Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 13:11
Czy warto pomagać narkomanom?
Autor Wiadomość
Gruvby 
+++

Imię: Paweł
Wysłany: 10-02-2005, 18:29   Czy warto pomagać narkomanom?

Jak uważacie? Ja np. mam w dupie narkomanów i nie zamierzam im pomagać, przecież sami tego chcieli :]

Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 10-02-2005, 18:32   

Ja uważam, że... tak... ale to zależy od człowieka

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

shifty102 
*
Rock'N'Roll!

Imię: Damian
Wysłany: 10-02-2005, 18:42   

dzieki bardzo.. ja chcialem jak mialem klopoty w rodzinie i milosci..a etraz juz niechcem i jak mam wyjsc? nikt mi niepomaga bo nikt prawie o tym niewie a jak sie dowie to przejedzie przez jednego,drugiego i doo rodzicow ;/

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 10-02-2005, 18:48   

Ja już gdzieś pisałam: lepiej sam powiedz rodzicom, żeby mogli ci pomóc... Dla nich w tym momencie bardziej będzie się liczyło to żeby ci pomóc z tego wyjśc, niż szukanie sposobu na ukaranie cię za to co zrobiłeś

[ Dodano: 10 Lut 2005 06:49 pm ]
A co do pomocy to ja jestem za, trzeba ludziom pomagać, niezależnie od sytuacji...

Znak zodiaku: koziorozec

niepociumana 
*

Wysłany: 11-02-2005, 08:26   Re: Czy warto pomagać narkomanom?

Gruvby napisał/a:
Jak uważacie? Ja np. mam w dupie narkomanów i nie zamierzam im pomagać, przecież sami tego chcieli :]

hmmm... takie przekreslanie ludzi to chyba w stylu Polaków... :zly2: Naprawde nie rozumiem takiego podejscia, kazdy moze sie pomylic i kazdy ma prawdo do drugiej szansy...

BLONDI 

Wysłany: 11-02-2005, 14:22   

moim zdaniem powinno się pomagać (a nawet trzeba)....ale wiecie co jest najgorsze.....najgorsze jest to,że widzisz człowieka który"umiera" ci na oczach,a on odrzuca tę pomoc........to BOLI....cholernie boli.......nienawidze bezsilności.............

Gruvby 
+++

Imię: Paweł
Wysłany: 11-02-2005, 16:55   Re: Czy warto pomagać narkomanom?

niepociumana napisał/a:
Gruvby napisał/a:

hmmm... takie przekreslanie ludzi to chyba w stylu Polaków... :zly2: Naprawde nie rozumiem takiego podejscia, kazdy moze sie pomylic i kazdy ma prawdo do drugiej szansy...

Ale czy ktoś nie daje im szansy?

enefesu 
**
(:

Wysłany: 11-02-2005, 22:30   

Hmm nie wiem :) Ale newpewno ja nie chciałabym pomocy :| :)

Majka 
*

Wysłany: 12-02-2005, 17:40   

Trzeba przynajmniej spróbować pomóc, a jeśli nie chcą - znowu spróbować, jeśli znowu odrzucą pomoc to trudno... ich strata...

CoR_ti_nKA 
*

Wysłany: 12-02-2005, 18:13   

Tak naprawdę to wiele zależy od takiego uzależnionego człowieka..... jeśli nie będzie chciał z tego się wygrzebać ... to szanse się zmniejszają, bo na siłe nie da rady... ale pomóc zawsze warto.

>> tanie tusze i tonery : www.tuszmarkt.pl - polecam ! <<

NeVerHooD 
*
PoYebany Człek :P

Wysłany: 12-02-2005, 18:52   

Pomagać się powinno, ale tylko gdy tego chcą bo na siłe nic nie będzie. Można zaoferować im pomoc jeśli odrzucą to oni traca. A najlepiej jak sam narkoman prosi o pomoc. W grunie rzeczy trzeba pomagac, ale nie na siłe. Wkącu stoczyli sie na własne życzenie...

robak
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2005, 10:29   Re: Czy warto pomagać narkomanom?

Gruvby napisał/a:

Głupio mówisz niestety. Narkoman jest tylko na początku cwaniaczkiem pragnącym silnych wrażeń. Później to już tylko zgnojony człowiek, który marzy o tym by przestać a nie może. Po długim czasie ćpania jest w stanie zrobić wszystko by zdobyć kasę na prochy. Okradnie swoją matkę, ojca i wszystkich, którzy mu się nawiną. Będzie się sobą brzydził a będzie dalej to robił, bo jak się podda to przyjdzie ból. Ból, o którym Wam się nie śniło.
Należy pomagać narkomanom w podjęciu leczenia - i kropka.

reno6 
*

Wysłany: 17-03-2005, 22:48   

Nie
Sorry , ale przecież jak ktoś chce to ćpa itd, a jak nie to nie!
Sami się w to wciągają!
Ja niecierpie czegoś takiego .
Pozdro ;)

Ashon 
*
*Shonek inaczej*

Wysłany: 17-03-2005, 22:54   

Mogę pomóc, jeżeli jest to osoba bliska. Mogę zaufać, choć wiem, że jest to bardzo ryzykowne. Natomiast jeżeli bym mu raz pomógł, a on znów zacząłby brać narkotyki - odwróciłbym się od niego.

palmiak 
*

Wysłany: 18-03-2005, 01:14   

Trudne pytanie. To jest tak, że jak my nie pomożemy to nikt nie pomoże i będziemy mieli błędne koło. Cały dzynks polega na tym, że ludzie chyba nadal nie do końca zdają sobie sprawę co te narkotyki potrafią z człowiekiem zrobić. Czyli trzeba edukować.

A co do bezpośredniej pomocy z mojej strony... komuś bliskiemu na pewno. Nieznajomemu chyba bym nie pomógł.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu