Wysłany: 12-02-2007, 23:25 Nauczyciele wtrącający się w twoje życie osobiste?
Kilka lat temu z ulgą w sercu opuściłam małe gimnazjum, w którym ciekawostki z mojego życia towarzyskiego i osobistego dochodziły do mnie przez nauczycieli i całe grono podagogiczne. Teraz chodzę do liceum... I jest to samo!! Na moje nieszczęście chodzę z moim chłpakiem do tej samj klasy.. Codziennie przynajmniej jeden nauczyciel musi dodać na forum klasy swoje trzy słówka (często chamskie) na nasz temat.. Nie mówiąc już co się dzieje gdzy jedno z nas dotanie złą ocenę! "tak to jest kiedy zajmuje się romansami a nie nauką" brrr.. mam już tego dość!!!! ;(;(
_________________ "Trudno uwierzyć uwierz mi w to że ktoś kiedyś tutaj był, kto wielkie słowo, nazbyt wielkie.. kochał ją.."
Normalne. Pewnie to tylko żarty, przesadzasz. U mnie w klasie wystarczyło, że kolega siedział z koleżanką (nie są parą) i jak akurat obojga nie było to był komentarz "A oni gdzieś razem wybyli?", albo "Rozumiem, że ci tam z nim dobrze w ostatniej ławce, ale powstrzymajcie się od odgłosów".
Trzeba to przeżyć. Ignoruj.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 13-02-2007, 09:37
Jak chodziłam do gimnazjum to mój chłopak chodził do tej samej szkoły, ale do innej klasy. Mieliśmy tych samych nauczycieli i wciąz były jakies docinki;/ także Cię doskonale rozumiem, ale wiesz my mieliśmy na to nalane i wam radze to samo;)
_________________ nie żyję wczorajszym dniem.
nie oddycham wczorajszym powietrzem.
Zacznijcie się całować na forum całej klasy przy każdym takim tekście ;d
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 13-02-2007, 11:32
karoola napisał/a:
Teraz chodzę do liceum... I jest to samo!!
Oj nie martw się... Ja z tego powodu chcę zmienić szkołę...
Bo to już zachodzi za daleko ... nie kończy się na głupim komentarzu w stosunku do mojej osoby.
Rozumiem, żeby przyczepiali się, że się nie uczę czy coś...
Tak poczytałam Wasze wypowiedzi, każdy mówi ignoruj... Ale ile można ignorować takie komentarze to już się wkurazjące staje. Bo za pierwszym czy drugim razem można było się pośmiać..:/
Wczoraj w szkole stałam z jednym chłoapkiem i rozmawaiłam... a za chwilke moja wychowawczyni podeszła do moich koleżanek z klasy i pyta taka przejęta "A to Ona z NIM?!" Usmiałam się potem:/ Już nawet pogadać nie można.
Etam jak dla mnie nauczyciele czasami mogą ingerować w sprawy osobiste uczniów. Np w mojej klasie też jest jedna para. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie to, że oni całemu światu muszą oznajmić, że sa razem.
Co przerwę namiętnie się całują na środku korytarza, tak że już całej klasie ten widok obrzydł. Na szczęście nauczyciele czasami powiedzą im do słuchu jak zobaczą ich w takiej sytuacji na przerwie. I dobrze, bo nasze uwagi zbywają śmiechem, a nauczycielowi odszczeknąć nie wypada i może chociaż wtedy odczuwają jakieś minimalne poczucie wstydu.
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3485 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 13-02-2007, 14:47
Taką sytuację, o której piszesz to ja jak najbardziej popieram!
Ale nie wtedy kiedy para tego nie uwidacznia, albo nawet nie są razem, a nauczyciele gadają głupoty:/
A czy ktokolwiek spróbował podejść do nauczyciela i na osobności grzecznie poprosić o powstrzymanie się od komentarza, bo sprawia to przykrość i nie pozwala skupić na nauce?
in their name we die
A czy ktokolwiek spróbował podejść do nauczyciela i na osobności grzecznie poprosić o powstrzymanie się od komentarza, bo sprawia to przykrość i nie pozwala skupić na nauce?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum