Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
24-03-2008, 00:29
Fotografia
Autor Wiadomość
Ewa G 
eva_g

Imię: eva
  Wysłany: 25-12-2006, 22:36   Fotografia

Witajcie,

chcialabym zasiegnac waszj opinii, jezeli chodzi o projekty fotograficzne. Jak wiemy, w dobie fotografii cyfrowej, coraz wiecej osob robi zdjecia. Powstaja setki stron w formie forum o fotografii, fotoblogii, urzadzane jest wiele konkursow.

Wiekszosc z tych przedsiewziec to jednak masowka.
Co powiedzielibyscie wy - jako mlodzi fotografujacy na projekt skierowany tylko do mlodych fotografow.Jaki temat najbardziej by wam sie podobal? O czym chcielibyscie opowiedziec?

Chetnie sie dowiem waszej opinii na ten temat.

Pozdrowienia,
fotograf

Znak zodiaku: panna

Papkin 
**
Głęboko...

Imię: Konrad
Wysłany: 26-12-2006, 13:28   

jeśli chodzi o fotografię to jestem raczej laikiem, ale bardzo lubięfotografować, retuszować itd. zdjęcia. Jestem za takim projektem. A temat? Może być na przykład.. hmmm... abstrakcje, architektura, przyroda albo co ś w tym stylu :P Jeśli coś pójdzie w tym temacie do przodu chciałbym o tym wiedzieć ^^

Znak zodiaku: skorpion

akukaracza 
Przyjaciel
Say I.

Wysłany: 30-12-2006, 23:02   

Dla mnie najciekawszym tematem na zdjęcia jest człowiek. Nie mówię tu oczywiście o zdjęciach rodzinnych czy z imprez, tylko taka umiejętność uchwycenia emocji, nastroju i piękna danej osoby. Bo w każdym z nas coś siedzi, dobry fotograf powinien potrafić to wydobyć. ;)

Architektura i krajobrazy też mogą być piękne. Wszystko zależy od uchwycenia.
Myślę, że między młodymi a tymi ciut starszymi ludźmi nie ma wielkiej przepaści w cykaniu zdjęć, przynajmniej jeśli chodzi o tematy (nie mówię tu już o popkulturach, wiadomo, że starszy wiekem fotograf średnio interesuje sie np grupą skejtów ;) ) Chociaż może jest jedna rzecz... - młodzi częściej nie boją się ingerować zdjęcie, obrabiać je w programach graficznych, dodawać elementy grafiki. Wydaje mi się, że starsi robią to rzadziej, może to z sentymentu do fotografii analogowej, kiedy to w zdjęciach nic nie można było poprawić, tylko liczyć na to, że fotka zostanie ładnie wywołana.

Wszystko zależy od wyobraźni :D
To tyle ode mnie :P
  Znak zodiaku: wodnik

Popiel 
+++++
Zły Człowiek

Imię: Arturek ~~
Wysłany: 30-12-2006, 23:43   

Cykaj wszystkiemu co sie rusza. Cykaj tak dużo ile się da, a nie np. jedno zdjęcie na obiekt/ujęcie, bo może być ono słabe, lub nie pokazywac piękna tego czemu zrobiono zdjęcie.

Ad maiorem Dei gloriam.

Karo 
*
ja.to.ja.

Imię: Karolina
Wysłany: 31-12-2006, 04:38   

najciekawszy temat? ja uwielbiam robić fotki ludziom... i to nie żadne tam rodzinne uroczystości mam na myśli, ale ludzie, ulica, życie... w tej kategorii:)
i polecam takie obserwacje, bo zdjęcia naprawde wiele mówią:)))

pozdrawiam:)
  Znak zodiaku: lew

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 31-12-2006, 11:40   

Mnie interesuje cos zwiazanego z codziennym zyciem ludzi, np fotografowanie ich w pracy, w czasie odpoczynku. Stare kamienice również. Wieczór też jest interesujący.
Garderoba w teatrze i przygotowania do spektaklu również są interesującym tematem, chętnie bym się go podjęła (gdybym miała aparat na własność) :]
Poza tym interesujaca dla mnie jest też starość, ale to juz chyba oklepany temat.
Sama od stycznia wchodze w projekt krakowskiej strony na temat street fashion, tak wiec bedzie ciekawie.
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Tryton 
**
Bouguereau

Imię: Adam
Wysłany: 06-01-2007, 18:14   Re: Fotografia

Ewa G napisał/a:
Witajcie,

chcialabym zasiegnac waszj opinii, jezeli chodzi o projekty fotograficzne. Jak wiemy, w dobie fotografii cyfrowej, coraz wiecej osob robi zdjecia. Powstaja setki stron w formie forum o fotografii, fotoblogii, urzadzane jest wiele konkursow.

Wiekszosc z tych przedsiewziec to jednak masowka.
Co powiedzielibyscie wy - jako mlodzi fotografujacy na projekt skierowany tylko do mlodych fotografow.Jaki temat najbardziej by wam sie podobal? O czym chcielibyscie opowiedziec?

Chetnie sie dowiem waszej opinii na ten temat.

Pozdrowienia,
fotograf

Opini nie mam ale mam 15 lat i dostałem wyróżnienie w ogólno polskim konkursie na naszą okolice.
(wygrało zjęcie na którym trzymam bogatkę na ręku, dla niewtajemniczonych >ptaszka<)
żyje z dnia na dzień.

mewasch 
*

Wysłany: 15-01-2007, 15:50   

a jakimi aparatami pykacie zdjecia?
ja SONY DSC-H5, chwilowo bez filtrow...A wy??

Znak zodiaku: strzelec

yhy

Wysłany: 18-01-2007, 15:45   

TO MOJA PANNA KTORA POSUWAM YHY

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu