to wiem - stopień w sztukach walki ja mam dopiero 8 kyu
_________________ -Ludzie, którym się spełnia życzenia, często okazują się nie całkiem mili. Czy więc powinno się im dać to, czego chcą, czy raczej to, czego potrzebują?
Śmierć uprzejmie skinął głową. Z jego punktu widzenia ludzie dostają to, co im się daje.
Hehe... Kyu w Go to też coś w rodzaju stopnia - określa siłę, czyli umiejętności gracza. Njasłabszy to oficjalnie 30kyu, ale czasem widzę jak grają nawet tacy, którym dałabym 50kyu ^^ Im niższa liczba kyu tym mocniejszy gracz (więc 1k na pewno pokona 10k). Jak już ktoś się nadaje, to zdobywa coraz wyższe cyferki przy dan... A danowiec to juz mocny gośc (Czyli np 2dan czy 1d pokona 1kyu [raczej chyba na pewno, choc to mała rożnica w sile] ^^)...
Ja po roku gry mam na jednym serwerze 10kyu. Więc już coś umiem Jednak geniusze mogą miec po roku 1d xD Gram dla rozrywki i przyjemności Naprawde fajna sprawa. Kocham te kamyczki xD
_________________ -Ludzie, którym się spełnia życzenia, często okazują się nie całkiem mili. Czy więc powinno się im dać to, czego chcą, czy raczej to, czego potrzebują?
Śmierć uprzejmie skinął głową. Z jego punktu widzenia ludzie dostają to, co im się daje.
hehe... nie wierze ze to powiem... xD cóż. w takiej sytuacji pozostan przy Sz*chach! xD (osobiscie raz probowalam polubic Sz*chy) jedna gra jest na logike, druga na wyobraźnię. mi pasuje wyobraźnia i Go. ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum