie jaki stam marketowy :P :D wiec co za problem zrzucic mnie z niego. hyhy
(u nas duzo okradaja)

czesto jezdze na ramie :D
  Znak zodiaku: byk

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 01-04-2007, 09:54   

Ja chcę holenderkę.
Ale to po maturze.
I chciałabym i boję się, bo ludzie zaczeli w Krakowie jezdzic tak chamsko jak w Warszawie. Boje sie, ze mnie cos rozjedzie, nawet w drodze do szkoly. Popadam w paranoję.
Przedwczoraj była Masa Krytyczna w Krakowie- fajna akcja, jakieś 150-200 osób na rowerach przejeżdża ulicami i "blokuje" ruchu uliczny.
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.
Ostatnio zmieniony przez Gabi 01-04-2007, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: panna

[P]master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 01-04-2007, 12:35   

Jezdze na rowerze po piwa albo wodke na stacje ktora jest otwarta 24h. No to bedzie jakies 8km w te i nazad :D

kamilel
*

Wysłany: 01-04-2007, 16:40   

masa krytyczna to fajna akcja. pamiętam jak przejeżdżali mi pod domem, całą grochowską zajęli :)

http://www.procentciebie.pl/
  Znak zodiaku: panna

g3rman

Wysłany: 05-04-2007, 13:12   

Jeśli chcesz żeby ci dobrze doradzili jaki rower kupić to wejdź sobie na konkretne forum rowerowe np. szczerze polecam www.forumrowerowe.org

A odpowiedzi typu siodełko To normalnie rozwalające są :LoL

[P]kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 09-04-2007, 14:13   

http://www.allegro.pl/ite...e_downhill.html
  Znak zodiaku: wodnik

Ryba_Junior 
*

Imię: Wojtek
Wysłany: 31-12-2007, 13:36   

:567: Dobijaja mnie wasze wypowiedzi. Nie macie o tym zielonego pojecia. Musisz sie przede wszystkim zastanowic poco Ci ten rower i w jakim terenie bedziesz jezdził. Musisz miec swiadomosc ile kilometrow chcesz zrobic w sezonie na tym rowerze. Najważniejsze jest tez to ile pieniedzy mozesz/chcesz na ten rower wydac. Jeśli chcesz wydac mało pieniedzy a chcesz przejechac duzo kilometrów w trudnym terenie to sa dwie rzeczy ktore sie nawzajem wykluczaja. Nie ma opcji zebys dobry rower znalazł w markecie. Rowery z marketu za ok 500 zł to ciagła regulacja, łamiace sie ramy sypiacy sie osprzet i wyginajace sie koła. Musisz miec swiadomosc ze na rowerze drozszym firm np. Author,Cube, Merida, Gary Fischer mozesz przejechac wiecej kilometrow w trudnych warunkach bez obawy ze odpadnie Ci koło :D Czyli zastanow sie POCO I NACo :569: pozdrowienia :)
  Znak zodiaku: ryby

CzarnY 
*
www.Karmar.fotka.pl

Imię: Karol
Wysłany: 04-01-2008, 16:16   zalerzy

To zależy, co chcesz robić na rowerze

-jeśli chodzi ci o szybką jazdę po mieście to bardzo dobrym wyborem będzie rower kolażowy nie stery są one drogie, ale bardzo wytrzymałe

-jeśli zależy ci na niezawodności to dobrym wyborem będzie wspomniany wcześniej składak

-jeśli zwracasz uwagę na komfort jazdy najlepszym wyborem będzie rower treningowy

-lubisz gringować albo robić inne triki na rowerze polecam bmx' a wyczynowego niestety jego wadą jest pękanie fabrycznych łańcuchu, ponieważ najczęściej są wadliwe (to zmniejsza koszty rowerka)

-jeśli masz durzy zasób finnansowy na ten cel a lubisz jeździć po bardzo nierównym terenie albo skakać z wysokich wzniesień to polecam rower nazywany potocznie dualką jest to rower zbliżony budową do bmx’a ale ma przeżytki jest większy i posiada amortyzowane przednie widełki, dzięki czemu bardzo dobrze pochłania większość wstrząsów (amortyzator przedni powinien mieć, co naj niej 150mm skoku

-jeśli interesuje cię głównie normalna jazda po lesie betonie czy na ścieżkach polnych to zwykły góral wystarczy

-jeśli masz bardzo durzy budżet i chcesz jeździć wyczynowe Np. dh czy fr polecam rower z tylnim amortyzatorem, ale dobre rowery tego typu kosztują około 5 do 8 tysięcy

-natomiast, jeśli lubisz szpanować i chcesz jeździć rowerem po gładkich powierzchniach (chodnik asfalt gładka ścieżka w lesie) idealny będzie rower typu Chopper, ale one są rzadkością i są stosunkowo drogie około 1000 zł i nie źle się trzeba naszukać, aby go znaleźć

Znak zodiaku: lew

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu