Wysłany: 08-06-2006, 23:18 Co chcielibyście robić w życiu?
Hej, mam poważne pytanie i zalezy mi na wyczerpujących odpowiedziach. Jestem bowiem ciekaw... co chcielibyście robić w życiu? lub też co już robicie? czy przynosi to wam przyjemnośc? czy nie czujecie, że życie ucieka wam koło nosa? czy byście coś zmienili? Tak? w takim razie co? Sam niedługo będę musiał wybierać dla siebie przyszłość.... musze wybrać studia, potem zdecydować jaki chce wykonywać zawód? Interesuje mnie nie tylko aspekt zawodowy ale część życia osobistego... plany na małżeństwo... jak byście chcieli by was postrzegano za 15 lat? co z dziećmi? Dużo nad tymi pytaniami ostatnio myślałem i już wybrałem (oprócz zawodu - połóżcie więc na to większy nacisk)... i choć wątpliwości to chyba rzecz nieodłączna to wyborów swoich już zmieniać nie będę.... Mimo wszystko chciałbym wiedzieć jak Wy zapatrujecie sie na te sprawy. Myślicie coś już o tym?
_________________ Każda Władza To GWAŁT Na Ludzkości!!!
Marzę o tym, aby udać się na dziennikarkę. Niestety na UŁ nie ma. I nie będzie. Nie sądze, żeby było mnie stać na wynajęcie mieszkania i utrzymanie się w Warszawie.
Więc niestety dziennikarstwo odpada.
Będę składała papiery na psychologię, na pedagogikę społeczną, na filologię angielską i może jeszcze coś.. Nie wiem. Chciałam na prawo, ale to jedne wielkie tyranie a nie studia ;p
Co do mojej przyszłości.. Chciałabym być ustatkowaną kobietą. Żadnych rewelacji. Żadnych bogactw. Zwyczajne, spokojne życie, w ładnym mieszkaniu, z Rodziną, bez zmartwień, że nie mamy na coś pieniędzy..
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
W pzyszłości ... chciałbym zdać maturę, fizyka, matma, chemia, języki obce na 5 i dostać się na politechnikę - wydział bliżej nieokreślony. Na początek pracowac byle gdzie ... choćby w McGównie żeby zarobić sobie na papu i mieć się w co ubrać, a potem, po skończeniu poli pracować w zawodzie i jeżeli byłaby taka możliwość to wyjechać z Polski na PN, bądź daleki zachód.
A co do ridziny ... żona i 2 dzieci on i ona i żeby było mnie stać na zapewnieni im godnych warunków do zycia i aby byli szczęśliwi.
Spełnić swoje marzenie ... nierealne - pracować w ESA (może ktoś wie o co biega) bądź w NASA Mniejsza z tym - i tu i tu zajebioza
Ja mam dokladnie sprecyzowane plany na ladnych kilka lat zobaczymy czy wszystko tak sie potoczy jak sobie wymarzylismy.
1. On od 1 czerwca pracuje ( pierwszy krok zeby w przyszlosci razem zamieszkac).
2. Staram sie o staz w biurze ( po stazu trwajacym pol roku bardzo czesto otrzymuje si eoferte pracy)
3. On studia zaoczne w Lesznie ( tu albo ekonomia, badz jesli chcialby pracowac tam gdzie pracuje, ale awansowac na wyzszy sczezbel to ******** w sumie to zapomnialam nazwy tego kierunku cos z technika bylo )
4. Ja zaocznie studia na AE we Wroclawiu, mieszkalabym w Lesznie i pracowala.
5. Na 3, 4 roku studiow poszukac pracu w agencji nieruchomosci ( kierunek studiow, finanse i bankowosc, a specjalizacja nieruchomosci )
Najpierw to skończyć ogólniak i dobrze zdac maturkę po maturze albo od razu iść na studia(UWM-prawo, dzienne) lub zrobić sobie rok przerwy i wyjechac do USA do roboty tylko że jakbym wyjechała to ciekawe czy bym chciała jeszcze wrócić do Polski....A wszystkie te plany łączą się oczywiście z moim ukochanym z którym planujemy wspólną przyszłość
Wiek: 21 Dołączyła: 22 Maj 2005 Posty: 2142 Skąd: ... i dokąd?
Wysłany: 09-06-2006, 14:10
poki co nie wiem co robić. Przeniesc sie na studia, tam gdzie mieszka wazna dla mnie osoba czy zostac tu gdzie jestem teraz i nie opuszczac kogos, kto mnie bardzo potrzebuje ;/
a ogolniej - skonczyc studia, wyjsc za mąż, przeniesc sie daleko stad.
poki co nie wiem co robić. Przeniesc sie na studia, tam gdzie mieszka wazna dla mnie osoba czy zostac tu gdzie jestem teraz i nie opuszczac kogos, kto mnie bardzo potrzebuje ;/
trudny wybor, mam jednak wrazenie, ze zostaniesz tam gdzie jestes... nie pytaj dlaczego tak mysle, takie dziwne przeczucie.
Skończyc z dobrym wynikiem Liceum, zdac dobrze maturę. A później prawdopodobnie Psychologia/Socjologia, (mieszkanie w jakimś wesołym akademiku xD) i praca w zawodzie w rodzinnym miescie lub Krakowie/Warszawie/Wrocławiu ^^ .
Co do związku, jeszcze nic nieplanuje.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Moim marzeniem jest studiowanie malarstwa i kulturoznawstwa ale niestety kierunki te nic mi w przyszlości nie dadzą...tzn. mam na mysli to, że jeśli chodzi o malarstwo to mimo, że powiedzmy mam talent to i tak nie jestem na tyle zdolna aby wybić sie z tłumu a kulturoznawstwo to tak tylko dla samorealizacji no bo kim ja bym po tym mogła być...
Narazie mam prosty plan - matura z polskiego, WOS- u, historii sztuki i angielskiego plus dyplom (bo jestem w szkole plastycznej) do tego zdobyć jakims cudem TEOFLA aby wyjechac z tąd na zawsze do Angli bo kocham ten kraj i chcę w nim żyć...Co prawda jeszcze nie wiem jak miałabym się tam utrzymac jednoczesnie ucząc sie ale nie jedni tak robią więc ja też dam rade...W razie czego mam plan zapasowy czyli studia anglistyki, lingwistyki bądż jakiegos języka obcego od podstaw w polsce po czym przenbiosłabym się do Anglii.
Jesli chodzi o życie osobiste to nie ukrywam, że zalezy mi na pieniądzach, chcę miec na tyle kasy aby było mnnie stac na wszystkie ciuchy o których marze a teraz nie mam na nie funduszy, na perfumy, imprezy, samochód, mieszkanie, wakacje raz w roku...Chcę mieć dobrze płatna pracę której nie musiałabym zabierac ze sobą do domu i do której chodziłabym z przyjemnością.Ogólnie nie planuje męża ani dzieci..po prostu taki model życia mi nie pasuje, chcę być sama, no może jednak z partnerem ale nie mężem i żadnych dzieci!! Moje zycie ma być przyjemne....
_________________ " Rób co chcesz, kiedy nie krzywdzisz nikogo..."
Blessed Be
Imię: Ola
Wysłany: 09-06-2006, 16:17
A więc co do najbliższej przyszłośći chciałabym się dostać za rok do wymarzonego liceum i mieć b. dobre wyniki na koniec gimnazjum. Potem chciałabym zdać maturę i dostać się na filologie angielską (ale podobno strasznie oblegana więc wątpliwe, ale stara się będę,) albo chciałabym się dostać na architekturę. Po zakończeniu nauki chciałabym zrobić jeszcze kilka tytułów (jakiś doktor czy profesor ), a potem pracować w zawodzie. Chciałabym mieć dużo kasy żeby na każde wakacje wyjeżdżać do Meksyku (kocham tej kraj), mieszkać w willi i mieć czerwone ferrari
A co do rodziny to małżeństwo przed trzydziestką a pierwsze dziecko przed czterdziestką
!kreSka!* napisał/a:
mam jednak wrazenie, ze zostaniesz tam gdzie jestes
własnie chyba tak sie stanie.. eh, ale to jeszcze raz trzeba wszystko ogarnąc i przemyslec..
Napisalam to troche na przekor bo chyba chcialabym zebys walczyla o swoje szczescie. A moze pisze tak dlatego ze sama jestem egoistka i dobrze o tym wiem.
Wysłany: 10-06-2006, 16:54
zamierzam skonczyc liceum, zdac mature (historia, matma, ang, niemiecki, lacina) z jak najlepszym wynikiem i wyjecgac na studia do Niemiec, do Heidelbergi. W zasadzie jezeli nie bede mogla wyjechan moge studiowac w Krakowie, koniecznie prawo, na drugim roku dorzucic psychologie.. Chce kogos kochac bardzo mocno i chce byc kochana.. Miec rodzine. Dzieci. Dom z podworkiem i psa. Wiedziec co to jest szczescie.
_________________ A gdy serce twe przytłoczy Myśl, że żyć nie warto,
Z łez ocieraj cudze oczy,
Chociaż twoich nie otarto.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 10-06-2006, 17:29
Pierwsze skończyć liceum i zdać maturę, potem studia. Chciałabym pracować jako nauczycielka matematyki, w gimnazjum lub szkole średniej. Mieszkać w dużym mieście, mięc dość dużo pieniędzy. Raczej nie chiałabym mieć rodziny, ewentualnie jakiegoś partnera, ale na pewno nie męża, dzieci też raczej nie chce mieć, a już na pewno nie urodzić własnego. Jak już to zaodobtować jakieś około roczne, ale chyba raczej nie. Mogłabym wyjechać gdzieś za granicę, ale na pewno nie do kraju Anglojęzycznego, mogę mieszkać w np w Niemczech, ale koniecznie w dużym mieście i być kobietą w pełni niezależna i silną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum