Staram się nie myśleć za wiele o rzeczach nie dotyczących mnie bezpośrednio. Zaintrygowała mnie jednak pisownia wyrazu ,,homoseksualizm'' w temacie.
I3ziko napisał/a:
Czy zaakceptowalibyscie taka osobe w swoim towarzystwie, jako kolege/kolezanke?
O ile nie przystawiałaby się do mnie, nie miałbym nic przeciwko.
I3ziko napisał/a:
Wiem ze na zachodzie otwarcie mowi sie o sklonnosciach sexualnych ludzi, gwiazdy show buisnessu same przyznaja sie do tego.
U nas też przyznał się do tego niejaki Jacek P. Wprawdzie gwiazdą nie jest, ale to przedstawiciel show - biznesu. Może to początek czegoś nowego w myśleniu Polaków.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
Imię: Marcin
Wysłany: 09-08-2006, 21:29
alanho napisał/a:
patrze na nich jak na normalnych ludzi a z "normalnymi" ludźmi w których coś mi nie odpowiada też sie nie zadaje wiec nie robie żadnych wyjątków
Również staram się nie zadawać z osobami, które mi nie odpowiadają np. bajkopisarze. Jest jednak różnica pomiędzy negatywną cechą, a negatywnym postrzeganiem całej grupy społocznej. Zupełnie tak jakbym ja uważał wszystkie 17 letnie brunetki (jakaś grupa społeczna) za normalne, a jednocześnie nie zadawał się z nimi, ponieważ mi nie odpowiadają (to nic że nie od nich zależy jaki mają kolor włosów). Gdybyś uważał ich za normalnych to jednocześnie nie wykluczałbyś geja ze swojego potencjalnego grona znajomych, wiedząc o nim jedną jedyną rzecz, że jest gejem.
[ Dodano: 09 Sie 2006 10:34 pm ]
[quote="Meggi]
Zgadzazm się z tym.
Jesetem tolerancyjna, ale nie wiem jak bym zareagowała, gdyby dwóch chłopaków/dziewczyn całowało się namiętnie obok mnie.[/quote]
Ja np. nie jestem zwolennikiem "lizania, maciania" się na oczach wszystkich. Uważam, że pewnych rzeczy nie powinno się robić na pokaz i na oczach wszystkich. Zareagowałbym pewnie podobnie jak w przypadku heteroseksulnych: ich sprawa.
Rozważacie bardzo mało prawdopodobną sytuacje, w której geje całowali by się namiętnie w miejscu publicznym, gdyż zostałoby to uznane za prowokację.
Ostatnio zmieniony przez MMD 09-08-2006, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Wszemiła
Wiek: 20 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 09-08-2006, 21:37
bez wachania zaznaczyłam tak, zresztą mam kolege który moze jeszcze głośno się do tego nie przyznał ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskzuja ze jest homo i w zaden sposób nie przeszkadza mi to w relacjach z nim. Pozatym przebywajac z taka osoba patrze jak na osobe, która zyje normalnie jak kazdy człowiek, a sex odmienny od innych jest tylko cześcią jej. Ja wychodze z załozenia że nalezy byc tolerancyjnym w stosunku do innych jeżeli ich zachowanie nie jest krzywdzące. tak więc ja to toleruje, bo nikt niekogo nie krzywdzi tym ze jest troche "inny".
ja do nich nic nie mam. tylko szkoda mi ich. W Polsce nie mają łatwo. jak wyjdzie taka Młodzież Wrzechpolska na rynek Krakowa żeby przeciw nim protestować to mam ochotę im wszystkim przywalić(oczywiście wrzechpolakom nie homoseksualistom).
widze że temat ruszył i ekipa moderująca nie robi nic w sprawie powtarzających sie tematów wiec i ja sie wypowiem
do jakiegoś czasu przeszkadzali mi ale podrosłem zrozumiałem pare spraw i szanuje ich tak samo jak ludzi hetero. mi nie przeszkadzają
Ja chciałem się zapisać do MW ale nie stać mnie na bejsobola... <joke>
Nie mam całkowicie nic do homoseksualistów... niech sobię żyją i robią co chcą... to ich sprawa czy mają inną orientacje seksualną niż inni... teoretycznie mamy wolny kraj... jednak... mają ciężko...
taaaa a ja jestem śpiąca królewna...
weź stary najierw o tym troche poczytaj jak chcesz sie wypowiadać bo takie głupoty pier***isz że sie w głowie nie mieści to raz a dwa chciałbym żeby kiedys było tak jak napisałeś:
Jacobs napisał/a:
a ludzi chorych szykanowac nie będe.
i to zebys ty był chorym a ludzie żeby cie tak 'szanowali' jak ty ich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum