krotko,szczero i do rzeczy
no i chyba sie zgodze
no ale jak sie ktos zakocha tak na maxa to nie tak latwo sie odkochac:(
_________________ " And it's such a miracle that you and me are still good friends " - Cool
"Those who wish to Follow Me,my ghetto gospel, I welcome with my hands...and the red sun sinks at last into the hills of gold and peace to this young warrior without the sound of guns"- Ghetto Gospel
Taa, ja jestem w zwi±zku na odleg³o¶æ ju¿ spory kawa³ek czasu. Spotykamy siê stosunkowo czêsto jak na odleg³o¶æ która nas dzieli. Moim zdaniem taki zwi±zek ma sens, chocia¿ to zale¿y od osób, od podej¶cia. Niestety, taki zwi±zek wymaga po¶wiêceñ i bezgranicznego zaufania.
Da radê przetrwaæ je¶li siê tylko bardzo chcê.
Nie zgadzam siê z Charming!
Charming napisa³/a:
Definitywnie odpowiem ci, ¿e taka mi³o¶æ nie przetrwa próby.
1. Brak mo¿liwo¶ci czêstrzego kontaktu powoduje, ¿e nie poznajemy tej osoby blizej z charakteru.
No u mnie jest inaczej bo minê³o 6 mies. zanim musia³ wyjechaæ do pracy(zagranicê) i przez ten czas naprawdê bardzo dobrze sie poznawali¶my wtedy jeszcze nie wiedzia³,¿e bêdzie musia³ wyjechaæ.
[ Dodano: 23 Pa¼ 2006 05:31 pm ]
Charming napisa³/a:
2. Istnieje zazdro¶æ (co ona/on robi tam beze mnie) - zazdro¶æ zawsze prowadzi do rozstania.
U mnie tej zazdro¶ci nie ma poprostu ufam mu i tyle.
[ Dodano: 23 Pa¼ 2006 05:38 pm ]
Charming napisa³/a:
3. Na miejscu mozesz poznaæ kogo¶, kto bedzie ci siê wydawa³ lepszy i zostawisz wówczas osobê z daleka
No je¶li ma siê osobê kochan± to je¿eli nawet napatoczy siê kto¶ w takim razie trzeba odmawiaæ(Mi sie ju¿ co¶ takiego zdarzy³o od wyjazdu mojego ch³opaka.) i pamiêtaæ o tym ¿e nie mo¿na psuæ dla nowo poznanej osoby czego¶ co stworzyli¶my razem ze swoj± ukochan± osob±..
Mój ch³opak wyjecha³ na 4 mies i wraca teraz na ¶wiêta,pó¿niej znowu wyjedzie ale znowu przyjedzie. Te¿ sie ba³am bardzo ale je¶li sie czego¶ naprawdê pragnie,da sie wytrzymaæ.Ja wytrzymuje,chocia¿ czasem têsknota jest nie do zniesienia ale jak to mówi± do wszystkiego w ¿yciu da siê przyzwyczaiæ nawet do têsknoty.
_________________ ,,Nawet je¶li czasem trochê siê skar¿ê – mówi³o serce – to tylko dlatego, ¿e jestem sercem ludzkim, a one w³a¶nie s± takie''. . .
Wszystko zalezy od oklicznosci tej odleglosci. Bo gdy to jest na zadsadzie, ze Ty mieszkasz w jednym miescie, on tez.. to to sa dwa swiaty i tzreba miec duzo samozaparcia i prawdziwej milosci by to faktycznie ptrzetrwc..
Natomoast.. Gdy ktos wyjezdza na jakis czas.. ale jest z tego samego miejsca to jest troche inaczej.. nie macie az tak diametralnie rzonych swiatow..
ja nie wiem w sumie.. nie jestem do tego przekonana bo ja jestem osoba, potrzebuj±ca kogos miec na miejscu.. co wiecej jestem w stanie za ukochanym pojechac wszedzie.. wiec ja nawet podswiadomie unikam jakis dlugoterminowych ogledlosci.. aczkowlie.. zycie jest pelen niespodzianek..
_________________ CeDePownia i £iczerownia w jednym
Chyba ka¿da je¶li jest to oczywi¶cie mo¿liwe jest za ukochanym pojechaæ wszêdzie
Ja tak¿e bym wyjecha³a za nim gdybym tylko mia³a tam pracê ale niestety tylko mój ch³opak j± tam ma a mi nie odpowiada byæ kur± domow± i czychaæ na jego pieni±dze...
Nie to nie dla mnie....
_________________ ,,Nawet je¶li czasem trochê siê skar¿ê – mówi³o serce – to tylko dlatego, ¿e jestem sercem ludzkim, a one w³a¶nie s± takie''. . .
Ja tak¿e bym wyjecha³a za nim gdybym tylko mia³a tam pracê
Widzisz.. z ta roznica ze ja za moim pojde bez wzgledu na to czy bede miec tam prace.. wychodzac z zalozenia, ze znajde pierwsza lepsza byle byc muc byc obok Niego
Natalii napisa³/a:
Chyba ka¿da je¶li jest to oczywi¶cie mo¿liwe jest za ukochanym pojechaæ wszêdzie
no w³a¶nie.. mo¿lwosci.. bardzo czesto wi±¿±ce siê z wiekiem.. ja mam taki, ze moge "spokojnie" jechac.. co nie zmienia faktu, ze gdyby do tego mialo dojsc to bym niezla rewolucje w zyciu sobie zafundowala..
Widzisz.. z ta roznica ze ja za moim pojde bez wzgledu na to czy bede miec tam prace.
Rozumiem ale ja chyba jeszcze do tego nie dojrzalam psychicznie ¿eby mieszkaæ razem z nim w obcym kraju za jego pieni±dze.
Ale gdyby on zaproponowa³ to napewno bym to rozwa¿a³a bardzo dok³adnie
Zawsze mo¿na spróbowaæ i bez wzglêdu na okoliczno¶ci ¿uciæ siê na pierwszy ogieñ.
W ¿yciu zdarzaj± siê ró¿ne niespodzianki
Rozumiem ale ja chyba jeszcze do tego nie dojrzalam psychicznie ¿eby mieszkaæ razem z nim w obcym kraju za jego pieni±dze.
O nie, nie nie.. nie za jego peniadze.. to zbyt duze obciazenie.. cosbym sobie wymyslila na start
I poza tym.. jabym chyba jednak nie wyemigorawala z karju.. On z tych co gasz± swiatlo.. ja tez. Ja tu mowie o skalki krajowej.. inne miasto.
Moim zdaniem mi³o¶æ na odleg³o¶æ jest ca³kiem mo¿liwa:D:D:D:D tylko ¿eby pó¼niej siê nie okaza³o ¿e druga po³owka zdradza ze swoim s±siadem bo jego sympatia mieszka daleko i nic o tym nie wie... ale trzeba chcieæ zaufaæ:*:*:*:*:*
[ Dodano: 24 Pa¼ 2006 09:53 pm ]
Je¿eli 2 ludzi siê kochaj± to nic im nie przeszkodzi w wzajemnym wyra¿aniu sobie uczuæ:)) nawet odleg³o¶æ!!
O nie, nie nie.. nie za jego peniadze.. to zbyt duze wobciazenie..
w³a¶nie.....tak jak mówisz.
[ Dodano: 26 Pa¼ 2006 03:18 pm ]
Erill napisa³/a:
cosbym sobie wymyslila na start
Mój przed wyjazdem mówi³,¿e mi tam bêdzie szuka³ pracy
I potem mnie tam we¿mie ale to narazie tylko marzenia czy realne oka¿e siê jeszcze.
Ja zawsze marzylam ¿eby wyjechaæ do innego kraju bo w Polsce nie ma takich perspektyw na udan± przysz³o¶æ(ma³e pieni±dze)
Mo¿e moja marzenia kiedy¶ siê spe³ni± i zamieszkam z nim tam w ...Hiszpani
[ Dodano: 26 Pa¼ 2006 03:22 pm ]
Qarola napisa³/a:
Je¿eli 2 ludzi siê kochaj± to nic im nie przeszkodzi w wzajemnym wyra¿aniu sobie uczuæ:)) nawet odleg³o¶æ!!
Tak masz ca³kowit± racjê,tylko czasami ludzie nie wytrzymuj± ju¿ tego,¿e druga po³ówka przez np.kilka miesiêcy jest tak daleko i sie poddaj±....
Tego najbardziej sie bojê,¿e mogê sie poddaæ ale my¶le,¿e do tego nie dojdzie,¿e wytrzymam.Mam nadzieje,¿e moja mi³o¶æ jest tak silna ¿e to wytzyma..
Ja zawsze marzylam ¿eby wyjechaæ do innego kraju bo w Polsce nie ma takich perspektyw na udan± przysz³o¶æ(ma³e pieni±dze)
Ja z kolei jestem z tych co gasz± swiat³o( w my¶l powiedzenia "ostatni ga¶i ¶wiat³o").. ale je¶li pojawi³aby siê taka opcja, ze mój luby mia³by mo¿liwo¶æ pracy tylko za granic±.. to jabym zanim pojecha³a..
ale wtedy tobym mia³a niez³± przeprawê je¶li idzie o studia.. koñczyæ np. po nagielsku.. ³ooo matko..
Teoretycznie to jest tak, ¿e wszystko jest mo¿liwe .
Je¶li wiêc kto¶ kocha na odleg³o¶æ, to czasem takie zwi±zki maj± szansê przetrwaæ. Przecie¿ nigdy nie wiadomo, gdzie w³a¶ciwie czeka prawdziwa mi³o¶æ. Na jedn± osobê mo¿e czekaæ w tym samym mie¶cie, ba, na tym samym osiedlu czy w klasie. Z kolei na drug± - gdzie¶ dalej, w innym mie¶cie... Niektóre pary s± w stanie przetrwaæ w ten sposób, inne nie. Ja by³abym gotowa na taki zwi±zek, je¶li oczywi¶cie mieliby¶my w ogóle mo¿liwo¶æ widywania siê...
Có¿, prawdziwa mi³o¶æ przetrwa wszystko . Je¶li nie, to nie jest prawdziw± mi³o¶ci± ...
Znak zodiaku:
KISS!!;] [Usuniêty]
Wys³any: 26-10-2006, 16:16
WIECIE MYSLE ZE MILOSC NA ODLEGLOSC JEST WARTA WSZYSTKIEGO TO NIEPRAWDA ZE LUDZIE NIEMOGA TAK ZYC TO TYLKO CHODZ O ZAUFANIE
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum