Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
22-05-2007, 15:45
Giertych musi odejśc!!
Autor Wiadomość
kacperski 
*
Z kija! :D

Wysłany: 22-09-2006, 16:38   

tym pijakom i narkomanom to za dobrze jest w tym kraju! ja bym ich wszystkich zebrał, wysłał na Australie i tam ścianą ognia otoczył. to by rozwiązało problem!

tak, wg mnie to rozwiąże problem, bo tym "uczniom" należy sie spartańska dyscyplina!

Myslisz że protestują tylko narkomani? LOL.
Uważaj ze słowami, ostatnio nie robisz nic, tylko obrażasz- mnie i innych, myślących inaczej niż Ty sam. / G.
  Znak zodiaku: koziorozec

manieqq 

Wysłany: 22-09-2006, 16:49   

Już wolałbym, że z rządu odszedł właśnie Roman, a nie Andrzej. Dlaczego? Dlatego iż irytuje mnie tok myślenia naszego ministra i nie chodzi mi teraz o mundurki ani kamery w szkołach, bo to mi nie przeszkadza, ale o maturę, którą będę pisał za nieco ponad 2,5 roku. Minister Edukacji zamiast zmieniać (poprawić) sposób przygotowania do maturą to on zmienia samą maturę i to w taki sposób, że niedługo prawie każdy będzie mógł ją z łatwością zgarnąć. Poziom wiedzy absolwentów w takim układzie nie zwiększy się w stosunku do lat poprzednich.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 22-09-2006, 16:50   

Mlodzież wie, że Giertych nie odejdzie i nie zmieni swoich planów, ale przecież najwazniejsza jest zabawa. Nie pójde do szkoły, nie bede sie uczył, ale pójde na strajk czy napisze glupi temat na forum - tak myslicie. No i mówcie za siebie - wiekszosc uczniów nie popiera waszych demonstracji.

[ Dodano: 22 Wrz 2006 05:53 pm ]
I co Cie obchodzi, ze ktos dostanie mature po amnestii ? Jesli już naprawde jestes taki madry to zdasz mature, pójdziesz na studia, zrobisz doktorat i bedziesz wyksztalcony. W sumie co on by nie zrobił to źle. Jestem pewien, ze 95% demonstrantów idzie tam dla zabawy i tak naprawde nie wiedza o co chodzi. Jestescie naprawde zalosni - nic nie zrobicie, tylko marnujecie swój czas.

kacperski 
*
Z kija! :D

Wysłany: 22-09-2006, 17:09   

Zgadzam sie, ziom. Oh... righhht...
  Znak zodiaku: koziorozec

Bango

Wysłany: 22-09-2006, 18:06   

Dide, musze powiedzieć ze zgadzam sie z tobą co do literki :)

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 24-09-2006, 01:25   

... Didek, czyli Twoim zdaniem należy zostawić sprawy swojemu biegowi? jeśli kaczyński zrobi ministrem swoją złotą rybkę to też mamy nie protestować? polska logika jest wprost zajebista ; nie pojde nie zagllosuje/zaprotestuje bo k*rwa po co? niech kto chce wyierze kogo chce a potem sobie ponarzekamy <rozkosznie> niepełnosprytny facet którego partia ledwo weszła do sejmu nagle zostaje ministrem edukacji żeby kaczorek miał większośc w sejmie a ja mam przyklasnąć?
Didek napisał/a:
Mlodzież wie, że Giertych nie odejdzie i nie zmieni swoich planów,
wiara czyni cuda, wierze ze odejdzie :]

dawids14_14 
*
ZagubionyWMyślach

Imię: XxwalsięxX
Wysłany: 24-09-2006, 08:03   

Sam nie popieram tych demonstracji. Barany Giertych daje wam szansę że pójdziecie na studia a wy to tylko lubicie marnowac. Gdy Miller utrudnił maturę to się drazu z tym pogodziliście a gdy Giertych wymyślił amnestię to sie buntujecie. Ludzie Czy wy myślicie co wy robicie?? a może przez was przemawia zazdrość że wy nie mieliście amnestii??

Znak zodiaku: wodnik

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 24-09-2006, 08:44   

Na jakie dobre studia cie przyjmą z maturą od Giertycha? Chyba tylko jak im miejsce zostanie. Nie mówie tu o szkołach prywatnych.

Znak zodiaku: skorpion

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2006, 09:06   

**MJ** napisał/a:
... Didek, czyli Twoim zdaniem należy zostawić sprawy swojemu biegowi?

Tak. Wystarczy miec sredni iloraz inteligencji, aby zrozumiec polska polityke. Kaczynscy tworza nowa koalicje - wyborów nie chca. To nie wezma Leppera na ministra edukacji. Pomysl troche - Giertych i tak zostanie.
**MJ** napisał/a:
jeśli kaczyński zrobi ministrem swoją złotą rybkę to też mamy nie protestować?

Co ma złota rybka do polityki ? To ich sprawa kto zostanie ministrem - efekt gry politycznej. Bez LPR ani rusz. Gdyby bylo tak jak we Wloszech czy Grecji, gdzie zwyciesca dostaje wiekszosc to Giertycha by nie było na stanowisku. Prawdopodobnie jakis inny prawicowy polityk także nie zaskarbiłby sobie waszego poparcia.
**MJ** napisał/a:
polska logika jest wprost zajebista ; nie pojde nie zagllosuje/zaprotestuje bo k*rwa po co?

No wlasnie. Po co ? Podaj chociaż jeden sukces związany ze strajkami?
**MJ** napisał/a:
niech kto chce wyierze kogo chce a potem sobie ponarzekamy

To bylo wybrac PO. Masz racje - każdy może wybrac kogo chce.
**MJ** napisał/a:
żeby kaczorek miał większośc w sejmie a ja mam przyklasnąć

Możesz nawet podskoczyć. To naprawde nikogo nie obchodzi.
**MJ** napisał/a:
wiara czyni cuda, wierze ze odejdzie :]

Wiara matury nie zdasz. Lepiej idz sie uczyc. Naprawde - wystarczy odrobina inteligencji, logiki, aby zrozumiec, że Giertych zostanie na stanowisku. Powód prosty - kto by sie przejmował ludzmi, którzy nawet nie umieja sie dobrze zorganizować. Giertych jest kontrowersyjnym ministrem, ale: naprawde nie widze powodów do płaczu. Przecież mature i tak możesz zdać, bez amnestii, pójdziesz być może na studia. Giertych w niczym nie przeszkadza.

BTW. Tak slysze czesto - wyjezdzam z kraju - juz nie wytrzymuje rządu tych kretynów. Dla mnie także nie jest to koalicja marzeń, ale doskonale pamietam co dzialo sie za SLD.

Don Vendetta 
Xterminacja

Imię: V
Wysłany: 24-09-2006, 09:36   

fobia napisał/a:
Na jakie dobre studia cie przyjmą z maturą od Giertycha?
A czemu tak sądzisz mało osób z amnestią dostało sie na studia? (Didek żeby nie było, że mam rozdwojenie jaźni. chciałem zmienić nick więc założyłem drugie konto ;) )

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2006, 09:39   

Mogłes poprosic to bym zmienil nick. Jesli chcesz to skasuje ten profil, a w tamtym zmienie nazwe. Napisz na PW.

SmartTouch
*

Imię: Narek
Wysłany: 24-09-2006, 10:06   

A skąd wiesz że się dostali na dobre studia?? :P

Znak zodiaku: lew

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 24-09-2006, 10:50   

Didek napisał/a:
Tak. Wystarczy miec sredni iloraz inteligencji, aby zrozumiec polska polityke. Kaczynscy tworza nowa koalicje - wyborów nie chca. To nie wezma Leppera na ministra edukacji. Pomysl troche - Giertych i tak zostanie.
juz niedługo bo koalicje szlag trafia
Didek napisał/a:
Co ma złota rybka do polityki ?
dokladnie tyle co Giertych do edukacj
Didek napisał/a:
No wlasnie. Po co ? Podaj chociaż jeden sukces związany ze strajkami?
sierpień '80 i strajk w stoczni gdańskiej :]
Didek napisał/a:
To bylo wybrac PO. Masz racje - każdy może wybrac kogo chce.
zgadzam sie z Tobą, chodziło mi o to że ci którzy do wyborów nie poszli nie powinni narzekać[quote="Didek"]BTW. Tak slysze czesto - wyjezdzam z kraju - juz nie wytrzymuje rządu tych kretynów. Dla mnie także nie jest to koalicja marzeń, ale doskonale pamietam co dzialo sie za SLD. Didek w wielu punktach sie z Toba zgadzam na protesty nie chodzę bo uważam to za strate czasu, ale jeśli ktoś chodzi to nie widzę powodu żeby go z tego powodu potępiać a wręcz przeciwnie....

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2006, 11:13   

- no i mam nadzieje, ze koalicje szlag trafi. Ale jak narazie PIS rzadzi.
- Giertych ma sporo niezłych pomysłow, ciekawe czy wypalą. BTW. Jakies 3 lata temu w Internecie była akcja Łybacka na Syberie. Chciała zabrać uczniom kilka dni wakacji. Z tego co pamietam nic nie wypaliło.
- chodzi mi o strajki uczniów. A nie strajki na Pomorzu. Strajki np. pracowników to dobra rzecz. Choć uważam, że przedstawiciele niektórych zawodów powinni zmienić swoje upodobania - po co blokować drogi czy tworzyć korki ? To tylko trucie życia normalnym obywatelom.

A czy ja kogoś potępiam ? Wyrażam swoje zdanie, które i tak nie przemówi do rozsądku strajkującym. Jestem ostatnią osobą, który powie Uczniowie muszą odejść. A niech strajkują, tylko niech nie mieszają w to postronnych ludzi. No i niech mówią za siebie - to nie większość, a mniejszość.

Lee 

Imię: Kamil
Wysłany: 29-09-2006, 07:07   

Didek napisał/a:
I co Cie obchodzi, ze ktos dostanie mature po amnestii ? Jesli już naprawde jestes taki madry to zdasz mature, pójdziesz na studia, zrobisz doktorat i bedziesz wyksztalcony. W sumie co on by nie zrobił to źle. Jestem pewien, ze 95% demonstrantów idzie tam dla zabawy i tak naprawde nie wiedza o co chodzi. Jestescie naprawde zalosni - nic nie zrobicie, tylko marnujecie swój czas.

Dokladnie, my i tak nie mamy wplywu na to czy Giertych odejdzie z rzadu czy nie, ale dla niektorych to dobry powod by nie isc do szkoly.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi