I dzien przed egzaminem pójdź wcześnie spać, żeby się wyspać, bo połowa sukcesu to wiedza i umiejętności, a druga połowa to dobra koncentracja i trzeźwy umysł.
Jezu niektórzy gadają jak psychole, ja tam cały rok bimbałem, przed egzaminem poszedłem z kumplami na bronka, dla poprawy koncentracji i mam 89 punktów
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
To od września zacznij uważać na lekcji bo to też duzo daje a tak to ucz sie systematycznie.
a przed egzaminami fajnie jakbys sprawił sobie jakies testy czy na kompie czy nawet z gazety Viktor czy Cogito (?)
to fakt a przez wakacje tez moesz sobie powtorzyc to co juz miales... najprostszy chyba sposob. a jak ci sie nie bedzie chcialo uczyc na biezaca to naprawde uwazaj na lekcjach (mi to wystarczylo )
Ucz sie z kims, najlepiej z jakas ladna dzieczyna wtedy wszystko lepiej wchodzi
Jak masz problem ze srednia, to troche wazeliny w szkole nie zaszkodzi
porob referaty i inne dodatkowe prace.
Ja mialem w 3 klasie srednia 3,7 a a egzaminu bylem 2 w klasie
i dostalem sie tam gdzie chcialem
Jesli masz dobre iq to nie powinno byc problemy z humanistykiem (tylko pocwicz pisanie)
Imię: Ola
Wysłany: 04-08-2006, 11:08
dkf napisał/a:
Zgadzam się nieraz troche słabsze liceum jest w stanie wiecej nauczyć zarówno do matury jak i ogólnie do życia.
z tym musze się nie zgodzić. Słabsze liceum nie nauczy tyle co lepsze bo jest między nimi różnica-wymagania. W słabszych liceach u nas w radomiu wymagają na kazdy przedmiot referatu i po co to komu? a w lepszych zmuszają do większego pryłożenia się do nauki, potem uczniowie piszą taką samą maturę i co z tego wynikło większosć osób która nie zdała była z tych słabszych liceów
a co jeśli chodzi o przygotowania się do egzaminów. Mam podobny problem. Też postanowiłam sobie całe wkacaje choć trochę przypomnieć materiał z poprzednich lat. a wyszło na to że cały lipiec się obijałam a w sierpniu wyjeżdżam . Ale rozwiązuj sporo testów, ja tak robię i rozprawki wychodzą mi coraz lepiej
ja tez sobie mowilam ze bede napewno sie uczyc chociaz troche w wakacje ale oczywiscie nawet nie zajrzalam do zadnej ksiazki wiecie co ta 3 gim mnie strasznie przeraza te testy i w ogole a najbardziej pozniej jak bede musial wybrac sobie szkole. moje niektore qmpele chca zostac w moim miescie(chociaz nie ma tu zbyt dobrego liceum) tylko dlatego ze maj tu znajomych i w ogole a ja tak nie uwazam bo moim zdaniem znajomi predzej czy pozniej sie gdzies rozprosza a tak na prawde to liceum decycuje o naszym zyciu matura i po dobrym liceum dostaniemy sie na wymarzone studia ja tak uwazam ale nie weim sama czy do konca mam racje
ale sie rozpisalam ...uuuuuuuuuuu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum