Imię: Daniel
Wysłany: 21-10-2006, 15:41
LastWord napisał/a:
Firma. "NIelegalne rytmy" zajebista płyta ragga tylko, że to takie uliczne dużo o bakaniu i o nienawiści do psów, ale rytmy są świetne naprawdę polecam!
skoro teksty takie ciekawe to nie pozostaje nic innego jak bit...
wracajac do reggae z polkich riddimow polecam: Maleo Reggae Rockers, Paraliż Band, Tumbao, Bakshish, Dubska, Africonnect, Kometa Marleja
Jak czytam to większość moich ulubionych zespołów jest wymienionych czyli: Natural Dread Killaz, Indios Bravos przede wszystkim, Bob Marley, Vavamuffin, Love Sen-C Music, Culcha Candela
Izrael, Vavamuffin, Bob Marley, Ziggy Marley, Cała Góra Barwinków, Babilon, Afroman, Sciencist, Desmond Dekker i duuużo innych
_________________ -Ludzie, którym się spełnia życzenia, często okazują się nie całkiem mili. Czy więc powinno się im dać to, czego chcą, czy raczej to, czego potrzebują?
Śmierć uprzejmie skinął głową. Z jego punktu widzenia ludzie dostają to, co im się daje.
Wysłany: 19-11-2006, 14:57
no i jak, no i jak?
sa opinie w recenzjach ze za duzo kawalkow ma ten sam podklad ale poza tym wszystko ok- ja nie wiem, nie posiadam jeszcze całej płyty- sciagnelam dzis 8 kawalków- no i super.
To taka płyta na "dzien dobry", mozna dzieki temu rano sie dobudzic i wstac z lozka.
Wysłany: 19-11-2006, 15:08
dreadsquad mi się nie podoba. Miałam jedną płytę ale wywaliłam bo zaśmiecała mi dysk Nie przepadam za Tede- a tam był kawalek m.in. z nim na featuringu. Łeee.
Wolę zdecydowanie Natural Dread Killaz, płyta "Natural" jest jak dla mnie super. Zwłaszcza kawalki "dorasta", "mafija" i "obudz w sobie lwa".
Nie przepadam za Tede- a tam był kawalek m.in. z nim na featuringu. Łeee.
to fakt o ile Tedego lubie to do tego to on sie nadaja jak żaba na astronaute jeden z gorszych kawałków obok tego z sidneyem Polakiem (no ale jego nigdy nie lubiłem to nie jestem obiektywny)
Gabi napisał/a:
Zwłaszcza kawalki "dorasta" "mafija" i "obudz w sobie lwa"
Reggae jestświetne, łączy ludzi. Znam wiele osób z różnymi gustami muzycznymi, jak na imprezie leci reggae to nikt nie protestuje, każdy jest przynajmniej obojętny do tej muzyki, mało kogo ona wkurza...
Wydaje mi się, ze to muzyka przyszłości
Polecam Jamala, Daab, Habakuk, Wszystkie wschody słońca...
Ostatnio zmieniony przez maxx 03-12-2006, 12:15, w całości zmieniany 1 raz
_________________ -Ludzie, którym się spełnia życzenia, często okazują się nie całkiem mili. Czy więc powinno się im dać to, czego chcą, czy raczej to, czego potrzebują?
Śmierć uprzejmie skinął głową. Z jego punktu widzenia ludzie dostają to, co im się daje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum