Wysłany: 21-07-2006, 10:09 Jaką szkołę policealna??
Mam problem bo nie zdałam matury i będę
próbować jeszcze raz w przyszłym roku, no ale póki co to nie
chciałabym marnować roku. Dlatego zdecydowałam się na szkołę
policealną, no ale jak wiadomo jest ich od groma we Wrocławiu.
Przegladałam wszystkie oferty. Tych przereklamowanych i tym mniej
znanych, trafiłam nawet na jedną taką mniej znaną z ciekawą oferta
(mnie dokładnie intetresuje Prawo i administracja). Może ktoś z
Wrocławia słyszał o Szkole FALA (www.fala.edu.pl)? Prosze Was o radę.
Mam czas do końca sierpnia.
Wysłany: 22-07-2006, 14:04 Re: Jaką szkołę policealna??
Beja napisał/a:
nie zdałam matury i będę
próbować jeszcze raz w przyszłym roku
Nawet po amnestii?? Ja na Twoim miejscu bym wyjechała za granicę ,podszkoliłabym język i popracowała, bo i tak za rok pewnie będziesz chciał pójść na studia i ten rok w tej szkole policealnej będzie i tak zmarnowany, a tak wyjeżdżając zdobędziesz doświadczenie i w ogóle.
Imię: P jak Poison
Wysłany: 22-07-2006, 19:44
Moim zdaniem lepiej iść do szkoły policealnej, zawsze zdobędziesz technika, a to już jest jakiś zawód. Dowiedź się ile kosztuje semestr, bo na niektórych kierunkach całkiem dużo żądają
ja bym wybrał opcje zagranica- w irlandii 8 euro za godzine... tylko trzeba madrze zaplanowac taki wyjazd- a nie autokarem za granice w nieznane z lipnym posrednikiem, po podpisaniu umowy której nie rozumiemy (a potem dziwota, ze obóz pracy)
_________________ The only thing you really know about me is........that's all you'll ever know
Ostatnio zmieniony przez SlipKnot 22-07-2006, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
No dobra, teraz na poważnie. Chodziło mi o tzw. współczesne obozy pracy, w których wykorzystywano Polaków, znęcano się fizycznie i psychicznie. Nie ogląda się wiadomości widze
Oczywiście wiem co miałeś na myśli, ale wiadomo nie mozna tak myśleć ,bo wtedy pozostałoby nam tylko siedzenie w domu:)
No dobra, teraz na poważnie. Chodziło mi o tzw. współczesne obozy pracy, w których wykorzystywano Polaków, znęcano się fizycznie i psychicznie. Nie ogląda się wiadomości widze
Oczywiście wiem co miałeś na myśli, ale wiadomo nie mozna tak myśleć ,bo wtedy pozostałoby nam tylko siedzenie w domu:)
Ja tylko napisałem, że istnieje zagrożenie iż na takie coś można trafić. Jeżeli wybierzemy wiarygodną ofertę, zaciągniemy opinii znajomych i po prostu sprawdzimy danego pracodawcę, to krzywda stać się nie może.
Myślę jednak że pozostane przy szkole policealnej, bo tak to chociaz nie odzwyczaje sie od nauki, a obawiam sie ze taki rok bez obowiazku uczenia sie moglby mnie rozleniwić . Znam siebie. Ale dzieki za porady, a co do cen to naprawde jest w czym wybierac, a wykladów to niestety w zadnej tego typu szkole nie oferuja .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum