No właśnie z projektem na edukacje zdrowotną. Musze cos takiego zrobić. Dlatego prosze Was o pomoc- macie jakies pomysł na lekcje dla dzieciaków, która pomogłaby im w intergracji z niepełnosprawnymi.
A moze robiliście juz cos takiego?? Myślałam także o alkoholu- negatywnych skutkach na organizm itd..
Z góry sorki jeśli nie ten dział
_________________ "życie jest piękne kiedy życ się potrafii"
Film to bardzo good ajdija. Ty się nie narobisz. Oni się bedą cieszyć i będą mogli sobie pogadać między sobą ;p
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Film jest very bad idea. Oni sie na nim nie skupia. Nie te czasy, nie ten wiek, nie ten poziom kultury mlodziezy..
Hmmm... Trza by im wlaczyc trybik zeby oni sie sprobowali poczuc w takiej sytuacji. Np. wziasc jednego i mu oczy zawiazac.. osoba niewidzaca jest niepelnosprawna..
To tak na szybko
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 29-03-2007, 17:44
zrob jakas scenke przedstawiajaca sytuacje z zycia.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 30-03-2007, 18:09
do dwoch problemow:
1. pokaz ilustracje przedstawiajace alkoholizm/ niepelnosprawnych ludzi
2. zapytaj sie, co przedstawiaja, i jak to dzieci spostrzegaja. co wiedza na ten temat
3. wypowiedz swoje zdanie w tej kwsetii i poprzyj informacjami, ktore wczesniej zdobylas
4. dzieci moga zrobic jakis plakat na sam koniec
Znak zodiaku:
Gość
Wysłany: 20-05-2007, 16:16 Re: edukacja zdrowotna
buba napisał/a:
No właśnie z projektem na edukacje zdrowotną. Musze cos takiego zrobić. Dlatego prosze Was o pomoc- macie jakies pomysł na lekcje dla dzieciaków, która pomogłaby im w intergracji z niepełnosprawnymi.
A moze robiliście juz cos takiego?? Myślałam także o alkoholu- negatywnych skutkach na organizm itd..
Z góry sorki jeśli nie ten dział
Gość
Wysłany: 20-05-2007, 18:18
?????
Gość
Wysłany: 20-05-2007, 23:25
Moim zdaniem interaktywne zajęcia bardziej ciekawią dzieci w podstawówce - można połączyć zabawę z nauką, co bardzo do takich dzieciaków trafia.
W gimnazjum i liceum takie rzeczy już raczej mało osób pociągają - taki to okres, kiedy młodzież nie jest już zbyt skoro do współpracy tego typu. Dlatego według mnie dla tej grupy wiekowej lepszy byłby już film, bo przynajmniej jest szansa, że ktoś by go obejrzał i jakieś wnioski z tego wyciągnął. Do tej pory pamiętam co było w filmie o AIDS, który puszczali nam w gimnazjum (oglądaliśmy go w małych grupkach, co było bardzo korzystne dla tego typu przedsięwzięcia), natomiast nic a nic nie pamiętam z tego o czym była mowa podczas jakichś mniej lub bardziej interaktywnych prezentacji.
wyzynarka napisał/a:
dzieci moga zrobic jakis plakat na sam koniec
Mojemu katechecie zebrało się na takie aktywne lekcje w klasie maturalnej Pamiętam, że jak była lekcja o miłości, to moja koleżanka narysowała plazmatyczne serce, a na nim coś, co podobno miało być Małym Księciem - i to był koniec plakatu, poprzez który moja grupa miała przekazać coś o miłości
Prezentacje multimedialne też nam przygotowywał, ale tematycznie były one bardziej interesujące, niż takie z edukacji prozdrowotnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum