Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
skaner+photoshop
Autor Wiadomość
zła_kurzajka 
**
KoRn

Wysłany: 23-08-2006, 10:05   skaner+photoshop

kiedy dostanę sie do skanera chciałabym w photoshopie pokolorować moje rysunki... tylko kompletnie nie mam o tym pojęcia jak takie rzeczy sie robi(kolor. w photoshopie),o czym trzeba pamiętać czego sie trzymać..................i jak wogóle zacząć?!

Znak zodiaku: panna

leviatan 
*

Imię: Tomek
Wysłany: 23-08-2006, 10:48   

Wnioskuje, ze nie mialas jeszcze stycznosci z photoshopem. Musisz poznac podstawy, mz powinnas poczytac tutoriale, pocwiczyc, trudno jest cokolwiek mi teraz napisac, czego dokladnie nie wiesz? Do rysowania beda ci potrzebne na pewno dwa okienka, pierwsze (layers)drugie to tools. Na pasku tools masz takie dwa kwadraciki, tam wybierasz kolory. Jest tez tam pedzel za pomoca ktorego bedziesz rysowala, po kliknieciu na pedzel w lewym gornym rogu masz okienko gdzie mozesz wybrac rodzaj pedzla (tam sa podstawowe, ustawione opcjonalnie, ale na necie jest multum "brushy"). Moze w skrocie ci podpowiem ze jak cos narysujesz to za pomoca skrotu ctrl+u mozesz zmienic kolor, kreski, obrazka, czyli tego co bedzie na danej warstwie(patrz okno: layers) wiec jesli wszystko bedziesz malowala na jednej warstwie to przy zmianie koloru zmienie ci sie caly obrazek a nie to chcesz!. Pewnie nic z teog nie zakumalas, ale spokojnie, wpisz na google tutoriale photshop, poczytaj, zapoznaj sie z programem, bo naprawde jest z czym. :) )

Znak zodiaku: skorpion

zła_kurzajka 
**
KoRn

Wysłany: 23-08-2006, 10:51   

dzięki leviatan tyle ze juz nam podstawy i...hmmm może nie umiem ich wykorzystać co do rysunków...nadać cieni czy coś takiego...

leviatan 
*

Wysłany: 23-08-2006, 10:53   

zła_kurzajka napisał/a:
zięki leviatan tyle ze juz nam podstawy i...hmmm może nie umiem ich wykorzystać co do rysunków...nadać cieni czy coś takiego

no to chyba jednak nie znasz podstaw.
a tak wogole to dlaczego wybralas photoshopa?
Ludzie chca zmienic rozmiar obrazka, wybieraja ps-a, chca zmienic kolor wybieraja ps-a, chca pomalowac wybieraja ps-a, nie lepiej wybrac lekki, prosty, intuicyjny program, niz instalowac ps-a i meczyc sie kombajnie graficznym?
Ostatnio zmieniony przez leviatan 23-08-2006, 11:06, w całości zmieniany 1 raz  

zła_kurzajka 
**
KoRn

Wysłany: 23-08-2006, 17:57   

wybrałam photoshopa bo słyszałam ze daje duzo możliwosci i jest najlepszym programem graficznym....

ponoć

leviatan 
*

Wysłany: 24-08-2006, 06:52   

zła_kurzajka napisał/a:
ponoć

ponoc
ze bawie sie nim juz prawie 2 lata i nie opanowalem go nawet jeszcze w polowie :D :P

zła_kurzajka 
**
KoRn

Wysłany: 24-08-2006, 09:26   

bo jest dość...obszerny

tmg
*

Wysłany: 29-10-2006, 06:17   

jest :] ja z biblia ps-a siedze i dumam i dumam i wydumac nic konstruktywnego nie moge =]

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu