Imię: eva
Wysłany: 25-12-2006, 22:36 Fotografia
Witajcie,
chcialabym zasiegnac waszj opinii, jezeli chodzi o projekty fotograficzne. Jak wiemy, w dobie fotografii cyfrowej, coraz wiecej osob robi zdjecia. Powstaja setki stron w formie forum o fotografii, fotoblogii, urzadzane jest wiele konkursow.
Wiekszosc z tych przedsiewziec to jednak masowka.
Co powiedzielibyscie wy - jako mlodzi fotografujacy na projekt skierowany tylko do mlodych fotografow.Jaki temat najbardziej by wam sie podobal? O czym chcielibyscie opowiedziec?
jeśli chodzi o fotografię to jestem raczej laikiem, ale bardzo lubięfotografować, retuszować itd. zdjęcia. Jestem za takim projektem. A temat? Może być na przykład.. hmmm... abstrakcje, architektura, przyroda albo co ś w tym stylu Jeśli coś pójdzie w tym temacie do przodu chciałbym o tym wiedzieć ^^
_________________ -Ludzie, którym się spełnia życzenia, często okazują się nie całkiem mili. Czy więc powinno się im dać to, czego chcą, czy raczej to, czego potrzebują?
Śmierć uprzejmie skinął głową. Z jego punktu widzenia ludzie dostają to, co im się daje.
Dla mnie najciekawszym tematem na zdjęcia jest człowiek. Nie mówię tu oczywiście o zdjęciach rodzinnych czy z imprez, tylko taka umiejętność uchwycenia emocji, nastroju i piękna danej osoby. Bo w każdym z nas coś siedzi, dobry fotograf powinien potrafić to wydobyć.
Architektura i krajobrazy też mogą być piękne. Wszystko zależy od uchwycenia.
Myślę, że między młodymi a tymi ciut starszymi ludźmi nie ma wielkiej przepaści w cykaniu zdjęć, przynajmniej jeśli chodzi o tematy (nie mówię tu już o popkulturach, wiadomo, że starszy wiekem fotograf średnio interesuje sie np grupą skejtów ) Chociaż może jest jedna rzecz... - młodzi częściej nie boją się ingerować zdjęcie, obrabiać je w programach graficznych, dodawać elementy grafiki. Wydaje mi się, że starsi robią to rzadziej, może to z sentymentu do fotografii analogowej, kiedy to w zdjęciach nic nie można było poprawić, tylko liczyć na to, że fotka zostanie ładnie wywołana.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 30-12-2006, 23:43
Cykaj wszystkiemu co sie rusza. Cykaj tak dużo ile się da, a nie np. jedno zdjęcie na obiekt/ujęcie, bo może być ono słabe, lub nie pokazywac piękna tego czemu zrobiono zdjęcie.
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
najciekawszy temat? ja uwielbiam robić fotki ludziom... i to nie żadne tam rodzinne uroczystości mam na myśli, ale ludzie, ulica, życie... w tej kategorii:)
i polecam takie obserwacje, bo zdjęcia naprawde wiele mówią:)))
Wysłany: 31-12-2006, 11:40
Mnie interesuje cos zwiazanego z codziennym zyciem ludzi, np fotografowanie ich w pracy, w czasie odpoczynku. Stare kamienice również. Wieczór też jest interesujący.
Garderoba w teatrze i przygotowania do spektaklu również są interesującym tematem, chętnie bym się go podjęła (gdybym miała aparat na własność)
Poza tym interesujaca dla mnie jest też starość, ale to juz chyba oklepany temat.
Sama od stycznia wchodze w projekt krakowskiej strony na temat street fashion, tak wiec bedzie ciekawie.
Imię: Adam
Wysłany: 06-01-2007, 18:14 Re: Fotografia
Ewa G napisał/a:
Witajcie,
chcialabym zasiegnac waszj opinii, jezeli chodzi o projekty fotograficzne. Jak wiemy, w dobie fotografii cyfrowej, coraz wiecej osob robi zdjecia. Powstaja setki stron w formie forum o fotografii, fotoblogii, urzadzane jest wiele konkursow.
Wiekszosc z tych przedsiewziec to jednak masowka.
Co powiedzielibyscie wy - jako mlodzi fotografujacy na projekt skierowany tylko do mlodych fotografow.Jaki temat najbardziej by wam sie podobal? O czym chcielibyscie opowiedziec?
Chetnie sie dowiem waszej opinii na ten temat.
Pozdrowienia,
fotograf
Opini nie mam ale mam 15 lat i dostałem wyróżnienie w ogólno polskim konkursie na naszą okolice.
(wygrało zjęcie na którym trzymam bogatkę na ręku, dla niewtajemniczonych >ptaszka<)
_________________ Komu trzy tysiące lat
nie mówią nic,
niech w ciemności niewiedzy
żyje z dnia na dzień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum