Chciałabym poruszyć temat anoreksji. Ostatnio częściej jest on poruszany w mediach. W internecie możemy znalezc wiele informacji na ten temat, blogów chorych osób(głownie dziewczyn) Ostatnio na onecie ukazał sie taki artykuł: http://wiadomosci.onet.pl...1,kioskart.html
A co Wy uważacie o dziewczynach (i chłopcach też) dążacych do "perfekcji"?? Może kiedyś mieliście z tym do czynienia??
Jak pomóc takim osobom??
PS.Ostanio byłam na blogu jednej z anorektyczek, rozmawiałam z nią na gadu-gadu. Ona nie chce jesc, chce ważyć bardzo mało i wogóle:/ Jak jej moge pomóc???????? Nie moge jej powiedzieć nic złego, potępić ją bo to będzie bez sensu.
Dziękuje za odp;)
Wiesz, moja przyjaciółka, a raczej już była przyjaciółka, rok temu postanowiła się odchudzać, przestała jeść. Schudła. Dalej nie chciała jeść, jeżeli zjadła pączka od razu myślała, że przytyła. To straszne. Przebywanie z taką osobą jest męczące, starałam się z nią gadać, pomóc jej, ale to nic nie dało. Myślę, że ona ma początki anoreksji. W końcu anoreksja ma podłoże psychiczne.
Wiesz, moja przyjaciółka, a raczej już była przyjaciółka, rok temu postanowiła się odchudzać, przestała jeść. Schudła. Dalej nie chciała jeść, jeżeli zjadła pączka od razu myślała, że przytyła. To straszne. Przebywanie z taką osobą jest męczące, starałam się z nią gadać, pomóc jej, ale to nic nie dało. Myślę, że ona ma początki anoreksji. W końcu anoreksja ma podłoże psychiczne.
To sie ze soba wiaze...
czyli takie osoby sa stracone;/?
Nie, no co Ty. Po prostu musisz uświadomić swojej koleżance co się z nią dzieje, spróbować namówić ją na psychologa, na rozmowę z rodzicami.
Ona wie. I chce wygladac jak kosciotrup. Odchudzanie do wagi 0kg. Oto anoreksja.
Co innego to styl życia pro-ana.
psycholog? Rodzice? Anorektyczka sie na takie cos zgodzi? Jezeli nie chce z tego wyjsc to na pewno nie
Ona wie. I chce wygladac jak kosciotrup. Odchudzanie do wagi 0kg. Oto anoreksja.
psycholog? Rodzice? Anorektyczka sie na takie cos zgodzi? Jezeli nie chce z tego wyjsc to na pewno nie
Więc powiadom jej rodziców, gdy będą wiedzieć może coś zrobią.
Więc powiadom jej rodziców, gdy będą wiedzieć może coś zrobią.
Nie wiem jak inaczej możesz jej pomóc jeżeli ona nie chce pomocy. Próbowałaś pokazywać jej anorektyczki? Nie przerażają jej? Nie przerażą ją to, że umrze?
Nie wiem jak inaczej możesz jej pomóc jeżeli ona nie chce pomocy. Próbowałaś pokazywać jej anorektyczki? Nie przerażają jej? Nie przerażą ją to, że umrze?
Ona doskonale wie jak one wygladaja i do tego daży!!!!!!!!! Chce tak wyglądć!! Była w szpitalu już chyba i nic!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum