Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
29-04-2007, 07:34
~~Na pomoc~~ Samobójstwo
Autor Wiadomość
Dragwena 
wiedźma :>

Wysłany: 01-12-2006, 19:47   

Popchnij ją jak będzie stała kiedyś przy oknie, uratujesz jej życie wieczne :)

Jeśli Ci takie rozwiązanie nie odpowiada to poczekaj, wyrośnie, taki wiek.

Znak zodiaku: baran

Chimera 
*
No time to cry...

Imię: Anna
Wysłany: 03-12-2006, 15:07   

Życie to nie bajka.. mimo to wszyscy powinniśmy akceptować wszystkie swoje wady...nauczmy się radzić sobie z problemami...nawet tymi które wydają się być bez rozwiązania..kierujmy się wyłącznie własną opinią...
widze że dużo osób ma tu problemy.

Znak zodiaku: baran

White Alante 
*
White Alante

Imię: Kasia
Wysłany: 05-12-2006, 17:27   

Chimera napisał/a:
Życie to nie bajka.. mimo to wszyscy powinniśmy akceptować wszystkie swoje wady...nauczmy się radzić sobie z problemami...nawet tymi które wydają się być bez rozwiązania..kierujmy się wyłącznie własną opinią...
widze że dużo osób ma tu problemy.

Proponuje to wydrukowac i dziewczynie pokazać...

Tak w ogóle to wskurałeś cos?

Znak zodiaku: waga

sweet-angel 
*

Wysłany: 05-12-2006, 17:42   

Macie siebie.. To jest najważniejsze. Fakt, Twoja dziewczyna nie docenia tego co ma, a właściwie Kogo.. Musicie porozmawiać.. poważnie porozmawiać!!

Dlugopisss 
*
dlugopisss

Imię: luiza
Wysłany: 09-12-2006, 19:53   

daj jej do przeczytania książke pt: w ślepym zaułku wolnośći, dzieci ulicy" . po tej lekturze na pewno otworzą sie jej oczy i będzie pewna zę jest wiele ludzi którzy mają o 100 razy większe problemy niż ona... naprawde polecam... mi pomogło

Znak zodiaku: panna

pawsas5 
*

Imię: Robert
Wysłany: 09-12-2006, 22:29   

normalnie ten caly temat mnie osłabia, powiedz normalnie jej rodzicom, albo zaproponuj jej wizyte psychologa, ewentualnie sam tam idź i powiedz w czym problem,
nie mozna tego tak lekcewazyc, pisanie o tym na jakimś forum to tylko czesciowe rozwiązanie prroblemó, nawet jesli sie obrazi o to ze jej nie rozumiesz itd moze nawet Cie rzuci, ale jesli naprawde ją kochasz, czy ona cos dla Ciebie znaczy to to zrozumiesz, ze wazniejsze jest by wyszła z tego cało, niz Twoje szczescie razem z nią.
zresztą uwazam ze potem i tak by do ciebie wróciła.

iskiereczka6 
*

Wysłany: 10-12-2006, 00:09   

Faktycznie nie latwa sytuacja. Twoja dziewczyna zbyt powanie podchodzi do tej calej szkoly i ocen. Ja tez w jej wieku mialam rozne oceny i te dobre i zle ale nigdy nie myslalam zeby sie przez to zabic :039: Powinienes jej wytlumaczyc ze jeszcze przed nia dluga edukacja zanim rozpocznie jakakolwiek prace. Ze nie powinna tak sie martwic tym. A jesli ten stan nie przejdzie to koniecznie idzcie do psychologa. On powinien pomoc powodzenia :)

Madritian 
Przyjaciel
Blah blah blah !!

Imię: Marek
Wysłany: 10-12-2006, 00:27   

Na to może pomuc tylko specjalista, lepiej będzie jak porozmawiasz otym z jej rodzicami ...

Znak zodiaku: skorpion

Kaza 
*

Wysłany: 10-12-2006, 14:20   

Dragwena napisał/a:
Popchnij ją jak będzie stała kiedyś przy oknie, uratujesz jej życie wieczne :)

Gratuluje pomysłu :D ;)

sweet
*

Wysłany: 12-12-2006, 13:17   

Czasmi tez mam chwile zalamki, kiedys nawet myslalam o samobujstwie, lecz to bylo przelotne. Pozniej bralam sie w kupe i ostro sie uczylam, lecz to nie jest takie proste.
Najlepsze wyjscie to szczera rozmowa i pomoc w nauce.

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 22-12-2006, 09:35   

myślę że powinieneś jej czesto mówić że ją kochasz bo kochasz no nie? ona powinna wiedzieć że powinna żyć choćby dla Ciebietego nie napisała dkf

Znak zodiaku: strzelec

Kamil2 
*

Imię: Kamil
Wysłany: 22-12-2006, 11:10   

Co za czasy , niemoge ! Ludzie przeciez na świecie takie tragedie sie dzieją ze nam sie to w głowie nie miesci (chyba ze ktos doświadczył , ja nie) , ludzie giną z powodu trzęsien ziemi , churagane zrywaja dachy ludziom z domów , ludzie giną pod falami tsunami , ataki terrorystyczne . Sa miejsca gdzie czlowiek zyje w ciaglym strachu , jego zycie to piekło , dzieci na wojne wysyłane , albo taka Rosja tam dzieci przecież chodzą po ulicach od małego bez rodziców bez środkow do życia , chodzą pijane w wieku 8 lat ! wąchają klej , są bite na ulicach to jest tragedia mowie o dzieciach z Leningradzkiego ... a ta sie zabije bo ma słabe oceny ...
Wes mnie nawet nie osłabiaj .

Wiem ze ta wypowiedz nie jest zbyt pocieszająca ale to chyba w ten sposob do takich ludzi trzeba docierac , opier****a ich zeby sie obudzili !
  Znak zodiaku: wodnik

Papkin 
**
Głęboko...

Imię: Konrad
Wysłany: 22-12-2006, 12:17   

chcesz ją od tego odwieść? masz parę wyjść, zacznęod najgorszych :

-spowoduj wypadek np. rzuć się pod samochód. Zobaczy jak ty cierpisz, zapomni o swoich problemach i jeśli cię kocha nie zabije się i jej przejdzie

-nawrzeszcz na nią tak ostro, powiedz że jak ona się zabije to ty też i przez to spieprzy nie tylko swoje życie ale i twoje i wszystkich wkoło

-poszukaj jakichś przyjaciół osób które popełniły samobójstwo, nakłoń je do rozmowy z nią, zobaczy co czują inni po takim zdarzeniu

-powiedz żeby z tym poczekała i podcięła się dopiero za parę lat jeśli nie będzie mogła znaleźć pracy

-udawaj obrażonego za to że gada takie głupoty i odwróć się od niej na kilka dni. Powiedz że kiedy zmieni zdanie niech napisze do ciebie, ale dopiero wtedy

albo rób po prostu to co uważasz za słuszne

Znak zodiaku: skorpion

chance 

Wysłany: 22-12-2006, 13:26   

E..
Boze. Nigdy w życiu nie przeszłoby mi przez myśl, żebym miała się zabić, mając przy sobie ukochaną osobą. Dla mnie mógłby walić się cały świat. Rodzice mogliby mieć mnie za śmiecia, w szkole mogłabym mieć same jedynki, ale gdyby ON był ciągle przy mnie i mnie kochał, prosiłabym Boga o każdy kolejny dzień.
Niby nigdy nie miałam w życiu aż tak źle, ale kiedy on był ze mną, wszystko inne było mało ważne.
Dziwię się Twojej dziewczynie.

Luka Wars
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 16:25   

tudrak, powiem Ci co masz robić skoro nie chcesz przeżyć tragedii. Powiedz wszystko jej rodzicom, niech oni zadziałają. W takim wieku o samobójstwo nietrudno - wiem z własnego doświadczenia.

PS. Znamy się skądś? Już zagościłem w twojej sygnie ;)

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi