Homosexualizm, co o tym myslicie? Czy zaakceptowalibyscie taka osobe w swoim towarzystwie, jako kolege/kolezanke? Wiem ze na zachodzie otwarcie mowi sie o sklonnosciach sexualnych ludzi, gwiazdy show buisnessu same przyznaja sie do tego. W Polsce mi sie wydaje ze to temat tabu. Raczej sie nikt nie przyznaje bo zostalby szybko oceniony i zaszufladkowany. Moze ktos ma takie osoby w swoim otoczeniu ktore sie nie wstydza tego, albo wlasnie ukrywaja przed wszystkimi. Dyskutowac!
_________________ Siostra zbiera aktorów, brat wycina piłkarzy... A ja tylko gołe baby, jesli gdzies zauważę.
sama nie wiem nie mialam nigdy stycznosci z taka osobe ale wydaje mi sie ze latwiej byloby mi zaakceptowac homosexualiste niz homosexualistke ale na ogol jestem tolerancyjna
Imię: Marcin
Wysłany: 09-08-2006, 20:48
Cytat:
jak widze jestem jedyną osobą która zaznaczyła "nie" i dobrze mi z tym jak chcą niech sobie "pedłują" ale nie w moim otoczeniu
Widzę, że patrzysz na gejów, tylko przez pryzmat ich seksualności. Może spróbuj zauważyć w nich ludzi, a nie jak na bandę napalonych zboczeńców, którzy tylko myślą o tym jakby Cię tu poderwać.
_________________ Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie...
Dziewczynę z dziewczyną potrafię zrozumieć, ale jakoś chłop z chłopem mi nie pasuje. ;p
Czyżby dlatego, że lesbijki Cię podniecają? Zresztą jak dużą część facetów.
Nie, to nie dlatego.
Porównaj sobie taką sytuację:
1. Mężczyzna z mężczyzną idzie za rękę, całują się na przywitanie,
2. Kobieta z kobietą idzie za rękę, całują się na przywitanie,
Która sytuacji jest lepiej postrzegana?
Dla mnie ta druga.
Imię: Marcin
Wysłany: 09-08-2006, 20:56
Wydaję mi się, że ważne jest jakie uczucie ma symbolizować to trzymanie się za rękę, a nie jak jest postrzegane.
Jak dla mnie jedna i druga to praktycznie to samo.
Poza tym mamy taką chorą sytuację, że mało, który gej odważy najnormalniej w życiu pocałować partnera na przywitanie. Tymczasem nastolatki liżą się często, dla zabawy, co zdecydowanie bawi płeć męską.
_________________ Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie...
Czy zaakceptowalibyscie taka osobe w swoim towarzystwie, jako kolege/kolezanke?
Tak, nie widzę żadnego problemu
I3ziko napisał/a:
W Polsce mi sie wydaje ze to temat tabu.
Mi też się tak wydaje
I3ziko napisał/a:
Moze ktos ma takie osoby w swoim otoczeniu ktore sie nie wstydza tego, albo wlasnie ukrywaja przed wszystkimi.
nie mam (z tego co wiem hehe) takiego znajomego (geja czy lesbijki), ale prawdopodobne, że ktoś to może po prostu ukrywać. Nawet jeżeli by się okazało, że jest homo- to nie zerwę kontaktów z tą osobą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum