Imię: Tomasz
Wysłany: 19-09-2006, 15:07 Żeglarstwo
Denerwuje mnie, że wiele osób nie docenia takiego sportu jak żeglarstwo. Zawsze jak rozmawiam ze znajomymi to oni gadają jak to pływali na kajakach, a nikt nic nie wie o żaglówkach. Ja pływam już 8 lat. Dlatego interesuje mnie, czy wy też macie jakieś doświedczenia związane z tym pięknym sportem?
zgadzam sie to super sprawa! jak nic innego... wez tylko pod uwage ze to sport dla ludzi mieszkajacych blisko "wody", majacych troche kasy i niestety sezonowy
_________________ Siostra zbiera aktorów, brat wycina piłkarzy... A ja tylko gołe baby, jesli gdzies zauważę.
Nie rozumiem trochę czemu Cię to denerwuje. Ja też pływam, ale nie jakoś tak fanatycznie. Wolę windsurfing, bo zawsze mogę deskę zrzucić na wodę. A jak jest jakiś rejs, to ja zawsze chętnie, ale nie tam żeby zaraz o tym tak gadać na okrągło.
Ja przede wszystkim, jestem zapalonym kibicem żeglarskim. Właściwie nie przeoczam, żadnej wiadomości dotyczącej naszej najlepszej załogi, Kusznierewicza i Życkiego pływających na jachcie klasy Star. Może ktoś jeszcze śledzi ich poczynania?
Imię: Michał
Wysłany: 11-12-2006, 10:22
Myślę że problem tkwi w tym że nie jest on tak powszechnie dostępny dla wszystkich jak np. piłka nozna. Do żeglarstwa potrzebny jest sprzęt no i jeszcze trzeba mieć gdzie popływać. A do innych sportów nie trzeba być tak przygotowanym
Żeglarstwo potrafi nie być nudne, ważne to trafić na ciekawe relacje. Chyba najlepsze jakie widziałem to z ostatniej olimpiady, kamery były domontowane na łodziach i wszystko było bardzo dynamiczne. Naprawdę było w tym sporo emocji.
Bardzo ciekawe uważam są też fotografie z regat.
Dla zainteresowanych żeglarstwem, ale też dla tych wahających się, polecam serwis Mateusza Kusznierewicza http://kusznierewicz.era.pl/
Sporo informacji o samym sportowcu i jego załogancie Życkim jak i o żeglarstwie, jako takim.
Właśnie, kibic lubi coś kolekcjonować o swoich zawodnikach, cos poszukać na ich temat, gdzieś poczytać. Myślę, że gdyby więcej było takich serwisów żeglarskich, jak ten Kusznierewicza. To nikt by nie narzekał, że żeglarstwo jest mało popularne.
Wiek: 22 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 2142 Skąd: ... i dokąd?
Wysłany: 20-12-2006, 18:47
gdybym miała blizej jezioro i wiecej kasy to na pewno bym sie zainteresowała.. a tak poki co konczy sie na marzeniach i planowaniu. kiedys zrobie patent.. heh.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum