Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Męskie łzy
Autor Wiadomość
dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 23-08-2006, 16:46   Męskie łzy

Co myslicie na temat płaczu u facetów, albo jak ponoszą ich emocje? Czy uważacie ze prawdziwi faceci nigdy nie płacz? A wam chłopaki zdaza sę nieraz uronić łze, a jak tak to w jakich sytuacjach.

Znak zodiaku: strzelec

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 23-08-2006, 16:48   

Normalne, że czasem i facet uroni łzę, byle nie robił tego zbyt często i z błahych powodów. Mój ojciec często płacze na wzruszających filmach itd. Ale to ma po swojej mamie.

Znak zodiaku: koziorozec

kris 
+

Wysłany: 23-08-2006, 16:59   

czasem sie zdarzyło ale to extremalne momenty ;]

I3ziko 
++
polisz dziołk

Wysłany: 23-08-2006, 17:25   

A co to facet nie moze miec uczyc? np piwo sie rozleje, albo jak kroi cebule... moze lezka poleciec :D

delete
*

Wysłany: 23-08-2006, 17:32   

Powiem szczerze, że nie widziałam nigdy jak płacze mężczyzna. Myślę, że jesteście wychowywani w poczuciu wstydu z tego powodu, dlatego rzadko zdarza wam się płacz.
Nie uważam żeby łzy były czymś gorszym.. a nawet więcej, świadczą o wrażliwości- i to mi się podoba. Każdy może mieć zły dzień, może przeżyć coś strasznego, załamanie - to nie jest zbyt wesoła perspektywa, lepiej żebyście płakali niż wyładowywali swoje flustracje na otoczeniu.. bo "zupa była za słona" np. ;)

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 23-08-2006, 17:38   

A ja widziałam kilka razy jak facet płaczę. Nie wzbudziło to we mnie ani śmiechu ani zdziwienia. Mężczyzna też człowiek i płakać też musi.

dkf napisał/a:
Czy uważacie ze prawdziwi faceci nigdy nie płacz?

Jakieś głupie założenie.

Znak zodiaku: rak

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 23-08-2006, 18:47   

To jest jakiś chory stereotyp: prawdziwy mężczyzna nie płacze... a jakby mu umarła mama, to na pogrzebie nie zapłakałby ??

Znak zodiaku: skorpion

malinkaaa 
Przyjaciel
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 23-08-2006, 18:56   

facet jest "tylko" człowiekiem... masz uczucia więc również płacze...
Meżczyzni PŁACZĄ... tylko większośc nie chce się do tego przyznac bo uważają że to wstyd.
Ja również widziałam kilka razy jak chłopak płacze i dla mnie to nic dziwnego...
  Znak zodiaku: ryby

chmurka17 
**

Imię: A...A...
Wysłany: 23-08-2006, 19:37   

jak powiedzialm mojemu facetowi że chce z nim zerwać...że... wogole mu nie ufam ,że zranil mnie tyle razy...i ze bardziej niż jemu ufam zwyklemu koledze...poplakal sie jak dziecko,w zyciu nie widzialam zeby chlopak tak plakal...:(....hm...ale do dziś mam dylemat czy to byly lzy takie prawdziwe z serduszka czy takie zebym dala mu jescze jedna szanse..co oczywiście zrobilam... :559: :559: :559: :P

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 23-08-2006, 19:48   

Mam mały uraz i przez to dobija mnie wręcz jak facet płacze z błahego powodu. Jednak są takie chwile kiedy męskie łzy są tak samo normalne jak łzy kobiety np. śmierć bliskiej osoby. Pozatym gdy prawdziwy mężczyzna płacze (podkreślam prawdziwy-taki męski) to chwila taka jest dla mnie bardzo podniosła,wręcz wzruszająca.

delete
*

Wysłany: 23-08-2006, 20:26   

juna napisał/a:
Pozatym gdy prawdziwy mężczyzna płacze (podkreślam prawdziwy-taki męski) to chwila taka jest dla mnie bardzo podniosła,wręcz wzruszająca.

Ciekawi mnie po czym poznajesz prawdziwego mężczyznę? Bo zwykle żaden nie ma napisu na czole "jestem prawdziwym "męskim" mężczyzną" :D :D :D :D :D :D
Mój ideał mężczyzny potrafi być czuły i wrażliwy - to go odróżnia od debili i reszty pajaców tzw. twardzieli. :P :564:

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 23-08-2006, 20:37   

delete napisał/a:
Ciekawi mnie po czym poznajesz prawdziwego mężczyznę? Bo zwykle żaden nie ma napisu na czole "jestem prawdziwym "męskim" mężczyzną"

Prawdziwy mężczyzna to taki co nie płacze jak spotka go jakiś ból fizyczny, nie jest ofermą i nieudacznikiem- o coś takiego mi chodziło. A pozatym czy ja powiedziałam że oceniam za pierwszym spojrzeniem czy ktos jest prawdziwym męzczyzną czy nie? prosze zacytuj mi jeśli tak powiedziałam.

Powiał Wiatr 
*
ajjj...

Imię: Aisha
Wysłany: 23-08-2006, 20:38   

To, że płacze przy swojej dziewczynie bądź przyjacielu i nie wstydzi się tego, wcale nie znaczy, że nie jest mężczyzną! Wręcz przeciwnie! Moim zdaniem okazywanie swoich uczuć nawet dla chłopaka nie powinno być niczym niemęskim.

Ehhh... te stereotypy... :P
Lecz czarna wstaje przeciw chmurze chmura...
  Znak zodiaku: rak

delete
*

Wysłany: 23-08-2006, 20:56   

juna napisał/a:
Prawdziwy mężczyzna to taki co nie płacze jak spotka go jakiś ból fizyczny, nie jest ofermą i nieudacznikiem- o coś takiego mi chodziło.

Dzięki za wyjaśnienie. Oferm i nieudaczników również jeszcze nie zdarzyło mi się spotkać, dlatego wybacz mi głupiej i nieudacznej ;) Swoją drogą Ciekawe jak można nie płakać skoro boli.. hmm.. nawet Azji płynęły łzy, gdy go przypiekali.. ;)

juna napisał/a:
A pozatym czy ja powiedziałam że oceniam za pierwszym spojrzeniem czy ktos jest prawdziwym męzczyzną czy nie? prosze zacytuj mi jeśli tak powiedziałam.

A czy ja coś takiego powiedziałam o Tobie? Zapytałam jedynie o to w jaki sposób poznajesz prawdziwego mężczyznę - i na to pytanie dałaś mi wystarczającą odpowiedź. :)

Alex 
Przyjaciel
płyń z prądem

Wysłany: 23-08-2006, 21:21   

faceci tez mają uczucia wiec czemu mieli by nie płakac?
mi to nie przeszkadza.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu