mam takie dwa pytania na temat zażywania heroiny dożylnie.
1: czy próbując [raz] heroinę i mając łatwą psychikę można nie paść w nałóg?
2: czy po przywaleniu sobie w żyłę zostaje jakiś ślad na zgięciu łokcia, czy znika całkowicie po jakimś czasie??
1: czy próbując [raz] heroinę i mając łatwą psychikę można nie paść w nałóg?
Można ale to zależy od człowieka... człowiek z lekką psychiką może się szybciej uzależnić od innego... zależy to też o wielu innych czynników... zresztą, najlepiej nie próbować...
kentakiMC napisał/a:
2: czy po przywaleniu sobie w żyłę zostaje jakiś ślad na zgięciu łokcia, czy znika całkowicie po jakimś czasie??
Za pierwszym razem zniknie po jakimś czasie, ale gdybyć później brał więcej - na żyłach mogły by się pojawić ropniaki... żyly mogły by zanikać.. etc.
Jak chcesz wiedziec wszystko o dragach to przeczytaj sobie ksiązkę diler, ciekawa fabuła i mozna się również czegoś ciekawego dowiedzieć.
Tak jak napisałes, hera może uzależnić psychicznie juz po 1 razie, fizycznie chyba nie ma reguły, skutki przyjmowania heroiny są opłakane.
Hm... diacetyl morfina zwana heroiną otrzymuje się ją z opium - notabene dość łatwo. Jest to pochodna morfiny. Uzależnienie psychiczne następuje dość szybko, fizyczne zależy od organizmu lecz nie słyszałem ażeby wystąpiło po pierwszym razie. Co do walenia ją sobie w kanał; ażeby to zrobić trzeba ją najpierw rozpuścić poprzez podgrzanie, i faktycznie działanie jej na nasz organizm jest bardzo inwazyjne. Ślad jest taki jak po zwykłym zastrzyku, zależy jednak od jakości heroiny (stopnia zanieczyszczenia) i sterylności strzykawki, wiadomo po wdaniu się infekcji i stanie zapalnym może powstać blizna. Strasznie działa na naczynia krwionośne, dlatego heroiniści muszą zmieniać często żyły w które sobie w/w narkotyk zapodają. Znam kilku heroinistów są to już weterani jeśli chodzi o dragi, mówią, że odjazd jest nieporównywalny ale konsekwencje poważne - ich recepta na nie popadnięcie w naług, częsta zmiana narkotyków. Jeśli kogoś to interesuje można sobie o tym poczytać https://hyperreal.info/neurogroove i wyciągnąć wnioski.
Imię: Marta
Wysłany: 08-09-2006, 09:34
games napisał/a:
A jeśli mówił prawde nie pozostaje nic jak pogratulować ci zaje... kolegi. Ludzie sięgający po here to już jest dno ludzości.
Pewnie koleś chciał zaspokoić swoją ciekawość no i niestety się wciągnął
A co do ludzi sięgających po here... Hmmm... Moje zdanie jest takie, że ci ludzie sobie nie radzą w życiu a biorą po to by zapomnieć o sowich problemach!
Moim zdaniem hera to najgorsza rzecz dla zdrowia i trzeba być naprawde z desperownaym by użyć to g***o powinni to zlikwidować a apropo twoich pytań to :
1. to byłby cud gdybyś się nie uzależnił
2. zalezy od tego jaką masz skurę czy łatwo szramy znikaja czy nie bo na rękach mam szram od cholery i mam ten rodzaj skóry że znika po bardzo długim czasie takim jak rok lub później Pozdro 4 all
Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 09-09-2006, 02:25
Boze... Nie ma nic glupszego niz klamstwa tego typu (bo tak podejrzewasz)...
Zenujace... przykre...
Na co to komu...? "fajny" chce byc...?
na Twoim miejscu wyprowadzilabym kolesia z tego bledu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum