dlatego własnie w wielu publicznych miejscach jest zakaz palenia.
Może i są, ale nie zawsze jest przestrzegany.
Nie cierpię jak idzie jakiś ktoś ulicą i mi tym dymem prosto w twarz.
Albo jak ktoś pali w tym samym pomieszczeniu.
Drażni mnie teraz dym, chociaż jakieś czas zdarzało mi się palić.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
rozumiem zakaz dotyczacy narkotykow ale papierosy ? kazdy wie co robi i co jest dla niego dobre a co szkodzliwe ;]
Idąc tym rozumowaniem: każdy wie, że narkotyki są szkodliwe, więc po co zakaz?
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 08-11-2006, 22:19
Ruskie papierosy bez akcyzy też są zabronione. Na takich papierosach zarabia mafia, na narkotykach też mafia. No chyba że jeśli zalegalizuje się narkotyki to powstaną legalne firmy rodzinne produkujące np. tabletki gwałtu.
Boję się kobiet ze wschodnim akcentem, które próbują wcisnać alkohol tudzież papierosy pochodzenia innego niż powinny być. Spotykam je idąc na skróty przez "rynek", by nabyć bilet MPK. Właśnie dlatego teraz nabywam bilety 3-miesięczne, byu nie musieć często tam chodzić. Mam uraz psychiczny.
Jeszcze jedna sprawa dotycząca papierosów - Ktoś wcześniej napisał, że skoro delegalizować papierosy to czemu nie alkohol.. Nie spotkałem jeszcze dorosłego palacza, który paliłby, a nie byłby uzależniony, tak samo jak nie wiedziałem nie uzależnionej osoby biorącej narkotyki. Natomiast w przypadku alkoholu sprawa wygląda troche inaczej - nie wszyscy pijący alkohol przy okazjach etc. są od niego uzależnieni... Papierosy są pod tym względem bardzo podobne do narkotyków.
Wydaje mi się, że jest to argument za przynajmniej częściowym ograniczeniem palenia...
Ostatnio zmieniony przez maxx 09-11-2006, 14:57, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum