Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 26-09-2006, 13:24
Oczywiscie, ze tak...
Jest tysiace czynnikow wplywajacych na jej przesuniecie.
Niektore sa banalne, ale jednak maja wplyw...
Zmiana klimatu, posilkow etc...
a co..? ciaza?
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 26-09-2006, 20:25
a774 napisał/a:
może spowodować opóźnienie miesiączki?
uuuuuuu, co mi tu pachnie strachem przed dzieciaczkiem, prawda?
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Kobiecie wrażliwej na stresy wystarczy, że w ostatnim miesiącu sporo podróżowała, była chora, miała kłopoty ze spaniem, zaczęła stosować rygorystyczną dietę albo żyła w dużym napięciu, by gospodarka hormonalna jej organizmu uległa zachwianiu. Każde nadmierne obciążenie może więc opóźnić lub przyspieszyć okres. Podobny skutek może mieć przyjmowanie antybiotyków, leków uspokajających, psychotropowych, większych dawek środków przeciwbólowych.
Do 35. dnia cyklu można spokojnie czekać na pojawienie się krwawienia. Później warto już sprawdzić, czy przyczyną braku okresu nie jest ciąża (test wczesnego wykrywania ciąży można kupić w każdej aptece). Gdy jednak minie termin kolejnej miesiączki, nie ma co zwlekać z wizyta u lekarza. Zatrzymanie krwawienia może być niebezpieczne, zwłaszcza u młodych dziewcząt cierpiących na anoreksję, bulimię lub stosujących źle dobrana dietę wegetariańską. Zaburzenia hormonalne, które są tego przyczyna mogą prowadzić do osteoporozy
Pogrubione interesujące cię rzeczy.
_________________ Pamietaj Gość
1. Mam zawsze racje
2. Jesli twierdzisz, że nie mam racji, patrz punkt 1
lol
zamykam
p.s. a774, jak bedziesz cos chciała napisać (bo na razie widze że zamarłas w swoim swiecie to daj znac to go otworze bo jak na razie to sie tu burdello zaczyna robic O_______o )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum