Głęboka ideologia.
Podsumowując:
Emo się samookalecza, jest zamknięty w sobie, słucha emo muzyki z której pamiętam "Odzukać (czy odnaleźć, nie pamiętam nigdy) listopad", ubierają się w kratki i chłopcy mają takie dzikie grzywki.
Zapomniałam o czymś?
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Ideologia, bierze się z tekstów piosenek np. czy stylu bycia członków zespołów etc.
Ja bym chciała, żeby ktoś jasno mi przedstawił założenia takiej ideologii, tak jak próbowała to robić vampiria. Jeśli jest coś o czym nie wspomniała to napisz.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Głęboka ideologia.
Podsumowując:
Emo się samookalecza, jest zamknięty w sobie, słucha emo muzyki z której pamiętam "Odzukać (czy odnaleźć, nie pamiętam nigdy) listopad", ubierają się w kratki i chłopcy mają takie dzikie grzywki.Zapomniałam o czymś?
Jejku czy wy myślicie, że każdy punk, metal czy emo jest taki sam ? Czy oni pochodza z fabryki i sa robieni seryjnie ?
Każdy z nich sie różni i inaczej widziw niektóre rzeczy.
vampiria napisał/a:
Af kors ;]
Znam kilka takich osób i widzę co sie z nimi dzieje.Wszędzie widza ostrza,noże i żyletki,to jakiś fetysz ?
Każdy dzieciak, który chce zwrócić na siebie uwage to dla Ciebie emo ? A może mieli wypisane na czole: EMO ?
BTW-nawet patrząc na inne subkultury można coś wynieść z tego jakie jest emo, a Wy nic tylko doszukujecie sie jakies bzdur wzietych z kosmosu...
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Jejku czy wy myślicie, że każdy punk, metal czy emo jest taki sam ? Czy oni pochodza z fabryki i sa robieni seryjnie ?
Każdy z nich sie różni i inaczej widziw niektóre rzeczy.
Ale niektóre poglądy mają podobne.
Od 5 stron próbuję się dowiedzieć jakie konkretnie są te poglądy. A nuż jestem emo?
Ale niektóre poglądy mają podobne.
Od 5 stron próbuję się dowiedzieć jakie konkretnie są te poglądy. A nuż jestem emo?
Tak, niektóre maja podobne.
O emo, może Ci powiedzieć dużo sama nazwa; podchodzą do życia bardzo emocjonalnie, lubią swoje emocje, a nawet afiszuja się z nimi. Po cześci udawaja "cierpietników" ( z tego co zauważyłem ) ze wszystkim im źle. Ale i tak jest to namiasta wszystkiego ponieważ w żadnej subkulturze nie ma czegoś konkretnie, każdy jest inny i każdy na swoj sposób odczuwa daną rzecz.
Ja np. jak miałem 15-17 lat uwazałem sie za sataniste, a tak naprawde nim nie byłem, ale myślałem inaczej... teraz uważam, że nie warto szuflatkować się w subkulturach, nawet nie chce, jestem orginalny i tak czuje w głebi serca, nie pasuje do punków czy metali, jestem sobą i dobrze mi z tym
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
O emo, może Ci powiedzieć dużo sama nazwa; podchodzą do życia bardzo emocjonalnie, lubią swoje emocje, a nawet afiszuja się z nimi. Po cześci udawaja "cierpietników" ( z tego co zauważyłem ) ze wszystkim im źle. Ale i tak namiasta jest to namiasta wszystkiego ponieważ w żadnej subkulturze nie ma czegoś konkretnie, każdy jest inny i każdy na swoj sposób odczuwa daną rzecz.
Czyli nic nowego się nie dowiedziałam.
Też podchodzę emocjonalnie, a nie jestem emo. Nic nie jestem w ogóle.
Emo są cienkie.
Pff.
Ja bym chciała, żeby ktoś jasno mi przedstawił założenia takiej ideologii, tak jak próbowała to robić vampiria. Jeśli jest coś o czym nie wspomniała to napisz.
Z tego co widać:
- podchodzą do życia bardzo emocjonalnie np. jak kochaja to na zabój,
- nie lubią nowoczesności np. płyt cd ( ale to juz specjalnie, podszyte takie )
- seks traktuja bardzo swobodnie, nie jest dla nich ważne czy facet czy kobieta i to jest coś wiecej niż bi
- zachowuja sie tak jakby dążyli do szcześcia przez cierpienie,
- lubia doświadczać różnych rzeczy
- lubią sie wyróżniać ( wszystkie subkultury tak mają )
resza to juz oczywista...
Z tego co widać:
- podchodzą do życia bardzo emocjonalnie np. jak kochaja to na zabój,
- nie lubią nowoczesności np. płyt cd ( ale to juz specjalnie, podszyte takie )
- seks traktuja bardzo swobodnie, nie jest dla nich ważne czy facet czy kobieta i to jest coś wiecej niż bi
- zachowuja sie tak jakby dążyli do szcześcia przez cierpienie,
- lubia doświadczać różnych rzeczy
- lubią sie wyróżniać ( wszystkie subkultury tak mają )
To z płytami to nie wiedziałam.
Reszta to widzę że sodomia ^^ ! Skandal. Ale to o doświadczaniu i emocjonalności, to nie tylko oni.
I już mam większe pojęcie co to emo jest.
Dziękuję.
Też podchodzę emocjonalnie, a nie jestem emo. Nic nie jestem w ogóle.
Ale oni podchodza z 10x bardziej niż Ty, żartuje się z nich że nawt jak sie bardzo ciesza z czegos to płacza, a potem to opisuja w pamietniku... zachowuja sie tak jaby badali swoje emocje, robili na "nich" ( sobie ) doswiadczenia
Aaaa jest jeszcze ważna cecha u emo, twierdzą, że rodzice ich nie rozumieją i 99% populacji
[ Dodano: 01 Mar 2007 01:15 am ]
Jezcze moge napisać czym sie charakteryzują emo teksty, bo przyznam się że lubie pewien emo zespoł "Orchid"
Przeważnie spiewaja o:
- "zycie nie ma sensu, jest jak droga pełna bólu"
-" nie dam sobą pomiatać, jestem twardy"
- "żuciła mnie, nienawidze jej ale i jednocześnie kocham"
- "zakochałem sie nieszcześlie "
- "nie lubimy komercji"
itp.
Ale oni podchodza z 10x bardziej niż Ty, żartuje się z nich że nawt jak sie bardzo ciesza z czegos to płacza, a potem to opisuja w pamietniku... zachowuja sie tak jaby badali swoje emocje, robili na "nich" ( sobie ) doswiadczenia
Nie wiem skąd skala, że 10 razy bardziej. Nie znasz mnie. Nie wiem jak emocjonalnie podchodzę. To, że nie jestem emo to nie znaczy, że mniej emcjonalnie podchodzę. I też często "badam" emocje - czemu tak się zachowałam, a nie inaczej. Analizuję te uczucia.
devir napisał/a:
Aaaa jest jeszcze ważna cecha u emo, twierdzą, że rodzice ich nie rozumieją i 99% populacji
Większość nastolatków tak ma.
devir napisał/a:
Przeważnie spiewaja o:
- "zycie nie ma sensu, jest jak droga pełna bólu"
-" nie dam sobą pomiatać, jestem twardy"
- "żuciła mnie, nienawidze jej ale i jednocześnie kocham"
- "zakochałem sie nieszcześlie "
- "nie lubimy komercji"
Szczerze - Pełno zespołów o takim czymś śpiewa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum