Imię: Michał
Wysłany: 09-08-2006, 22:03
Ja też idę do 1 LO mat inf... troszeczkę mam stracha ze względu na nauczycieli - żeby się nie trafił jakiś łomek hehe Podobno większość jest ok, ale zawsze jest ta "mniejszość"!!! GRRR
Jak szedlem do 1 klasy liceum, to sie nawet cieszylem ze nikt mnie nie zna i moge sie zmienic, zdobyc nowy wizerunek i uznanie. JAk sie trafi fajna klasa i mlodziez w szkole i pedagodzy bede odrobine normalni (o ile moga byc) to nie ma czym sie stresowac. A jezeli chodzi o kumpli ze starej szkoly to ja bardzo szybko przestaem za nimi tesknic:)
Podobno Liceum to najlepszy okres w Zyciu.
Tylko nie wiem do jakiej szkoly iTY dziesz:P Pozdrwiam
Wiesz jak ja bylem w 2 liceum to zdarzal osie ze mowili do mnie kici kici i popychali Ja tylko z tego łacha miałem. Zalezy jaka szkola ale jezeli jest to nie przejmuj sie poczatkowo sama nie chodz:) a potem, po miesiacu juz powinno przejsc:P Tak pozatym niektore szkoly organizuja chrzty pierwszakow, fajan impreza, ale moze u was nie bedzie wiec ne masz czym sie przejmowac pzdr:)
ja dopiero w przyszlym roku bede zmieniac ale nawet jak teraz o tym pomysle to juz sie stracham:D
ja mam dokładnie tak samo, na razie jeszcze o tym nie myśla często ale za rok będę sie stresował z pewnością.
Głównie chodzi o to, że nigdy nie wiadomo na jaką sie klase trafi i jak się zostanie przyjętym, jeśli trafię na jakiś debili to będę musiał z nimi chodzić przez 3 lata, więc to oczywiste, że to stresujące.
Ale jestem dobrej myśli, martwił się będę dopiero za rok
Imię: Anka
Wysłany: 04-09-2006, 15:03
zmienialam szkole na katolicka i wrocilam z powrotem do normalnej. nigdy nie bralam aktywnego udzialu w zyciu szkoly wiec nie boli mnie to czy beda mnie lubili czy nie.
Może 1 miesiąc być ciężki ale jeżeli będziecie wporządku to bardzo szybko nawiążecie kontakt z ludźmi.
->RADA DLA CHŁOPCÓW:
Po zmianie szkoły nie dajcie sobie naskoczyć łeb, nie ignorujcie ludzi którzy was wyzywają bo to sie będzie ciągnąć za wami czy tego chcecie czy nie, wiem to z własnego doświadczenia
_________________ Nikt nie jest doskonały, jednak trzeba jebać pedały....
moja kumpela się przepisala do mojej kl z innej szkoły......tam z niemca miala 6 na koniec a grali na lekcjach w kalambury a u nas już zdążyła pierwszą 1 złapać. i ten niemiec to jej jedyny stres .
Imię: Wszemiła
Wiek: 20 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 19-09-2006, 09:53
Pamietam że jak szłam do gimnzajum to bardzo się bałam, bo juz w wakacje dostałam z kumpelą anonim ze w nowej szkole mamy wpier*ol (teraz chce mi sie tego smiac ale wtedy), a jak szłam do liceum to juz sie nie bałam,towarzyszyła mi tylko mała obawa,ale z drugiej strony ciekawość bo nikogo nie znałam z nowej klasy.Gdybym wiedziała ze bede miec takich super kumpli (bo z laskami równie bywa) to bym szła w podskokach do szkoły.Jedna obawa tylko sie spełniła- jest strasznie wysoki poziom i oceny nie takie jak by sie chciało,ale idzie sie przyzwyczaic
Chyba najbardziej stresujące było przejście z gim do liceum (jacy ludzie? jaki poziom? będzie kucie po nocach i histeria przed klasówkami? będzie do kogo się wogóle odezwać?). Oczywiście po rozpoczęciu roku wracałam jak na skrzydłach do domu Gimnazjum to był jednak mały horror... A potem chaos maturalny i podobne pytania co do studiów. Jeszcze do tego szłam na prywatne do Skarbka i bałam się, że ludzie zadufani w sobie, chodzą, lansują się i olewają wszystko i wszystkich. A się okazało, że tak zaje... hmm, fajnej grupy w życiu nie miałam Stres jest przereklamowany
pamiętm jak sobie myślałam w podstawówce, że nie pójde do gimnazjum, bo nie chce zostawiać klasy (z mojej starej klasy do tego samego gimnazjum co ja poszła tylko jedna dziewczyna), a teraz nie chce zostawiać gimnazjum! w tym roku bede musiała i znowu zanosi się na to, że pójdę do tego samego liceum tylko z jedną koleżanką z klasy. jednak nie martwie sie tym zbytnio, bo to moja przyjaciółka i nawet jakby nowa klasa okazała sie beznadziejna, to mam jeszcze ją, a my we dwójkę robimy i tak za cały tłum ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum