W ostatnim czasie zauwazylam ze duzo dzieciakow w wieku od 10 do 14 lat wymyśla sobie tzw. doły. Zwłaszcza w internecie. Gdzie nie spojrze na opis to beznadziejne smutne minki, opisy typu ' nikt mnie nie kocha kazdy olewa wezme tabletki i pojde do nieba ' okulary2:
To zupełnie bez sensu! Dziecko w wieku 10 lat wiąże sie z jakims drugim dzieckiem a potem robi durne opisy, albo żali się ze nie chce mu się już żyć! Co mają powiedzieć ludzie starsi? Wszyscy, którym się nie ułożyło mają się od razu wieszac i zabijac? 99% ludzi na tym świecie już by nie było.. Wkurr...iające to jest!!! Rozumiem czasem można być smutnym, nawet często. Ale znam przypadek (dziewczyna 13 lat), ciągle wymyśla sobie problemy. Ciągle ma >doła<.. Ciągle żali się przyjaciółce (przez opisy) chyba o to chodzi żeby wszyscy to czytali i użalali się nad nią! Bez przyczyny.. To chore;/ Dzieci powinny się leczyć.. a co wy o tym myślicie?
_________________ "Zanim chłód, zanim lęk, zanim świt, zanim dzień
Chcę strzec twego snu i tulić twój cień
Proszę, pozwól mi czekać z tobą na deszcz
Być kroplą, co drży na skraju twych rzęs.."
Anna Maria Jopek - Zanim zasnę
i wlasnie o to im chodzi ... zeby ich pocieszac i zwracac na nich uwage ...
Kiedys mnie to tez wkurzalo < jak bylam mlodsza > a teraz mam to gdzies ;]
naszczescie nie musze czytac takich opisow na gadulcu bo raczej mam starsze osoby na liscie niz 10 lat
moim zdaniem tez macie racje ja tam staram sie byc optymiska ale i czasami tez niektorym moze sie zdarzyc ze ma zly humor ale zeby od razu sie zabijac albo cos
Coś mi się zdaje, że tak jest nie od wczoraj. Dojrzewanie robi z człowiekiem swoje. Potrzeba akceptacji, miłośći, poczucia bezpieczeństwa - to robi swoje Czasami próba zwrócenia na siebie uwagi itp Zazwyczaj samo przechodzi, ale dla najbliższego środowiska, jak i samego zainteresowanego, może być nieciekawe.
nie wiem nie mam bliższych kontaktów z osobnikami w tym przedziale wiekowym
ale sam częśto tak robie ale w odwrotnym celu chce zęby ludzie dali mi spokój i nic do mnie nie pisali czasem działa ale zawsze sie ktoś znajdzie kto sie pyta "a co sie stało" wtedy na gg klikam w zablokuj przecież pisałem zęby nie przeszkadzać
Ostatnio zmieniony przez alanho 04-08-2006, 12:14, w całości zmieniany 1 raz
too po jaką cholere ktoś siedzi na gg, jeśli nie ma ochoty rozmawiać? Dla mnie to bez sensu..
Hmm no może 10 lat troche przesadzilam ale juz 12 - owszem znam. To dobijające. Jak sama widze takiego małego potwora od razu robi mi sie gorzej
_________________ "Zanim chłód, zanim lęk, zanim świt, zanim dzień
Chcę strzec twego snu i tulić twój cień
Proszę, pozwól mi czekać z tobą na deszcz
Być kroplą, co drży na skraju twych rzęs.."
Anna Maria Jopek - Zanim zasnę
too po jaką cholere ktoś siedzi na gg, jeśli nie ma ochoty rozmawiać?
bo ja rozmawiam z tym z kim mam ochote rozmawiać jest a własciwe była taka osoba włąściwie dwie które wiedziały o co be z tym tekstem mogłem co prawda siedzieć na niewidzocznym lae to nie daje takich efektów przy okazji moja lista zablokowanych sie powiększała ale teraz gg mnie nie bawi
pamiętam też jak raz z kumplem wkręcaliśmy naszą koleżanke zę chcemy popełnić samobójstwo nawet do nas na komórki dzwoniła
fajna zabawa nawet
i tak traktuje te wszystkie zdołowane osoby np. jak ktoś pisze w opisie "nie mam po co żyć" to mu/jej pisze "miło było cie poznać. żegnaj. pozdrów ode mnie elvisa"
ale jak już pisałem gg już mnie nie bawi
Ostatnio zmieniony przez alanho 04-08-2006, 12:25, w całości zmieniany 1 raz
e tam dziwne
jak dzieciom sie nudzi to nawet bałwana z piasku potrafią ulepić młodzi byliśmy i głupi i jarały nas takie zabawy i zawsze mieliśmy dużo osób na listach bo jak wiadomo znaleść kogoś do wkręcania na gadu jest bardzo łatwo a jak z żadną z moich "zabawek" (wiem jestem okrutny ale za bycie miłym nikt mi nie płaci) nie chciałem gadać a mnóstwo z nich było natrętnych (syndrom "jestem zajęty - a co robisz?") to wymyśliłem ten numer z dołem i te które jeszcze w przyszłości mogły sie przydać odblokowywałem potem a reszta zostawała na zablkowanym (oj po*ebany wtedy byłem ale wtedy żyło sie jakoś łatwiej)
ale jak już pisałem gg już mnie nie bawi (od roku no moze półtora)
[ Dodano: 04 Sie 2006 01:44 pm ]
a morał z tego jest taki ze ze wszystkiego sie wyrasta
heh jest to najczęściej zwykła prowokacja by ktos się odezwał z tekstem 'co jest?' 'jak ci pomóc?' itd. potrzeba zrozumienia- normalna sprawa- szkoda tylko że w tak rażąco infantylny sposób wyrażana...
Raz na jakiś czas się przejme kimś z takim opisem (jesli to jest wyjątek), ale jak ktoś ma przez miesiąc opisy ':(((((((((' 'dolina w ch*j' itd to mam ochote go w dupe kopnąć...
szkoda, że teraz posiadanie ogromnych i dorosłych problemów jest modne... ja bym się paru większych zmartwień chętnie pozbył- a tu widze ż eludzie sobie sami nowe wymyslają, a do tych mniejszych ideologie dorabiają... downazjum daje o sobie znać
Ja na opisy takich ludzi nie reaguje , a jak mi jakiś wyskoczy z tekstem :"Powieszę się" , to go spławiam tekstem "Czekaj , przyniosę Ci sznurek" , albo jak dowali że skoczy z mostu tylko się trochę tego boi to mu mówię , że mogę go popchnąć . Uważam , że takiemu ludzikowi , trzeba uświadomić , że pier*oli głupoty , ale w taki sposób aby to zrozumiał.
Ale to wbrew pozorom nie jest takie "eee tam, zwisa mi" bo to jest takze na co 2 blogu
i takie "mroczne 13" naczytaja sie wzruszajacych opowiesci "jak to mnie chlopak zucil i sie pocielam". Do pewnego czasu ludzie beda reagowac na takie opisy, ale przyjdzie czas ze juz im to bedzie zwisalo i beda to olewac, a wtedt taka "mroczna 13" naprawde dostanie dola i po tym co sie naczytala bedzie chciala sie pociac. No i zonk
Znak zodiaku:
xxxxx22 [Usunięty]
Wysłany: 04-08-2006, 14:15
Nynka napisał/a:
Dzieci w taki sposób zwracają na siebie uwagę..
A mnie to tito.. ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum