Wysłany: 17-10-2006, 17:10 Rodzice a przeklinanie.
Zainspirowana lekką dyskusją w temacie "Pierwsze słowa, które dziś wypowiedziałeś/aś?" zastanawiam się czy przeklinacie przy rodzicach i z czego to wynika??
Ja przeklinam wyłącznie przy matce, przy ojcu nie.Sama nie wiem dlaczego.
Mamie początkowo to przeszkadzało, upominała mnie ale po pewnym czasie jej się znudziło.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 17-10-2006, 17:14
Ja przklinam przy rodzicach czasem. Z tym że oni nieraz takie wiązanki puszczają że ja pie**ole, więc wszyscy klniemy na kupe. Taki domowy klimat sie robi.
Imię: Ola
Wysłany: 17-10-2006, 17:21
przy tacie to nawet nie próbuje powiedzieć cholera bo jest przewrażliwiony na tym punkcie chociaż sam nieraz klnie jak szewc, a przy mamie jak mi sie wypsnie ale wolę tego nie robic bo strasznie długie kazania potem są
Jak się drę na młodszą siostrę to używam słów typu "spieprzaj" co najwyżej. Jak nikt nie słyszy to też do niej nie przeklinam, bo by poskarżyła, a po co mi gadanie za uchem ;p
Jak się kłóciłam z ojcem i puszczał mi wiązanki to też przeklinałam. Do mamy nie przeklinam.
A przy rodzicach ogólnie, tak w rozmowie też nie przeklinam. Jakoś nie czuję potrzeby. Głupio by mi było. Pamiętam, że jak miałam sześć i w przedszkolu usłyszałam słowo "dupa" to miesiąc się zbierałam zanim to powiedziałam przy rodzicach, i tak wyczekiwałam ich reakcji - a oni nic ;p
Tylko przy znajomych zdarza mi się przeklinać.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wysłany: 17-10-2006, 19:08
U mnie w domu nigdy nikt nie miał tendencji do przeklinania i ja z domu tego nie wyniosłam Przeklinanie staram się ograniczyć do minimum, ale jak się zdenerwuje to uuu...
Ostatnio zmieniony przez joasia:) 17-10-2006, 19:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum