on tam pracuje i niewiele ma czasu na poznawanie tego kraju ale jedno jest pewne zarobki tam są dżo większe jak w Polsce. Dziękuję za tłumacza tego szukałam:) Dlaczego interesuje Cię Islandia?
jedno jest pewne zarobki tam są dżo większe jak w Polsce.
oraz z tego że Gudjohnsen piłkarz Barcelony jest graczem Barcelony i zastanawia mnie jak to jest zę w kraju w którym nie ma profesjonalnej ligi znalazł sie gracz który gra w najlepszym (przynajmniej jesli chodzi o zeszły sezon) klubie Europy a nasz najlepszy zawodnik albo siedzi na ławce w czołowym klubie angielskim albo gra (co już też co raz mniej pewne) w celtic'u glasgow
Gudjohnsen to odosobniony przypadek jeżeli chodzi o Islandię. George Weah z Liberii grał w AC Milan, Senderos ze Szwajcarii gra w Arsenalu itd. Powracając do Gudjohnsena nie wiadomo czy nie będzie w takiej samej sytuacji ,a może i gorszej jak wspomniany Maciej "Magic" Żurawski w Celticu. Nic nigdy nie wiadomo w futbolu na 100%.
Nie odbiegając od sztandarowego tematu to chyba w Islandii muszą tam spokojnie żyć. Mała wysepka i nie mieszają się w żadne wojny ani sojusze
Gudjohnsen to odosobniony przypadek jeżeli chodzi o Islandię. George Weah z Liberii grał w AC Milan, Senderos ze Szwajcarii gra w Arsenalu itd.
ze wszystkim sie zgodze oprócz szwajcarii bo od nich kilku graczy jeszcze coś znaczy lub znaczyło chociażby chapuisat (jeśli dobrze napisałem) grał w Borussi dortmund i zdobył dwa mistrzostwa niemiec i lige mistrzów a pozatym tam jest profesjonalna liga a w islandii nie a wracając do sedna to te kraje są to małe kraje w których piłka nożna nie odgrywa wielkiego znaczenia a wracając już do samej Isladii to kilku graczy z tego państwa gra na wyspach jak chociażby Helguson który jest piłkarzem Fulham Hermann Hreiðarsson gracz Charlton
a i jeszcze jedno Isladia należy do NATO wiec bbawią sie w sojusze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum