1."Najpiękniejsze chwile w życiu często przychodzą niezapowiedziane" - ktoś mi kiedyś dawno gdzieś napisał i nawet nie wiem czyje to słowa.
2. "Kropla miłości znaczy więcej niż ocean rozumu" - B.Pascal
_________________ Najpiekniejsze chwile w życiu często przychodzą niezapowiedziane...
"Make your own kind of music, sing your own special song - even if nobody else sings along"
"The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. "
"Panie,
daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę,
daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę,
i daj mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Friedrich Christoph Octinger
Miejcie marzenia i marzcie o rzeczach wielkich. Bo aby osiągnąć w życiu coś wielkiego, najpierw trzeba mieć wielkie marzenia. - Eileen Collins
"Ach, jak on się napraszał, zeby dalej roznosić serdelki! Dziwiło mnie to nawet, ale później zrozumiałem. Nie chciałem robić nic innego, tylko roznosić wzdłuż pociągu gorące serdelki."
Imię: Karol
Wysłany: 17-06-2007, 22:57
" Bo w kazdym normalnym kraju , jest KROL , i jest WOJSKO,jest SKARB ...A w POLSCE szlaachta zbiera sie na wojne jak sujki za morze " Jan Kazimierz na wiesc o oblezeniu zbaraza H.Sienkiewicz "Ogniem i Mieczem"
Zaczęłam czytać "Stukostrachy" Kinga i na razie zapisałam sobie 3 zdania z tej książki:
"Tylko ogarnięci obsesją przejmują się obsesjami."
" To coś zupełnie innego, dobrze coś robić, a świetnie coś wiedzieć."
"Szaleństwo to ograniczenie możliwości, to brak zgody na to, żeby pójść pewnymi drogami spekulacji, chociaż nie są pozbawione logiki..."
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 08-07-2007, 12:26
Wpadł mi do głowy własnie cytat z Kordiana:
"Ten stwa odbite niebo w sobie czuje,
I mysli nieba błękitem"
Jakos tak. Spodobał mi się. Zresztą tak jak cała książka.
Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie może mieć na własność. I to jest najważniejsze przesłanie miłości - mieć najważniejszą osobę na świecie, ale jej nie posiadać.
coelho
"Są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieś szaleństwu. ""Ten, kto potrafi poskromić swoje serce, potrafi podbić cały świat."
coelho
"Kto kocha musi umieć zgubić się i odnaleźć."
a jakze- coelho
Kochać, to utracić panowanie nad sobą."
no ba- coelho
"Mówia, ze kiedy rodzi sie czlowiek...
z nieba spada dusza...
i rozpada sie na dwie czesci...
Jedna z nich trafia do kobiety...
druga do mezczyzny...
...Natomiast cale zycie
polega na odnalezieniu
tej drugiej polowy...
...Polowy swojej wlasnej duszy...
...polowy samego siebie...
_________________ "Nie chce całego świata, chcę tylko Twoją połowę..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum