Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 12:59
CZY TO UZALEZNIENIE??
Autor Wiadomość
maxx
**

Wysłany: 05-11-2006, 18:09   

Najlepiej zgłoś się do psychologa - on będzie wiedział, jak ci pomóc. :)

Cebrzyk 

Wysłany: 06-11-2006, 22:11   

To bardzo ciekawy temat, który po części dotyczy także i mnie ale nie wiem czemu wypowiadają się tu osoby które nie mają zielonego pojęcia o cieciu i/lub nigdy tego nie robiły.
Piszą ze to głupie, ze trzeba iść do psychologa itd Ona pewnie to wie! takie rady na pewno nie pomogą!!
Ja mam tylko jedno rade, uważaj żeby nie zaszło to za daleko :/

pretty eyes 
*

Wysłany: 09-11-2006, 16:51   

Myślę że nawet to nie „szpanerskie” cięcie jest próbą zwrócenia na siebie uwagi. Może nie tyle żeby wszyscy na ciebie patrzyli i się interesowali ale jest to niemy krzyk o pomoc.
Też się kiedyś cięłam, teraz raczej tego nie robię, wyszłam z moich problemów, ale ciągle pamiętam o takim sposobie „rozwiązywania problemów”, bo kiedy mam doła myślę o żyletce... W momencie kiedy się cięłam chciałam, żeby wszyscy zobaczyli mój ból i dowiedzieli się co przeżywam jednak kiedy przechodził mi atak histerii za wszelką cenę starałam się ukryć blizny i zazwyczaj mi to wychodziło, bo z rodziny tylko siostra raz przyuważyła moje sznyty

Znak zodiaku: wodnik

markiza 
sztuka sama w sobie

Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 09-11-2006, 17:04   

Cebrzyk napisał/a:
wypowiadają się tu osoby które nie mają zielonego pojęcia o cieciu i/lub nigdy tego nie robiły.
ja się ciełam i ma o tym pojęcie.uważam tak jak wczesniej-próba zwrócenia na siebie uwagi, bo gdyby chodziło o odebranie sobie życia, to by zrobiła to raz a dobrze
  Znak zodiaku: waga

ana 
**

Wysłany: 15-11-2006, 14:38   

gdy nie ma miejsca w sercu, człowie tnie sie na skórze.. przynajmniej ja tak mam... to wyraza bezsilnosc, wylewa caly ból z serca... ja sie obecnie nie tne ale w zeszlym roku szk. to robilam. gorzej jak to zobacza rodzice...

Znak zodiaku: baran

Unmei 
złośniczka ;]

Wysłany: 15-11-2006, 18:01   

O bosh to jest tak samo zle jak cpanie , palenie itp. Nie mzoesz kaleczyc siebie , nie badz egoistka dl aswojego ciala. Bol ci pomoze ale tylko na chwile. Nie warto. Lepiej znjadz przyczyne zlych rzeczy w swoim zyciu i sprobuj cos zmeinic na lepsze, bo tak tylko sie pograzasz.
  Znak zodiaku: skorpion

wyzynarka 
fuck off

Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 19-11-2006, 23:12   

Unmei napisał/a:
Bol ci pomoze ale tylko na chwile

jaki bol..?
bol to jest wtedy jak czlowiek wbije sobie siekiere w noge
  Znak zodiaku: byk

Wiolonczelistka 
**
d-_-b

Imię: Iga
Wysłany: 23-12-2006, 22:57   

Hmmm..też miałam taki problem. Ale jak narazie się z tego wytaraskałam. Jak mam ostrego doła znów mam chęć to zrobić ale się powstrzymuję...po prostu walczę sama z sobą...

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 24-12-2006, 00:43   

I bardzo dobrze :)

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

karoola 
**
CIRSTAN

Imię: Karoilina
Wysłany: 27-12-2006, 20:39   

A ja Cięrozumię.. Sama się tnę.. Osanio nieczęsto.. Tylko w krytycznych sytuacjach.. I w miejscach gdzie nie widać.. A ponieważ kiedyś przez problemy wprawie nie wpadłam w alkoholizm nie płaczę po nocach z tego powodu...A tak w ogóle nie uważam że jestem uzależniona... Jeśli przestałaś.... Chyba raczej też nie masz problemu :): )

:**
  Znak zodiaku: koziorozec

Wiolonczelistka 
**
d-_-b

Imię: Iga
Wysłany: 27-12-2006, 23:12   

A moim zdaniem to jest trochę uzależniające...potem naprawde trzeba ze sobą walczyć, żeby więcej tego nie zrobić...

ssswirek1 
*
Swirek

Imię: Szymon
  Wysłany: 16-01-2007, 00:24   

Iwan napisał/a:
a co wy kurde balans myslicie ze to wam cos pomoze przez internet buahahahah ;) albo sie sama wezmie w garsc albo nie po cholere sie tnie ? chce sie zabic no to juz raz i po krzyku a nie zrobi se 15000000 dziar i potem bedzie z tym chodzic po swiecie ..poza tym to zjawisko jest poje*** co wy kur*** stado jeden zrobil i zaraz wszyscy moda no nie biale szpileczki to i dziarka jakas musi wezcie do doktora se z tym idzicie albo niech was do stolka przywiaza i tyle
O to to...całkowicie się z toba zgadzam !! załowicie !! potem będisz chodziła po pięknym swiecie z nie pieknymi a w recz brzydkimi blizami !! a fuj !! zamiast się ciąć to już kup se połówkę trawki nie jest taka droga 15 zł !! i sie odpręysz !! a jest zupełnie nie szkodliwa !! nie zybym zachecał do jarania zielska ale to 10000000 razy lepsze niż podcinanie sobie żył !! u mnie w klasie kiedys przy***ane laski sie cieły !! buhahaha na dobre im nie wyszło !! buhahah matak którejs z nich się skapła i afera na cała szkole łaziły jakies typy z kądś tam i oglądali nadgarstki !! byhahaha te co miały to do psychologa czy tam psychiatry szły buhahaha!!!

Znak zodiaku: bliznieta

koles
*

Wysłany: 16-01-2007, 15:32   

Radzę ci tego nie robić... Masz wiele problemów tak jak tutaj napisałaś i według mnie dokładanie sobie jeszcze kolejnych nie ma sensu... Postaraj się z tym skończyć

xbartxxx 
**

Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 14-09-2008, 11:13   

takie rzeczy jak ciecie sobie skory moze sie w kazdej chwili zle dla ciebie skonczyc wiec radzilbym takich glupich rzeczy nie robic bo ani to pozniej dobrze nie wyglada,wrecz szpeci
  Znak zodiaku: rak

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu