Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 12:55
Klej
Autor Wiadomość
Izual 
*

Imię: Przemek
Wysłany: 23-12-2006, 16:22   

Osobiscie preferuje rozpuszczalnik chloro-kauczukowy :P
A tak na powawznie kumpel wachal z woreczka Super gluta a pozniej uciekal przed pomidorami. Ponoc chcialy go zjesc. Inny kolego nalogowo jadl plasteline dopoki sie powaznie nie zatrol i nie wyladowal w szpitalu. Po plukaniu żołądka ochota na ten produkt przeszla mu zupelnie.
Wieczny ogień, który jest nadzieją.

Znak zodiaku: byk

nooise

Wysłany: 13-01-2007, 11:30   

A coz z klejami biurowymi używanymi w szkołach, zerówkach, gimnazjach i przedszkolach? :P Przecię wiele dzieci przed rozpoczęciem sklejania sprawdza zapach swojego kleju. Na tubkach można przeczytać, że jest bezpieczny, ale czy na pewno? Btw. pachnie cytrynowo, myślę że to zabieg celowy, z czego wynosze, że niegroźny jest, ale wole się upewnić.

Moja koleżanka mi wczoraj pod nos podsuneła. Tyle się o tych klejach naczytałem, że teraz boję się o problemy z intelektem i pamięcią :]

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 13-01-2007, 11:35   

U mnie w przedszkolu dzieci nie tyle wąchały klej co go jadły.

Znak zodiaku: koziorozec

nooise

Wysłany: 13-01-2007, 11:47   

Czyli "biurowiec" jest bezpieczny? Widzisz uwielbiam przyswajać wiedzę, pisać coś, bawić się slowem. Sporo się o klejach naczytałem. Wczoraj koleżanka mi pod nos specjalnie wiedząc o mojej obsesji na punkcie dobrej pamięci klej biurowy. Po zaznajomieniu się ze skutkami wdychania kleju zacząłem się bać o pogorszenie pamieci, intelektu etc. Czy to możliwe? Zaraz odwróciłem głowę od tego kleju, a mój kolega by mi udowonić że to nic takiego powąchał i stwierdził że pachnie cytrynowo xD A wiec?

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 13-01-2007, 12:12   

nooise napisał/a:
Czyli "biurowiec" jest bezpieczny?

Nie wiem. Te dzieci były nienormalne już przed konsumpcją.

mirabelka 
*

Wysłany: 14-01-2007, 14:38   

znam (moze to za duzo powiedziane ;]) osobe, ktora wachala kleje, rozpuszczalniki itd. Koles zupelnie sie stoczyl, wygladal strasznie, cien czlowieka no i zeswirowal. Siedzial w szpitalu psychiatrycznym, jak go doprowadzili do porzadku, to zostal wypuszczony. Przez jakies 2 tygodnie bylo spoko, wygladal i zachowywal sie calkiem normalnie, ale pozniej znowu sie zaczelo i znow go zamkneli. Nie wiem, gdzie teraz jest, czy nadal siedzi w psychiatryku i szczerze mowiac malo mnie to obchodzi. Mam tylko nadzieje, ze juz nie wroci do mojej miejscowosci :/
  Znak zodiaku: lew

nooise

Wysłany: 14-01-2007, 17:21   

Mi jednak nadal chodzi o ten klej biurowy.. Czy jest groźny? Bo ostatecznej odpowiedzi nie uzyskałem.

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 14-01-2007, 20:55   

Myślę, że nie zaatakuje cię, jeśli nie będziesz z nim zadzierał.

Leilani 
F.Nietzsche

Imię: moje usteczka..całusek!!
Wysłany: 14-01-2007, 20:58   

według mnie wachanie kleju bardziej niszczy mózg niz hera

卡洛丽娜= 理想
恋爱..., 性爱...., 春情...., 春心...., 慈爱..., 心爱...

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Wysłany: 14-01-2007, 21:04   

Leilani napisał/a:

A według pewnego mieszkańca Kongo krowy to owady. I? O.o

Leilani 
F.Nietzsche

Imię: moje usteczka..całusek!!
Wysłany: 15-01-2007, 02:31   

Po prostu ludzie biorący heroinę wydają się bardziej kumaci od tych co wąchają klej.Po długotrwałym wachaniu kleju niektorzy moga mieć problem nawet z prostym złozeniem zdań- i tak już im raczej zostanie.Po heroinie są niewiele madrzejsi ale jednak heroina chyba czesciej i mocniej uszkadza serce, aorte i caly uklad krazenia niz mózg,czesciej tez prowadzi do zapaści.Choć i jedni i drudzy są straceni.

卡洛丽娜= 理想
恋爱..., 性爱...., 春情...., 春心...., 慈爱..., 心爱...

nooise

Wysłany: 15-01-2007, 19:13   

Klej biurowy jak się właśnie dowiedziałem, jest bezpieczny, ponieważ nie przenika do krwi i jest to informacja sprawdzona.

Tak się jeszcze zastanawiam czy to wąchane: http://www.fotosik.pl/pok...77a9164a4d.html może być groźne. Przedmiot ten jest zabawką dla dzieci, ponoć nie toksyczną, jednak posiadającą strasznie ostrą woń, ostrą i nieprzyjemną :]

ssswirek1 
*
Swirek

Imię: Szymon
Wysłany: 15-01-2007, 23:43   

Leilani napisał/a:
to nie powino byc według ciebie tylko według ludzi którzy to zbadają !! osobiście nie sądze aby klej wyniszcał bardzej niż hera !!! hera działa na ośrodkowy układ nerwowy robi tam ostra sieczke z muzg bardzo ale to bardzo łatwo się uzaleznić i jeszce łatwiej przedawkować !! mówiac prosto i zwiąźle :hera iklej i ine uzywki oprucz alko i trawki to syffff!!!

pozdrówki

Znak zodiaku: bliznieta

Madzia;) 
*

Imię: Magdalena
Wysłany: 29-08-2007, 21:04   

Ludzie prosze napiszcie jakie są skutki (wąchania kleju) albo podajcie linki do stron gdzie to pisze. Bałgam bardzo mi to potrzebne.

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 29-08-2007, 21:18   

Cytat:
Ludzie wy nienormalnie jsteście czy co? Wąchanie kleju rozpuszczalników itp. powoduje szybkie i nieodwracalne uszkodzenia mózgu powodujące zanczyny spadek inteligencji, trudność w koncentracji uczeniu się i psuje refleks!

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu