Hehehe... no ja właśnie nie rozumiem o jakiej samotności jej mowa. Jedni mówią o samotności czyli życie bez drugiej polówki, inni o potrzebie bycia samemu i w końcu nic z tego nie wychodzi ;-D
_________________ "bo nie ma we mnie nic i nic nie jestem wart ..."
Ddwie rózne sprawy - być samotnym a być samemu. Sama jestem - bo partnera nie mam, sama jestem bo w pokoju nikogo nie ma, itd.
Samotność - czasem z wyboru i jest możliwa nawet w gęstym tłumie - odcięcie się od wielu spraw i bycie samemu ze sobą - ale niekoniecznie chodzi o otoczenie.
Lubię pobyć sama, lubię czasem samotność - pozwala spojrzeć na wiele spraw z innego punktu, nabrac dystansu, wyciszyć się i poukładac parę spraw. Czasem samotność pojawia się w mało odpowiednim momencie, czuję się opuszczona,zawiedziona i same złe myśli się pojawiają. Mija.
in their name we die
Ja jestem teraz najbardziej samotna na świecie, tak mi z tym źle... Samotność to straszna rzecz...
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Niewątpliwie...a w im większym jest się wtedy tłumie z którym nie odczuwa się żadnej integracji tym gorzej...niby wiele twarzy wokół, lecz każda obca...Ale trzeba się jakoś przełamywac i z tym walczyć.
Sakura napisał/a:
Ja jestem teraz najbardziej samotna na świecie, tak mi z tym źle... Samotność to straszna rzecz...
Sakura najbardziej? Nie przesadzasz? Na pewno znjadzie się ktoś, komu możesz się wyżalić. Z kim porozmawiać...a nawet jesli masz jeszcze samą siebie, swoją wyobraźnię, pomysły, inteligencję....a to już bardzo wiele;-)
Często odczuwamy samotność gdy się pokłucimy z kimś bliskim i nie mówie tu o 2 połówce, tylko o np. przyjaciołach, bliskich znajomych. Wtedy nie mamy z kim pogadać, bo skoro jesteśmy w konflikcie z przyjacielem, a np. nie mamy chłopaka ew. dziewczyny. Wtedy pozostaje pustka i trudno poradzić sobie z jakimś problemem samemu...
Hmm samotność to problem od wieków i jedni sobie z nim radzą a drudzy nie.Każdemu potrzebna jest osoba z którą może pogadać do której może sie przytulić sama wiem po sobie jak cięzko mi jest gdy takiej osoby brakuje mi (np teraz),ale ciesze się w głebi serca że mam kochaną rodzinkę i to dzięki niej łatwiej mi jest żyć!!!
_________________ Więc lepiej mnie zabij
Wyrzuć z pamięci
Lepiej odejdź, pozwól mi odejść
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej daj mi następną szansę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum