Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
22-05-2007, 15:41
Zwolnienie z WFu :(
Autor Wiadomość
chlopak_111

Wysłany: 10-09-2006, 21:40   Zwolnienie z WFu :(

Hej! mam problem... Otoz nie znosze lekcji wfu :( a to dlatego, ze nie jestem perfekcjonista w tym przedmiocie i zawsze, jak sa jakies zaliczenia typu siatkowka, koszykowka, to po prostu sie zglebiam przy calej klasie :( i zawsze dostaje z tego takie oceny jak 3, czasem nawet 2 sie zdarzaly:/ wszyscy sie smieja, ze nie umiem zaliczac tych rzeczy:( dodatkowo, wf zaniza mi srednia...na swiadectwie mam dobre oceny, a nagle WF: 3... przed kazdym wfem mam stres, jeszcze wiekszy niz przed sprawdzianami z innych przedmiotow... kazda lekcja to dla mnie okropnosc:(

i dlatego chcialbym zalatwic sobie zwolnienie z wfu... ale nie wiem jak:( przeciez nie wcisne lekarzowi rodzinnemu jakiegos kitu...jestem astmatykiem ale moj alergolog pozwolil mi cwiczyc:( i tutaj zalamka...co mam zrobic...boje sie powiedziec o tym mamie,ze nie chce cwiczyc...

pomozcie :(

Charming 
Administrator

Imię: Kasia
Wysłany: 10-09-2006, 21:42   

Powiedz otwarcie lekarzowi w czym problem i na pewno ci pomoże.

http://www.mportalik.com
  Znak zodiaku: waga

tamarka 
Przyjaciel

Wysłany: 10-09-2006, 22:04   

to zależy od lekarza.
nie ściemniaj najlepiej, bo na głupka wyjdziesz.

kocham:*

Znak zodiaku: strzelec

Horatio 
**

Wysłany: 10-09-2006, 22:08   

U mnie w klasie kilku zalatwialo sobie zwolnienie i je dostawali. Jeden naprawde zalatwil na nerwicę natręctw i nadczynnosc tarczycy, drugi dzieki temu ze trafil na lekarke ktora sama sie zwalniala z wf-u jak chodzila do szkoly. Mysle ze nie ma problemu. Idz i popros o zwolnienie z wf-u, najwyzej wcisnij bajke ze jestes szykanowany przez kolegow z tego powodu w szatni i to dla ciebie zbyt wielki stres, raczej lekarz nie bedzie takim sadysta zeby ci z zadowoleniem odmówić. A jesli tak to idz do innego lekarza albo do psychiatry i u niego zalatw papierek. Sam tez sobie niedługo zalatwiam bo mam wf-y na samym koncu i wole byc wczesniej w domu zeby miec czas dla siebie, a nie produkować sie na wf-ie u nauczyciela-idioty.

Neutralna 
Obserwator...

Wysłany: 10-09-2006, 22:09   

Przyjdź do mnie :) a zwolnienie będziesz miał załatwione :P
---
Po prostu powiedz w czym rzecz i już.
Aaa i tak jak sam powiedziałeś "nie wciskaj kitu" ;) bo to nie ma najmniejszego sensu.

Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Potrenuj troche. Może na jakiś dodatkowych zajęciach?

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 11-09-2006, 14:08   

Podaj mi swoje dane - zaraz ci wypiszę. O.o
Jak nie jesteś chory to że tak powiem masz problem, bo ci żaden lekarz nie wypisze (chyba że po znajomości).

Znak zodiaku: koziorozec

alanho 
+++++

Wysłany: 11-09-2006, 14:11   

Alicja napisał/a:
to że tak powiem masz problem, bo ci żaden lekarz nie wypisze

no to chyba nie znasz jeszcze mocy naszej polskiej waluty :P

ja tam nie potrzebuje gdyż wf lubie ale jakbym chciał mieć zwolnienie to nie stanowi to najmniejszego problemu

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 11-09-2006, 14:15   

alanho napisał/a:
no to chyba nie znasz jeszcze mocy naszej polskiej waluty :P

Znam, znam.. ;p Ale nie wiem czy warto płacić jakąś kasę za to żeby nie ćwiczyć przez te raptem 3 godziny w tygodniu.

Znak zodiaku: koziorozec

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 11-09-2006, 14:42   

Jak ja byłam w 3 gimnazjum i bardzo nie chciałam ćwiczyć. To poszłam do mojej mojej kochanej pani Doktor,której córka miałam anoreksje i leżała w szpitalu juz nie raz. Dlatego tez pani Doktor jest przewrażliwiona. A ja zaczełam przed nią udawać że bardzo sie wstydze rozbierac na w-f że jak nosze krótkie spodenki to wydaje mi sie że wszyscy na mnie patrza i sie śmieją. Pani Doktor udała wielce zdziwiona,że przeciez ja nie jestem gruba,a ja udałam szopke że jestem bardzo gruba że sie cały czas odchudzam, płakac zaczełam i pani w pośpiechu mi wypisywała zwolnienie.Przy okazji dała mi też skierowanie do psychologa ale to juz szczegół :P ;)
  Znak zodiaku: skorpion

Fan 
*
Lokalny patriota...

Imię: Wojtek
Wysłany: 11-09-2006, 14:47   

To żaden wstyd, być gorszym w sporcie od innych. Jeden jest z dobry z matematyki, drugi z Polskiego, a trzeci z WF-u. Więc nie podłamuj się jakimiś frajerami, dla których WF to całe życie. ;)

P.S. Sam lubię WF, ale bez przesady ;)

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 11-09-2006, 14:47   

Naklep wułefiście albo daj doktorowi w łape. Najlepiej jakbyś miał lekarza w rodzinie. Wtedy to idziesz do niego i masz zwolnienie. Pokombinuj.

Znak zodiaku: skorpion

muppet 
**

Wysłany: 11-09-2006, 14:59   

Ja też nie lubie wf-u i to nie dlatego, że mam jakieś problemy z ćwiczeniem. Chodzi o to, żę u nas wf wygląda tak: wchodzimy z nauczycielem na sale, nauczyciel rzuca nam piłkę i mówi "pograjcie sobie". A ja nie cierpie grać w piłkę, lubie sport i jestem dość wysportowany ale nie lubie piłki nożnej, dlatego nie ćwicze. Uważam ten przedmiot za strate czasu.

A jeśli chodzi o twój problem to zależy to też od nauczyciela wf-u. Ja mam takiego zaje*istego, że poprostu siadam sobie na ławce i nie ćwicze a on mi nic nie wpisuje więc nie potrzebuje żadnego zwolnienie. Przez cały drugi semestr w ubiegłym roku ćwiczyłem raz lub dwa na wf-ie, a dostałem 5, bo przy wystawianiu ocen nauczyciel dopisał mi kilka piątek :D . Ale tacy nauczyciele zdarzają się żadko, więc może pogadaj z matką lub ojcem i spróbujcie coś razem wymyślić.

Znak zodiaku: waga

manieqq 

Wysłany: 11-09-2006, 15:52   

chlopak_111 napisał/a:
Hej! mam problem... Otoz nie znosze lekcji wfu

Ostatnio coraz więcej osób nie lubi się ruszać. I jak tutaj osiągać sukcesy sportowe na międzynarodowej arenie ...?
chlopak_111 napisał/a:
a to dlatego, ze nie jestem perfekcjonista w tym przedmiocie i zawsze, jak sa jakies zaliczenia typu siatkowka, koszykowka, to po prostu sie zglebiam przy calej klasie :( i zawsze dostaje z tego takie oceny jak 3, czasem nawet 2 sie zdarzaly:/ wszyscy sie smieja, ze nie umiem zaliczac tych rzeczy:(

Nie warto się takimi rzeczami przejmować. Zresztą czy będziesz sobie załatwiał zwolnienie przypuśćmy z matematyki, dlatego że koledzy i koleżanki śmieją się z ciebie, bo przy odpowiedzi nie potrafisz wyksztusić słowa? Musisz mieć większy dystans do tego ;)
chlopak_111 napisał/a:
dodatkowo, wf zaniza mi srednia...na swiadectwie mam dobre oceny, a nagle WF: 3... przed kazdym wfem mam stres, jeszcze wiekszy niz przed sprawdzianami z innych przedmiotow... kazda lekcja to dla mnie okropnosc:(

Może warto poćwiczyć? Jeżeli piszesz, że masz zaliczenia z siatkówki czy koszykówki to są to dyscypliny do wytrenowania, co innego sprint na 100m oczywiście ;)
chlopak_111 napisał/a:
i dlatego chcialbym zalatwic sobie zwolnienie z wfu... ale nie wiem jak:(

Ja radziłbym bym się jeszcze raz dobrze zastanowić nad tym. Osobiście bardziej szanuję osoby, które chodzą regularnie na w-f i ćwiczą, a przynajmniej próbują niż osoby unikające tych lekcji, których oblatuje ich tchórz. Pozdrawiam.

lika 
Życie jest snem...

Imię: po prostu lika
Wysłany: 11-09-2006, 16:24   

ja też nie lubiłam za bardzo wf-u, no ale przeżyłam bez zwolnienia lekarskiego.
muppet napisał/a:
Chodzi o to, żę u nas wf wygląda tak: wchodzimy z nauczycielem na sale, nauczyciel rzuca nam piłkę i mówi "pograjcie sobie". A ja nie cierpie grać w piłkę,

u mnie też tak wyglądało tylko my grałyśmy w siatkówkę.

Znak zodiaku: byk

kucharka88 
kocham cię życie

Imię: Ela
Wysłany: 11-09-2006, 16:37   

ja też nie przepadam za w-f, ale jakos sie staram. w tym roku mamy fajny plan, bo będziemy np. tańczyc ;)
wiem, że to zależy od nauczyciela. gdybyś miał jakiegoś równego, to nie robiłby ci problemów tylko dlatego że jestes słabszy :/
zwolnienie da się załatwic bez problemu. jeśli nie widzisz innego rozwiązania o suń do przychodni.

Znak zodiaku: baran

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi