Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
28-05-2007, 22:02
Szkoła uczuć
Autor Wiadomość
~Julka~
*

Wysłany: 25-02-2005, 20:10   Szkoła uczuć

komenujcie jesli ogladalisce mi osobiscie sie bardzo podobał i zawsze po ty filmie jetem ze dwa dni "chora"

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2005, 20:13   Re: Szkoła uczuć

Filmu nie oglądałem.
~Julka~ napisał/a:
zawsze po ty filmie jetem ze dwa dni "chora"

Na co?

niepociumana 
*

Wysłany: 26-02-2005, 11:08   

Podobno fajny, ale też nie widziałam...

Harup 
*

Wysłany: 27-02-2005, 19:05   

widziałem juz jakis czas temu i powiem że mimo tego że nie przepadam za tego typu wyciskaczami łez to ten był wyjątkowo dobry naprawdy można go polecić.

Sethi 
*
immemorial :P

Wysłany: 27-02-2005, 19:49   

Taa.Oglądałam już 5 razy.Ostatni raz wczoraj,niezły.To jest jak Urban(sic!) powiedział: typ filmu o płytkiej uczuciowości,ale ten nie jest jak każdy wyciskacz.Jest wery gut!

robertosss 
*

Wysłany: 01-03-2005, 21:06   

Mimo ze jestem facetem to film mi sie podobał... 7,5/10 :)

Blue 
**

Wysłany: 07-04-2005, 15:32   

szczerze?? według mnie beznadziejny. ale kto co lubi :P

CoR_ti_nKA 
*

Wysłany: 09-04-2005, 19:18   

Nie wiedziałam ale podobno dobry. Jaki to rodzaj filmu ? ktoś może podać więcej info na jego temat ??

>> tanie tusze i tonery : www.tuszmarkt.pl - polecam ! <<

Gruvby 
+++

Imię: Paweł
Wysłany: 09-04-2005, 19:43   

Eee no taki uczuciowy film :D Z tego co wiem to oryginalna nazwa to "A walk to remember" czy coś takiego, jedna z moich koleżanek była nim zachwycona.

dziubek 
*
i co komu do tego...

Imię: Karina
  Wysłany: 30-06-2005, 15:18   

Gruvby napisał/a:
jedna z moich koleżanek była nim zachwycona.

To tak jak u mnie :P Znam ten film z jej opowieści i wiem tylko tyle, że grała tam Mandy Moore (jakkolwiek się to pisze), i że na końcu ktoś chyba zmarł, ale nie pamiętam kto...

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 30-06-2005, 16:38   

Cierpienie - cena milosci...
''Szkola uczuc''... tytul pozornie moglby swiadczyc o tym, iz film jest zwykla opowiescia dla mlodziezy, ale to tylko pozory... Dzielo wyrezyserowane przez Adama Shankmana, w ktorym glowne role naleza do: Petera Coyota, Mandy Moore, Al Thompsona i Shane West jest z cala pewnoscia, nie tylko plytka powiastka, o niczym... Muzyka do filmu jest naprawde piekna, wiekszosc z nich wykonuje Mandy Moore.
Historia dzieje sie w szkole wyzszej - Jamie glowna bohaterka jest nie tylko prosta, religijna, madra i uczciwa dziewczyna, ale rowniez bardzo ladna, niestety jest obiektem kpin swoich rowiesnikow i to tylko dlatego, ze nie dazy za nowymi trendami mody, tylko ma swoj, wlasny swiat, w ktorym czuje sie dobrze, niestety inni nie potrafia tego docenic... Landon, pewny siebie chlopak, dla ktorego licza sie pieniadze, slawa i uznanie przez swoich przyjaciol, takze pokazuje Jamie, ze ona nic dla niego nie znaczy, ale nadchodzi moment, kiedy chlopak musi schowac swoja dume do kieszeni i poprosic Jamie o pomoc w przygotowaniu swojej roli teatralnej, w ktorej musi zagrac, za kare, poniewaz z jego winy wydarzyl sie tragiczny wypadek... Dziewczyna stara sie mu pomagac nie zwazajac na to, co wczesniej sie wydarzylo i byc moze nadal dzieje... Mija troche czasu i w koncu Landon zdaje sobie sprawe z tego, ze dziewczyna znaczy dla niego naprawde duzo wiecej niz mogl sie spodziewac, los sie do niego usmiecha... Jamie takze odwzajemnia te uczucia, ale... na ich drodze do szczescia staje straszne wydarzenie... Czy uda im sie przezwyciezyc zlo? Polecam ten film... daje on bardzo duzo do myslenia, sklania do refleksji. Milosc tych dwojga ludzi to cos wiecej niz zwykle zauroczenie i aby naprawde to poczuc, nie wystarczy dostrzec tylko jego zewnetrzna warstwe... Warto przyjrzec mu sie glebiej... A moze wtedy dostrzezemy, ze to cierpienie jest cena prawdziwej milosci i potraktujemy je z wiekszym dystansem, moze wtedy latwiej bedzie je nam zniesc...
Bardzo polecam ten film - jest wspaniały !!! :) Moja ocena 9/10

Znak zodiaku: skorpion

marcelka 
**
:)

Wysłany: 30-06-2005, 19:32   

Mi sie filmik bardzo podobał :) oglšdałam go z 7 razy heh... za każdym razem płakałam... Mój misiak też lubi ten filmik... :) polecam!!!

Znak zodiaku: bliznieta

Kriczer 
Przyjaciel
Chessmasta :]

Wysłany: 30-06-2005, 19:40   

Maverick: jak już przepisujesz recenzje to daj chociaż link do orginału :P Bo inaczej to będzie plagiat i będe to musiał zgłosić :P :P:P:P:P
  Znak zodiaku: strzelec

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 30-06-2005, 20:00   

Przepraszam bardzo ale to jest recenzja mojej siostry !!! I ( jeżeli to takie ważne ) to ona dała mi prawa autorskie :P I to nie jest plagiat !! Moja siostra uwielbia pisać recenzje i mam ich pełno na kompie - może dlatego twierdzisz ze to plagiat, bo znalazłeś to w necie - a siostra zamieszcza te recencje na różnych stronach - w ogóle z niej jedna pisarka... :P pozdro4all

Znak zodiaku: skorpion

Kriczer 
Przyjaciel
Chessmasta :]

Wysłany: 30-06-2005, 20:21   

A jeśli tak to sorry, zwracam honor :] Pogratuluj siostrze :] Ja to jak to przeczytałemm to nie uwierzyłem, że sam napisałeś i wrzuciłem kawałek w google i znalazło, dlatego wynikło nieporozumienie :P :P
  Znak zodiaku: strzelec

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi