Imię: PiOtR
Wysłany: 06-03-2006, 21:28
Kiedyś ciągle słuchałem Kalibra 44, klasyka polskiego hh. Był on moim pierwszym zespołem hh, który zaczełem słuchać. Stworzyli oni zaje styl polskiego hip-hopu, kolejne zespoliki które zaczeły powstawać właśnie po nim kopiowały ich styl. Dopiero z czasem utworzyły się nowe style tej że właśnie muzyki w polsce, teraz już niesłucham zbytnio hh lecz lubie sobie jeszcze posłuchać: Kalibra 44, Paktofoniki i Nagłego Ataku Spawacza - 3 najlepsze zespoły hh w polsce moim zdaniem!!
nie przepadam za HH, ani polskim ani amerykanskim, czy francuskim, za zadnym...
ale KALIBER 44 i PAKTOFONIKA to co innego
Magik tworzył w tych składach całą atmosfere, tak jak Kurt Cobain w Nirvanie
ogólnie lubie ćpunów na wokalu
_________________ Uśmiechnij sie... I zabij mnie...
Kiedyś namiętnie ich słuchałam i uwielbiałam. Teraz już nie przepadam za hh, ale nadal uważam ich za klasyke polskiego hh i chyba już zawsze tak będzie.
trzeba przyznać że to klasyka. Niesłucham hh (zwłaszcza polskiego) zbyd często ale Księge Tajemniczą od czasu do czasu chętnie sobie zapuszczę. No i jaki inny polski zespół gra psycho rap??
_________________ Życie ma taki kolor jaki ma Twoja wyobraźnia
Klasyka hh w Polsce. Kaliber ma sympatyków u ludzi nie przepadających za tym gatunkiem muzyki. Za to bardzo szanuję tą grupę, niestety byłą. Z sympatii do Kalibra przesłuchuję kolejne nowe kawałki Abradaba, ale trzeba przyznać, że to już nie to samo (brakuje bardzo ś.p. Magika).
słucham psychorapu od dwóch lat. uwielbiam wszystkie kawalki. ale do "mojej obawy" "psychodeli" "to czyni mnie innym od was wszystkich" i "bierz moj miecz i masz" mam najwiekszy sentyment
_________________ W słońcu błyszczy miecz, ostatni wróg padł
Miecz i Magia, nie potrzebna mi jest tarcza
Mój styl - on nie zna obrony
Liczy się atak, ostatni wróg padł
Narodził się nowy! Ja go odnajdę!
(KALIBER 44 rules)
ja nie słucham hh wogóle. kiedys miałam takie... nie wiem jak to nazwać, ale własnie wtedy lubiłam hh, zwłaszcza polski i z tego okresu ich najlepiej wspominam.
Wiek: 16 Dołączyła: 19 Maj 2007 Posty: 20 Skąd: Mexico City
Wysłany: 31-01-2008, 19:00
Jak dla mnie klasyk,
uwielbiam czasem wynaleść na półce jakąś płytę i powrócić do czasów, kiedy to pfffałam na hh do momentu kiedy brat zaraził mnie właśnie PFK, kaliberem, a później to O.S.t.R i jakos samo to dalej poszło.
_________________ A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał,
jest więc odtąd na wieki: i grzeszna, i święta,
zdradliwa i wierna, i dobra, i zła,
i szczyt nad chmurami, i przepaść bez dna,
początek i koniec - kobieta.. to ja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum