Co wy o tym sądzicie ? Czy nie przeszkadzałałoby wam to ? A może traktowalibyście nas jako ludzi, którzy wyłamali się ??? Czekamy na odpowiedź ...
Ja sama nie palę, nie piję i nie biorę narkotyków, bo mnie to nie kręci. I nie czuję się przez to odrzucona. Zresztą, to tylko moja sprawa, innym nic do tego
_________________ Przyjaźń to jedyny cement, który może utrzymać świat w jedności
Imię: Ola
Wysłany: 04-10-2006, 16:15
Łatwo powiedzieć nie przejmujcie się czyimś zdaniem czy tym że ktoś was odrzuca ze swojego towarzystwa. Jeżeli Olka i Asia jesteście z gimnazjum to się nie dziwię. jezeli nie będziesz cool który pali i lubi wypić jesteś pośmiewiskiem i cię będą obgadywac przez trzy lata a dziewczyny będą wyśmiewać twoje ciuchy czy nawet sposób chodzenia. Szczególnie tak jest w małych miejscowościach i ja to widzę na codzień. Nie mówię żeby być kimś kim się nie jest żeby tylko mieć towarzystwo tylko trzeba się troche poświęcić i przystosować się do srodowiska a nie zmuszać środowisko zeby przystosowało się do nas.
Jeżeli Olka i Asia jesteście z gimnazjum to się nie dziwię. jezeli nie będziesz cool który pali i lubi wypić jesteś pośmiewiskiem i cię będą obgadywac przez trzy lata a dziewczyny będą wyśmiewać twoje ciuchy czy nawet sposób chodzenia. Szczególnie tak jest w małych miejscowościach i ja to widzę na codzień.
ale to zależy od ludzi. Jedni cię wyśmieją, większości nie będzie to przeszkadzać. U mnie w gimnazjum nikogo nie obchodziło, czy pijesz, czy nie, byłeś tak samo spoko.
_________________ Przyjaźń to jedyny cement, który może utrzymać świat w jedności
bardzo byśmy byłe wdzieczne gdyby nie ouogólniac tej sprawy. nie wiem czy napisał to ktos po 60 ale tak to zabrzmiało jak jakis stereotyp. sadze ze nieliczna mlodziez pije nalogowo i sprawia jej to przyjemnosc i bez tego nie potrafi sie bawic. wystarczy pojsc na pare imprez i to zobaczyc.wiec wysnucie tych wsnioskow bylo niestosowne. mlodziez nie jest zla tylko niektorzy tak chce myslec;d
Wysłany: 12-10-2006, 19:17
Olka,Asia napisał/a:
Jeżeli nie pijemy, nie ćpamy i nie palimy to znaczy, że jesteśmy inne ? Nienormalne ?
same stawiacie taką tezę, możecie być uznane za nienormalne nie dlatego że same nie pijecie/ćpacie/palicie tylko dlatego że zawracacie innym d.pe zeby tego nie robili, znam osoby ktore nie pija ale potrafia sie wyluzowac w towarzystwie i nie czepiaja siue gdy ktos inny sobie zamowi piwo lub zapali; do tych osob nic nie mam, ale jesli ktos łazi za mną mówiąc "
oo jaka ty jestes niedobra, pijesz, przestań co ty robisz" to mam ochote uzyc bardzo nieparlamentarnych słów zeby sie od takich ktosiów odczepic
jednym słowem; róbcie co chcecie ale nie uważajcie się z tego pwodu za lepsze lub gorsze bo to wasza sprawa
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 12-10-2006, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
coż pewnie wyjde na jakiegoś barana ale uważam ze bez alkoholu zabawa jest nudna .. oczywiscie wszystko z umiarem .. jezeli chodzi o papierosy to nie ma to większego znaczenia bynajmniej w kręgu wiekowym powyżej 15 lat
_________________ 1.zanim o coś zapytasz wiedz że istnieją google
2. nie()śmieszny choć sie stara
ja pije na każdej imprezie no chyba że jestem samochodem to biore prowiant do domu
Didek [Usunięty]
Wysłany: 15-10-2006, 12:52
Prywatne pytanie do Olki i Asi - to prawda, że śpicie tylko 2 godziny dziennie, a resztę czasu przeznaczacie na rozważania nt. zdemoralizowanej młodzieży ?
ja osobiście jestem przeciwna papierosom narkotykom itp... ale jak ktoś lubi wypić to nie sobie wypije to jedno piwko czy cos ale nie żeby od razu sie spijać!!
Wysłany: 21-10-2006, 08:56
Do Autorek tematu: czy jeśli wypiję jedno, dwa, trzy a może nawet i cztery piwa, i nadal mogę chodzić o własnych siłach, czy zaliczycie mnie do zdemoralizowanych?
Jeśli tak to zdemoralizowana jest conajmniej połowa tego kraju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum