Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Rasizm w szkole???
Autor Wiadomość
dawids14_14 
*
ZagubionyWMyślach

Imię: XxwalsięxX
  Wysłany: 07-09-2006, 19:20   Rasizm w szkole???

Bardzo mnie ciekawi czy byście się kolegowali z obcokrajowcem w waszej klasie jeżeli 3/4 życia spędził w szkole (mając rok przyjechał do Polski)??. Miałem jednego w klasie nikt go nie lubiał za co?? za to że jest obcokrajowcem i ma ciemną kanację??? ma Obywatelstwo Polskie ja się z nim przyjaźniłem i nie czułem różnicy że to "obcolrajowiec" co wy sądziecie o tym???

Znak zodiaku: wodnik

Kadett 
*

Imię: Tomasz
Wysłany: 19-09-2006, 14:27   

Ja osobiście nie mam nic do osób innych ras... nie, to złe słowo. Oni są tacy sami i nie widzę powodu by traktować ich inaczej niż inne osoby.

Znak zodiaku: byk

akukaracza 
Przyjaciel
Say I.

Wysłany: 19-09-2006, 15:44   Re: Rasizm w szkole???

dawids14_14 napisał/a:
Bardzo mnie ciekawi czy byście się kolegowali z obcokrajowcem w waszej klasie jeżeli 3/4 życia spędził w szkole (mając rok przyjechał do Polski)??. Miałem jednego w klasie nikt go nie lubiał za co?? za to że jest obcokrajowcem i ma ciemną kanację??? ma Obywatelstwo Polskie ja się z nim przyjaźniłem i nie czułem różnicy że to "obcolrajowiec" co wy sądziecie o tym???

3/4 życia spedził w szkole :P ? Współczóję ;)

A tak już mówiąc poważnie - nie uważam, żeby większość ludzi była aż takimi rasistami. Moim zdaniem w każdym człowieku, obojętnie jaki ma kolor skóry, najważniejsza jest osobowość i jeśli ktoś jest towarzyski, miły, koleżeński i rozrywkowy, wątpię czy, to że pochodzi np. z Afryki :P ma jakiś wpływ na naszą ocenę. Być może dzieci w podstawówce mają takie uprzedzenia, ale jeśli kolega chodził z wami do klasy, np licealnej, nie widzę powodu dla którego ktoś miałby go nie lubic... Bo urodził się w innym kraju? Być może po prostu był zamknięty w sobie, nieśmiały? Jesteś pewien, że jedynym powodem jego odizolowania od klasy był kolor skóry?
Po prostu dziwne :| Jakby do mojej klasy przyszedł taki obcokrajowiec, bardzo bym się ucieszyła i pewnie podskoczyłabym do tej osoby spytać się z kim siedzi w ławce ;>
Ostatnio zmieniony przez akukaracza 19-09-2006, 15:47, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: wodnik

Fan 
*
Lokalny patriota...

Imię: Wojtek
Wysłany: 19-09-2006, 15:45   

Poprostu Polska to nie jest kraj typu Francja, czy Anglia, gdzie przepływ obcokrajowców jest duży, może w dużych miastach typu Warszawa, Kraków, Poznań, itd. Ale w reszcie kraju nie na codzień można obcować z murzynkiem, itd. i wielu widzi w takim człowieku inną rasę...

Osobiście nie jestem rasistą, ale arabowie z reguły mi przeszkadzają, bo wiadomo kojarzą się z al-kaidą. Wiadomo wszyscy nie są terrorystami, ale taki stereotyp powszechnie panuje.

Do Bambo, znaczy murzynów nie mam nic. ;)

alanho 
+++++

Wysłany: 19-09-2006, 15:48   

mam pytanie po co pompujecie drugi taki sam temat

http://forum.mportalik.com/9569.htm

a modzi jak zwykle śpią

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi