Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 10-11-2006, 13:30
bardzo polecam kuchnię indyjską-niedrogo, wbrew pozorom-wszystkie składniki są dostępne w tych czasach;)kurkuma, cynamon, imbir. Proponuję parę samos.
Albo na przykład tortillę-bardzo smaczne, ostrość można regulować;)ja zawsze tak robię i wychodzi pycha;)a najlepszym kucharzem nie jestem, więc przyrządza się prosto. Moze w zamian jakieś pomysły na dobre śniadanie do łóżka?;)
Ceemka nie słyszałaś nigdy o kurczaku w cieście ?
z owocami moja mama robiła na moje urodziny w zeszłym roku. wszyscy się bardziej zachwycali kurczakiem niż mną <załamka>
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
ja mam ostatnio faze na tzatziki...i w mojego faceta tez je wpycham. ;>
scierasz na tarce ogorka,bierzesz jogurt naturalny, czosnek i mieszasz to wszystko z taka specjalna przyprawa do tzatzikow(bodajze knorr robi takie takie).. szama sie to z pita, ew. chlebem,buleczka.
zdarza sie tez, ze w sklepie sa gotowe tzatziki. w formie serka do smarowania,jogurtu,ktore sa calkiem smaczne-ale zapewniam,ze jak sama zrobisz(chociaz musisz sie zorientowac jakie proporcje skladnikow bo ja to robie na wyczucie) to wyjdzie Ci jeszcze przepyszniej....raczej sie sprawdzi,bo tzatzikow mojej roboty kosztowalo wiele osob i jeszcze nikt mi nie powiedzial,ze mu nie smakuje/nie lubi(a zapewniam ,ze mam znajomych szczerych do bolu,czasem az bezwzglednych dla mnie , a dla moich zdolnosci kulinarnych tym bardziej;P), chociaz wczesniej wydawalo mi sie, ze tzatziki maja bardzo specyficzny smak i moga niektorym nie smakowac biorac pod uwage roznorodnosc gustow.
iiii uwaga, to uzaleznia. ;D
moglabys pomyslec tez nad jakimis specjalami typu podsmazone krewetki w jakims specjalnym sosie or sth like that. jak dla mnie kocur.
[ Dodano: 11 Lis 2006 12:16 pm ]
a jezeli ktos jest w desperacji to moze zrobic spagetti z jakims dobrym sosem. latwe,proste,szybkie, a przede wszystkim smaczne. tyle, ze jujz nie takie oryginalne.
_________________ Ten na drzewach snieg jest tak samo zimny jak ten we mnie..
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3211 Skąd: że znowu?
Wysłany: 11-11-2006, 15:49
Cynamonowa napisał/a:
Nie, ale ile można jeść pizze z mikrofali? (pytanie retoryczne)
A może już w czasie chodzenia niech dziewczyna jest tylko do gotowania (moze jeszcze zmywania) to po ślubie bedzie tylko usługiwac- wieczorem w łóżku i w dzien w kuchni jakby nie miała swoich potrzeb.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum