Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
22-05-2007, 15:45
Giertych musi odejśc!!
Autor Wiadomość
Sakura 

Wysłany: 06-10-2006, 11:31   

tamarka napisał/a:
mi to tam lotto ten Giertych

Mi tak samo.
Chociaż widziałam w moim mieście młodzież z koszulkami o ciekawej treści "zdam maturę i bez pomocy giertycha!" :053:
I słusznie :053:
  Znak zodiaku: ryby

Luke Shadow 
*
Generacja Nic

Imię: Łukasz
Wysłany: 07-10-2006, 15:20   

Ta, Giertych ma glupie pomysly. Zamiast robic amnestie moglby po prostu wycofac z matury obowiazkowa matme, a sama matura powinna byc latwiejsza. (Tak jak w innych, bardziej rozwinietych gospodarczo krajach, w ktorych ludziom zyje sie wiele lepiej i latwiej :) ).
Ale czy te pomysly ktore wprowadzil/ma zamiar wprowadzic w zycie naprawde tak bardzo przeszkadzaja? Nie sadze...

Znak zodiaku: lew

Szum*O*Wina 
*
Szum*o*vódkę

Wysłany: 07-10-2006, 18:10   

Luke Shadow napisał/a:
a sama matura powinna byc latwiejsza. (Tak jak w innych, bardziej rozwinietych gospodarczo krajach, w ktorych ludziom zyje sie wiele lepiej i latwiej ).

Może łatwiej im się żyje, bo głupsi są?

akukaracza 
Przyjaciel
Say I.

Wysłany: 07-10-2006, 21:35   

Giertych. Teraz jego obecność/nieobecność w rządzie już mi jest obojętna.W sprawie mojej matury 2007 pewnie i tak się już nic nie zmieni, klamka zapadła - jest do bani. W ogóle już teraz nic nie wiem. Czy mam zdawać tylko poziom rozszerzony przeliczany na podstawowy i rozszerzony, czy podstawowy na którym podobno można wyjść lepiej niż jeśli zdawałoby się wersję rozszerzoną. I jak nasz rocznik będzie porównywany z dwoma poprzednimi jeśli chodzi o rekrutacje 2007 na studiach, skoro w tym roku są nowe zasady, matura znowu jest inna.
Styyyypa.

:|
  Znak zodiaku: wodnik

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 07-10-2006, 21:51   

a ja tam nie kumam czego wszyscy chca od tego giertycha, koles zostal wybrany jeszcze nic nie zrobil atu juz ataki na ministwerstwo i rzadania dymisji ( mowie o momencie wybrania).
a teraz gdy juz zrobil to co zrobil, sami przyznacie nie gogorszyl maturzysta, co wydaje mi sie wielkim plusem bo nowa matura z roku na rok byla coraz trudniejsza ale pytam po co? tylko w naszym glupim kraju sa tak trudne matury w innych krajach to tylko jakies glupie egzaminy na koniec szkoly. a wszystko po to zeby polak sie wyksztalcil i pozniej pracowal dla jakiegos amerykanina ktory otworzyl firme majac podstawowe wyksztalcenie, bo po co mu lepsze jak moze zatrudnic za malaa kase polaka po studiach ktory bedzie na niego pracowal, przeciez sami robimy z siebie parobkow.
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

alanho 
+++++

Wysłany: 08-10-2006, 09:26   

Wooof napisał/a:
koles zostal wybrany

przez kogo
jak już to został mianowany a to jest róznica

Wooof napisał/a:
a wszystko po to zeby polak sie wyksztalcil i pozniej pracowal dla jakiegos amerykanina ktory otworzyl firme majac podstawowe wyksztalcenie, bo po co mu lepsze jak moze zatrudnic za malaa kase polaka po studiach ktory bedzie na niego pracowal, przeciez sami robimy z siebie parobkow.

masz racje najlepiej zróbmy im sabotaż w ten sposób ze na studia wyślemy samych debili, Amerykańce ich zatrudnią i sami sie wykończą

tak to jest myśl a potem my Polacy po podstawówce albo i po zerówce bo w sumie czego potrzebnegho uczą w podstawówce będziemy zatrudniać amerykanów i zamerykanizowanych Polaków z wyższym wyksztalceniem

btw. Woof nikt ci nie każe zdawać matury nie chcesz nie musisz mozęsz jechać do USA z podstawowym wykształcenie i tam założyć sobie firme ba możesz to nawet zrobić w Bangladeszu
Ostatnio zmieniony przez alanho 08-10-2006, 09:27, w całości zmieniany 1 raz  

Wooof 
świadomość...

Wysłany: 08-10-2006, 09:31   

Cytat:
alanho

no widze ze u ciebie tok myslenia jak zawsze prawidlowy, nic sie nie zmienia. tylko z takim rozumieniem tekstu to ty matury nie zdasz.
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

alanho 
+++++

Wysłany: 08-10-2006, 09:40   

martw sie o siebie

ze mną nie jest jeszcze tak źle ze musze narzekać zę
Wooof napisał/a:
tylko w naszym glupim kraju sa tak trudne matury

jak już to powinien to być dla ciebie powód do dumy ale nie ty do tego tworzysz calą ideologie ze przez to jak ktoś zda polskie studia to mozę nabijać kabze Amerykańcom
a ja sie pytam oni tam za darmo pracują, ktoś ich tam na niewolniczych statkach doprowadza a jak już do USA dopłyną/dolecą to im paszporty zabierają

a co do tego robienia z Siebie parobków to powtórze jeszcze raz martw sie o Siebie nikt ci nie broni tego zebyś kiedyś założyś miedzynarodową korporacje mozesz nawet spróbować to zrobić po podstawówce

przestańcie już marudzić że wszędzie jest najs i wszeezie można coś osiągnąc tylko w Polsce nie

Wooof 
świadomość...

Wysłany: 08-10-2006, 09:53   

alanho napisał/a:
a ja sie pytam oni tam za darmo pracują,

a zarabiaja tyle na ile zasluguja? na pewno nie. polak zawsze bedzie tanszy niz amerykanin czy brytyjczyk.
alanho napisał/a:
tworzysz calą ideologie ze przez to jak ktoś zda polskie studia to mozę nabijać kabze Amerykańcom

nie tworze ideologii, ale wystarczy pomyslec przez chwile, co dzieje sie z polakami po studiach. nie ze wszystkimi oczywiscie.
alanho napisał/a:
przestańcie już marudzić że wszędzie jest najs i wszeezie można coś osiągnąc tylko w Polsce nie

co mozna osiagnac? skonczysz studia i jestes na bezrobociu albo pracujesz za 600 zl. ja za takie cos dziekuje, alebo jak uczysz sie na dobrej uczelni to zalatwi ci prace po ukonczeniu studiow ale tez za granica najczesciej.
prawda jest taka ze zapotrzebowanie na wyksztalonych polakow jest ogromne i to nie tylko w ameryce ale tez na zachodzie europy i bedziemy tam jezdzic dopoki w tym kraju nie zaczna sie interesowac ludzmi ktorzy naprawde chca cos zrobic.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 09:56   

Został wybrany przez milion dorosłych Polaków. To już nie wina LPR-u, PIS-u czy PO, że ludzi nie głosują jednomyślnie, lub że jest taka ordynacja wyborcza. To jest demokracja i tyle.

alanho 
+++++

Wysłany: 08-10-2006, 10:15   

Wooof napisał/a:
a zarabiaja tyle na ile zasluguja?

a ktoś im każe tam pracować
Wooof napisał/a:
co mozna osiagnac?

może założyć swój własny biznes to jest właśnie typowe myślenie Polaków "nikt o mnie nie dba nikt sie mną nie interesuje" niech ci ludzie sami sie zainteresują swoim losem a nie czekają na manne z nieba sami spróbujmy zmienić ten kraj a nie każdy będzie na każego patrzył kto zrobi pierwszy krok a jak komuś sie uda to odrazu są jakieś podteksty zę albo dorobił sie na oszustwie albo na wyzysku innych to ludzie z wyższym są niby elitą intelektualną wiec na co oni czekają zę ktoś po zawodówce będzie im miejsca pracy tworzył troche to nie poważne

Bierzmy przykład chciażby z tej zasranej Ameryki tak jak napisałeś sam tam amerykaniec np po podstawówce zakłada firme i ktoś na niego pracuje gdzie widzisz problem zęby zrobić to samo w Polsce

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 08-10-2006, 10:23   

akukaracza napisał/a:
Czy mam zdawać tylko poziom rozszerzony przeliczany na podstawowy i rozszerzony, czy podstawowy na którym podobno można wyjść lepiej niż jeśli zdawałoby się wersję rozszerzoną.

A jakie zasady rekrutacji masz na stronach uczelni?? U mnie póki co narazie nic się nie zmieniło i mam nadzieję że nie zmieni się do grudnia- kiedy będę składać ostateczną deklarację.
Byłoby trochę głupio dowiedzieć się pod koniec grudnia że muszę zdawać co innego i na innym poziomie.
czasem ludzie to gnoje, dbają tylko o swoje

Znak zodiaku: panna

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 08-10-2006, 10:25   

alanho napisał/a:
to jest właśnie typowe myślenie Polaków "nikt o mnie nie dba nikt sie mną nie interesuje"

Zgadzam sie w pelni.

Polak ku*wa mysli tak:
Jestem po dobrych studiach, moze nawet ukonczylem z wyroznieniem, wiec powinni mnie prosic abym zostal ich pracownikiem.

Nic samo nie przyjdzie, bez problemu mozna znalesc prace w Polsce, ale jesli liczysz, ze odrazu po studiach bedziesz zarabiac krocie O.o ...

Ja pier*ole ludzie by chcieli wszystko odrazu...

Zreszta ch*j mnie to obchodzi co zrobicie, wyjezdzajacie wszyscy, powiem tak niejedna osoba z mojego otoczenia juz sie przejechala na wyjezdzie do pracy za granice ;) potem wracaja i nie ma powrotu na dawne miejsce pracy, no coz, ogolnie zycze szczescia. Zrobcie ze swoim zyciem co chcecie.
  Znak zodiaku: wodnik

Luke Shadow 
*
Generacja Nic

Imię: Łukasz
Wysłany: 08-10-2006, 11:06   

kreska napisał/a:
alanho napisał/a:
to jest właśnie typowe myślenie Polaków "nikt o mnie nie dba nikt sie mną nie interesuje"

Zgadzam sie w pelni.

Polak ku*wa mysli tak:
Jestem po dobrych studiach, moze nawet ukonczylem z wyroznieniem, wiec powinni mnie prosic abym zostal ich pracownikiem.
.

No pewnie bo patrzac na standard zycia i zarobki w innych krajach taka mysl nasuwa sie sama. Zreszta dlaczego np. w USA jakis analfabeta zarabia wiecej niz w Polsce polak po studiach?

[ Dodano: 08 Paź 2006 12:06 pm ]
kreska napisał/a:
alanho napisał/a:

Zgadzam sie w pelni.

Polak ku*wa mysli tak:
.

No pewnie bo patrzac na standard zycia i zarobki w innych krajach taka mysl nasówa sie sama. Zreszta dlaczego np. w USA jakis analfabeta zarabia wiecej niz w Polsce polak po studiach?

Znak zodiaku: lew

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 08-10-2006, 12:30   

Luke Shadow napisał/a:
No pewnie bo patrzac na standard zycia i zarobki w innych krajach taka mysl nasówa sie sama
jak ci sie dalej będą nasÓwały takie myśli to z pewnością znajdziesz zaje.istą pracę
Luke Shadow napisał/a:
Zreszta dlaczego np. w USA jakis analfabeta zarabia wiecej niz w Polsce polak po studiach?
a dlaczego Polak analfabeta zarabia więcej niż Etiopczyk z wyższym wykształceniem?

może dlatego że Amerykanie w ogóle nie mają obowiązku zatrudniania Polaków, może dlatego że to Polacy chcą pracować w USA a nie Amerykanie narzekają na brak pracowników; jeśli przykładowo robotnik w Polsce zarabia 500 zl miesiecznie a w USA np 1000$ miesięcznie to wali go że za wykonanie tej samej pracy Amerykanin dostanie 1500$ bo i tak odnosi korzyść
może więc zamiast oskarżac Amerykanów o nasze niepowodzenia i wiecznie narzekać na niesprawiedliwość świata zajmijmy sie soba i wezmy sie do roboty
  Znak zodiaku: panna

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi