Tak... I jeszcze matematyka nie będzie jednak obowiązkowa na maturze bo miał trójkę. A religię będzie można zdawać. że też na niego jeszcze żadnego zamachu nie było.. O.o
To bez sensu bo jak ktoś miał słaby wynik to i tak się nie dostanie na studia i będzie zdawał drugi raz
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
A co do religii. To tez dobry pomysl. Pamietajmy, ze religia to nie tylko Rydzyk, proboszcz z parafii, ale tez buddyzm czy islam. Religia w gruncie rzeczy jest baardzo ciekawa.
Charming, napisałam taki temat wcześniej w dziale wydarzenia kraj.
Charming napisał/a:
Co o tym sądzicie, bo ja jestem za tak.
A ja na nie. To niewychowawcze. I niesprawiedliwe. Nie zmienia się reguł gry po jej zakończeniu. Skoro ktoś nie był w stanie zaliczyć takiego egzaminu (na 30% to żaden wyczyn, nawet wiedzy nie trzeba mieć nie wiem jak wielkiej, wystraczy myśleć), to na studia się nie nadaje tak czy siak. Więc tłumaczenie, że to po to, żeby dać większej części młodych ludzi szansy na studiowanie jest do niczego. I tak z taką maturą Giertychową się nie dostaną. A jeśli już to odpadną. Szkoda ich czasu.
Didek napisał/a:
A co do religii. To tez dobry pomysl. Pamietajmy, ze religia to nie tylko Rydzyk, proboszcz z parafii, ale tez buddyzm czy islam. Religia w gruncie rzeczy jest baardzo ciekawa.
Popieram w 100%-ach.
mewa napisał/a:
Matura z religii miałaby być tylko z religii katolockiej .
ja tam nie mam zdania. może to i dobrze, że ta amnestia jest, ale skoro i tak masz tak mało punktów to i tak nie dostaniesz się nigdzie.
i tak źle i i tak nie dobrze
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
również jestem na nie bo jeśli takie ustępstwa to może wogule zrobić tak jak z testem gimnazjalnym, że wystarczy podejście żeby zdać, a o dostaniu sie na studia będą decydować punkty
30% to jest bardzo mało i nie potrzeba ogromnej wiedzy aby tyle zdobyć.
To tylko od 30 punktów w zwyż, czyli nie wszyscy co oblali jeden przedmiot mają 30.
Mam taki przypadek w bliskim gronie, chłopak ma (dokładnie nie pamiętam)ale chyba ok 60 i oblał tylko z niemieckiego ustny, ktory i tak na studiach nic nie daje, a na germanistykę się nie wybiera, jest sportowcem, ma już duże osiągnięcia i wybiera się na AWF, byl bardzo załamany, a od dziś skacze pod sam sufit.
Nie mówię o wszystkich co im zaliczą, napewno są wśród nich matoły, ale co niektórym to się grunt zawalił pod nogami.
Matura z religii miałaby być tylko z religii katolickiej .
Skąd wiesz?
Jeśli chodziłaś kiedykolwiek na religię to pewnie zauważyłaś ,że uczyliśmy się na niej tylko treści związanych z religia katolicką ,a to ma być matura właśnie z tego przedmiotu występującego od wielu lat w naszych szkołach.
Co do nowego pomysłu pana G mówię zdecydowane NIE, zdanie matury w tym roku sprawiło mi pewną satysfakcję, choć niezbyt dużo bo 30% to jest w sumie tyle co nic , to gdyby pomysł naszego ministra został wprowadzony w życie to zdanie matury już by o NICZYM nie świadczyło .
Ostatnio zmieniony przez mewa 15-07-2006, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Znak zodiaku:
Zielony [Usunięty]
Wysłany: 15-07-2006, 23:25
ananke_lingo napisał/a:
A ja na nie. To niewychowawcze. I niesprawiedliwe. Nie zmienia się reguł gry po jej zakończeniu. Skoro ktoś nie był w stanie zaliczyć takiego egzaminu (na 30% to żaden wyczyn, nawet wiedzy nie trzeba mieć nie wiem jak wielkiej, wystraczy myśleć), to na studia się nie nadaje tak czy siak. Więc tłumaczenie, że to po to, żeby dać większej części młodych ludzi szansy na studiowanie jest do niczego. I tak z taką maturą Giertychową się nie dostaną. A jeśli już to odpadną. Szkoda ich czasu.
całkowicie popieram. giertych mógł po prostu wyznaczyć termin matury poprawkowej na sierpień tego roku i po sprawie. tak uważam.
wtedy niepotrzebny byłby cały test / matura, szkoda pracy ludzi, którzy owe egzaminy przygotowują i sprawdzają.
Już wy się o tych ludzi nie martwcie.
Jak ja zdawałam maturę, to potrafili oblać naprawdę zdolnych i pracowitych uczniów i to tylko dlatego, że podpadli u nich.
Po drugie, teraz za to odpoczywają 2 miechy, gdzie wasi rodzice muszą zasuwać do pracy. Tak jak nauczycielom jest dobrze to nie ma innego zawodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum