Wysłany: 02-02-2007, 22:45 Problem z mamusia :|
Drodzy forumowicze
Czy Wy tez macie takie problemy z jednym z rodzicow, jak ja ?
Od jakiegos roku nie moge sie dogadac z mama, to jest straszne. NIkt tak nie umie zepsuc mi humoru jak ona.
Ma w stosunku do mnie jakies chore ambicje, drze sie jak dostane 4, drze sie, ze pije herbate, drze sie, ze mam inne zdanie niz ona.
Nasze rozmowy skladaja sie glownie z "wynies, przynies, pozamiataj", daj, idz spac, ucz sie, nie wiedzialam cie z ksiazka...
Moze ja histeryzuje, ale nie lubie wysluchiwac tekstow typu - juz nie moge sie doczekac az sie stad wyniesiesz, nie pyskuj, nie odzywaj sie, zaluje ze jestej itp.
Napiszcie cos czy tez tak macie i jak sobie z tym radzicie i w ogole
sie wywnetrzylam
_________________ Dawniej kobiety piersiami żywiły niemowlęta - dziś producentów filmowych.
Ostatnio zmieniony przez nelia 02-02-2007, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
Też miałem taki etap, że tak było. Moja mama jeszcze zarzucała mi wkoło że w ogóle z nią nie rozmawiam ;p
Skończyło się to po tym jak kilka razy zobaczyła mnie z książką w ręka i po "przyniesieniu" następnego dnia dobrych ocen i po kilku rozmowach z nią ;p
Chociaż jak jest wkurzona to i tak nadal marudzi, że uczę się tylko gdy jest to konieczne i że ją to wkurza bo bez uczenia mam dobre oceny a mógłbym się trochę przyłożyć i już w ogóle byłoby super i tak ble, ble, ble ;p
Więc nelia szukaj na nią sposobu, a znudzi jej się to ;']
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 02-02-2007, 22:51
Wg. mnie najlepsza będzie szczera rozmowa z mamą.
Powinnaś jej wytlumaczyć, że źle się czujesz będąc w takiej sytuacji.
Powinnyście się dogadać i obie zaczać pracować nad lepszymi relacjami w domu.
Przez pewien czas ja róznież mialam podobne stracia z mamą.
Nieodzywałysmy się do siebie w ogóle. Prócz prostych zwrotów "chodź na obiad", "zabierz to stad" itd.
To powinno przejśc po rozmowie. Każdy ma prawo miec czasem gorsze dni, nawet mama. CZasem może sobie po prostu nie radzi ze wszytskim i tak po porstu wychodzi.
Wysłany: 02-02-2007, 22:52
Lucky napisał/a:
Moja mama jeszcze zarzucała mi wkoło że w ogóle z nią nie rozmawiam ;p
najgorsze jest to, ze ja z nia nie umiem rozmawiac.
Lucky napisał/a:
Skończyło się to po tym jak kilka razy zobaczyła mnie z książką w ręka
ale nawet jakbym siedziala przed nia w fotelu z ksiazka to i tak powiedzialaby, ze sie nie ucze. a oceny mam dobre.
trwace wszelka nadzieje, ze taki sposob znajde.
a jak mi kolezanki mowia, ze ich mamy sa dla nich jak przyjaciolki to az mnie skreca.
Lucky, u Ciebie ile trwal ten okres ??
_________________ Dawniej kobiety piersiami żywiły niemowlęta - dziś producentów filmowych.
Teraz mieszkam tylko z mamą, bo tata wyjechał, więc mam mniejszy problem.
Mama lubi się czepiać, że nic w domu nie robię (jak robię to nie zauważa), że za mało się uczę, że jestem: agresywna, egoistyczna, leniwa i uzależniona od internetu.
Bardzo łatwo przechodzi ze zwykłego tonu do krzyku. Jak przekazuje ojcu co słychać, to często wyolbrzymia jaka jestem niedobra, co wkurza mnie dodatkowo.
I oczywiście moja sis owinęła sobie ją dookoła palca, więc zawsze jest moja wina.
Często używa słów, którymi potrafi naprawdę zranić. Czeka kiedy się wyniosę, nie mam w tym domu żadnych praw bo to nie mój dom - jak będę miała własny to sobie będę mogła robić co chcę. Po prostu sposób w jaki czasem pokazuje, że ma jeszcze nade mną władzę, doprowadza mnie do szału.
Albo idę siebie, albo ją olewam, albo się z nią kłócę, albo próbuję ją usokoić, ostatnio zaczęłam wychodzić.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 02-02-2007, 22:55
Proponuję założyć na forum subforum o nazwie Milf, gdzie nasi rodzice będą mogli się wypowiadać na dane tematy. Kto za ?
Nie mam takiego problemu. Wszak teraz samotnie egzystuję w mojej Komunie Edukacyjnej. W domu rodzinnym bywam raz na jakiś czas. Więc mama nie wie kiedy siedzę z książką, a kiedy nie. Wszak można by rzec, iż raduje się kiedy mnie widzi.
Wysłany: 02-02-2007, 22:56
malinkaaa napisał/a:
Każdy ma prawo miec czasem gorsze dni, nawet mama
ona ma gorsze dni srednio 4 razy w tygodniu.
a jak probuje z nia o tym rozmawiac to konczy sie tekstem wlasnie typu "za dwa lata nie bedziesz musiala juz tego sluchac", "widzialby kto, jakie biedactwo" itp.
a co powiecie na temat ambicji dotyczacych ocen ??
najgorsze jest to, ze ja z nia nie umiem rozmawiac.
Skąd ja to znam.
Cytat:
Lucky, u Ciebie ile trwal ten okres ??
To niestety jest proces, który co jakiś czas się powtarza. Czasem trwa miesiąc, czasem 3 ;p To zależy kiedy porządnie zabiorę się, żeby to zmienić ;p
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 02-02-2007, 22:58
nelia napisał/a:
a jak probuje z nia o tym rozmawiac to konczy sie tekstem wlasnie typu "za dwa lata nie bedziesz musiala juz tego sluchac", "widzialby kto, jakie biedactwo" itp.
Słuchaj, tylko właśnie chodzi o to jeżeli chcesz to zmienić, to powinnaś usiąśc na spokojnie z nia pogadać. A nie zaczynac rozmowy kiedy jest poddenerwowana, albo już na Ciebie krzyczy.
Wysłany: 02-02-2007, 23:02
malinkaaa, tak ja wiem.
I tak staralam sie robic, tylko ona nie znosi krytyki kierowanej w swoja strone.
A w takiej rozmowie bez elementow krytyki sie nie obejdzie....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum