Dla mnie to jest śmieszne...rozumiem gdy jakiś dzieciak słucha takiej muzyki (typu Tokio Hotel) i zatrzymuje ją wsobie, a nie obnosi się z tym:( dla mnie to jest paranoja ze w tych czasach słucha się kolesia robiacego z siebie emo a tak naprawde pogwałca tylko "kult" prawdziwych słuchaczy dobrej muzyki. A to że zespoły typu Green Day to jedna wielka komercja tak naprawde wychodzi im to na dobre...robia wokół siebie szum i biedne nastolatki słuchaja tego. Muzyka jest dla wszystkich tylko trzeba miec umiar w jej traktowaniu.
SlipKnot,
hahahaha widze ze też zalazł ci za skórę
nie chodzi o załazenie za skóre, po prostu takie manifesty sa słabe
oto znalazł sie wielki znawca metalu, człowiek z którego głosników wieje sama siara rodem z najdalszych zakamarków piekieł- ten pomiot szatana, syn ciemnosci, ksiaze ciezkiego grania ma 14 lat i słucha mansona...
_________________ The only thing you really know about me is........that's all you'll ever know
Może dyskusję należałoby zacząć od tego, że nu metal ma już w definicji mało współnego z innymi odmianami metalu. Skrót nazwy jest tłumaczony jako "New Urban" albo "New Underground" i prócz ciężkich brzmień na przesterowanych gitarach trudno odnaleźć jakieś większe podobieństwa. Przeważają rockowe wpływy w pracy gitar, solówki są znikome, a praca perki czy basu bardziej często przywodzi na myśl hip hop. Nawet inspiracyjnie nu metal oscyluje głównie wokół życiowych problemów i polityki.
Zauważyłem też, że pod "pseudometal" często w Waszych wypowiedziach był podciągany nurt rapcore. Z niego wywodzą się właśnie Linkin Park, Limp Bizkit czy Papa Roach. Owi artyści nie ukrywają, że ich muzyka głównie opera się na hip hopie a to, że polscy fani dopisują sobie łatkę metalostwa tym kapelom, to raczej efekt niewiedzy, wynikający być może z małego doświadczenia w świadku muzycznym.
Jak natomiast udało się komuś połączyć Tokio Hotel z metalem to już faktycznie mnie odrobinę przerosło i chętnie usłyszałbym argumentację.
_________________ Wisło biała, Matko biała, czemu mętne wody Twoje?
Jakże mętne być nie mają, kiedy do nich łzy padają?
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6676 Skąd: z miasta
Wysłany: 19-08-2006, 12:19
Mnie tylko dziwi, że ludzie nie mają większych problemów niż to, że się stresują tym, że ktoś słucha Korna, Slipknota itd i gada coś o słuchaniu metalu itd . 0 tolerancji ludzie ;-]
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Jak natomiast udało się komuś połączyć Tokio Hotel z metalem to już faktycznie mnie odrobinę przerosło i chętnie usłyszałbym argumentację.
Dla dwunasto- i trzynastoletnich fanek ,,Tokio Hotel'' jest właśnie ,,najmroczniejszą kapelą na świecie'' stawianą na równi innymi ,,metalowymi'' zespołami typu: Linkin Park czy inny syf.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
A tak poza tym, jedni lubią wiedzieć coś o swoich zainteresowaniach i konfrontować poglądy na ich teamt z opiniami otoczenia a inni wolą po prostu realizować się w tematach pokroju "Która jest aktualnie godzina ???".
G.a.p.o.n. napisał/a:
Dla dwunasto- i trzynastoletnich fanek ,,Tokio Hotel'' jest właśnie ,,najmroczniejszą kapelą na świecie'' stawianą na równi innymi ,,metalowymi'' zespołami typu: Linkin Park czy inny syf.
Ano fakt, że nigdy nie byłem trzynastką słuchającą TH i w najbliższym czasie raczej nie będę miał szans spojrzeć na sprawę z tej perspektywy. Myślę jednak, iż dla przeciętnej fanki, która o Billu i jego ślicznych kolegach dowiaduje się najwięcej z MTV czy Vivy występuje w TV jakaś odskocznia, przez którą mogłby poszukać w necie czegoś nowego. Lenistwo.
_________________ Wisło biała, Matko biała, czemu mętne wody Twoje?
Jakże mętne być nie mają, kiedy do nich łzy padają?
Uważam, że Linkin Park nie robi 'metalu', tylko polskie nastolatki zwyczajnie mylą pojęcia i utwierdzają się w tym, że L.P robią kiczowaty metal... Oni czerpią z innych nurtów muzycznych, CO NIEKTÓRZY zrozumcie to!
Dalej..
Zostawcie Tokio Hotel, to już przekracza pewne normy. Poniżej jakiegokolwiek poziomu.
Ponadto..
Zabierzcie te rankingi, toszto śmiech na sali. Korn, Slipknot? kiczowaci? rzeczywiście ciekawostka. Drogi Założycielu tematu, uważam iż tesh możesz się uważać za pseudo metala. I tio jednego z tych większych.
Może mieliśmy Ci przyklasnąć?
Słaby temat. Wtórny i wyczerpany... Do tego irytujący
Pozdrawiam
_________________ Protect Me From What I Want
Ostatnio zmieniony przez Antidote 19-08-2006, 14:18, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum