Wysłany: 06-11-2006, 10:55 Czy jesteś za delegalizacją papierosów?
Jest już ankieta o legalizacji marihuany. Ja chciałbym zrobić ankietę przeciwną - czy uważacie, że sprzedaż papierosów powinna być zakazana? Jest faktem, że ich palenie tytoniu jest jedną z głównych przyczyn zgonów w Polsce. Papierosy powodują nowotwory, zwiększają ryzyko zachorowania na gruźlicę, choroby serca etc. a przede wszystkim szkodzą otoczeniu palacza i zanieczyszczają środowisko... Ja jestem za całkowitym zakazem.
Ostatnio zmieniony przez maxx 06-11-2006, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3211 Skąd: że znowu?
Wysłany: 06-11-2006, 14:46
Ja nie pale, ale bez przesady,po to człowiek ma wolna wole aby sam mógł wybrać czy chce sobie niszczyc zdrowie czy nie. Powinnien byc jedynie zakaz palenia w niektórych miejscach, no i jest i tyle starczy.
Bez sensu i tak nikt by sie do tego nie stosował .. To tak samo jak jest zakaz siusiania pod drzewka. Powiedzmy, że stoje gdzieś tam w promieniu 2 km żadnego klozetu ( u mnie jest jeden publiczny na 30 tys miasto) i co mam zrobić ? Niektóre zakazy są poprostu bez sensu , nieprzemyslane i poyebane
_________________ 1.zanim o coś zapytasz wiedz że istnieją google
2. nie()śmieszny choć sie stara
Zrobiłoby nam się polskie podziemie tytoniowe. To głupota, prawie jak prohibicja w Stanach, jedyne co z tego wyszło to wzrost przestępczości zorganizowanej, kóora przemyca towar.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Imię: Ola
Wysłany: 06-11-2006, 15:56
Ja uważam że powinien byc zakaz może tyle małolatów by nie siegało tak wcześnie, bo jak łatwo zdobyć to trzeba spróbować, chociaż gdyby były zakazane też by próbowali
Już jest taki zakaz kolega dostał 50 zł za palenie na przystanku.
Nie ma takiego zakazu. Jest zakaz spozywania alkoholu w miejscach publicznych. Kolega mogl dostac co najwyzej mandat za smiecenie (zalicza sie do tego rzucenie peta na ziemie ) zalezy od policjanta. Dziekuje koniec wypowiedzi.
żebyś sie nie zdziwiła w niektórych miastach jest zakaz palenia w miejscach publicznych min. na przystankach np. w niedalekich mi geograficznie ale jakze dalekich memu sercu Polkowicach
Wysłany: 06-11-2006, 19:50
maxx napisał/a:
Ja jestem za całkowitym zakazem.
a ja nie, papierosy moze i zabijają ale zauważ że są jedynym z niewielu nałogów które nie szargają psychiki. Pomagają (nieznacznie ale zawsze to coiś))wyjść z alkoholizmu albo narkomanii (normalne dla ludzkiej natury jest wpadanie z jednego nałogu w drugi) poza tym mówcie co chcecie, ale w knajpie piwo bez papierosa to jednak nie to samo ;P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum