Wysłany: 12-05-2006, 16:38 Przyjażń
Czy sadzicie ze prawdziwa przyjazn przychodzi szybko, czy trzeba na nia pracowac? Czy mozna przyjaznic sie z dziesiecioma osobami czy tak naprawde tylko z jedna? Jak wazni sa w waszym zyciu przyjaciele? Co to jest tak naprawde przyjazn?
_________________ A gdy serce twe przytłoczy Myśl, że żyć nie warto,
Z łez ocieraj cudze oczy,
Chociaż twoich nie otarto.
Czy sadzicie ze prawdziwa przyjazn przychodzi szybko
Nie, na tą prawdziwą trzeba poczekać. Ja jestem z natury nieufna, zanim nazwę kogoś przyjacielem muszę zjeść z nim przysłowiową beczkę soli...
just_me napisał/a:
Czy mozna przyjaznic sie z dziesiecioma osobami czy tak naprawde tylko z jedna?
Każdy ma tyle przyjaciół na ile sobie zasłużył...
just_me napisał/a:
Jak wazni sa w waszym zyciu przyjaciele?
Są najważniejsi. Bez nich nic nie jest tak kolorowe, bo oni patrzą na świat tak jak my i widzą wszystko tak samo, myślą tak samo, są poto aby było nam łatwiej i przyjemniej:)
Imię: Agnieszka
Wysłany: 12-05-2006, 17:26
just_me napisał/a:
Czy sadzicie ze prawdziwa przyjazn przychodzi szybko, czy trzeba na nia pracowac?
Pracować i to bardzo długo i ciężko, a każdy niewłaściwy manewr może być tragiczny w skutkach.
just_me napisał/a:
Najczęściej z jedną, ewentualnie dwiema, ale na pewno nie z dziesięcioma, bo wtedy to sa po prostu dobrzy koledzy/koleżanki.
just_me napisał/a:
Oj baaardzo. Chyba nawet najważniejsi.
just_me napisał/a:
Co to jest tak naprawde przyjazn?
Trudno określić, ale na pewno coś co cenię w życiu ponad wszystko, "nad-uczucie", najpiekniejsza rzecz jaka może człowieka spotkać. 100% zaufanie i pewność że ta osoba nigdy nas nie zawiedzie i nie wyświni. Przyjaciel jest z nami zarówno jak jestesmy weseli jak i smutni, zawsze służy rada i nigdy nawet nie pomyśli że ma nas dość i że nasze problemy są mało ważne. Przyjaciel jest zawsze na pierwszym miejscu.
Czy sadzicie ze prawdziwa przyjazn przychodzi szybko, czy trzeba na nia pracowac?
To zalezy od osob. Jdnak mysle ze trzeba na nia zapracowac...
Np. ktos potrzebuje duzo czasu zebym mogla go nazwac przyjaciele, bo jestem nieufna..
Cytat:
Mysle ze mozna z wiecej niz z jedna, ale z 10 to raczej nie Mysle ze wtedy nie jest to prawdziwa przyjazn, chociazby dlatego ze kazdemu przyjacielowi trzeba poswiecic czas... a 10 to by bylo trudne
Cytat:
bardzo ważni... dzieki nim jest mi łatwiej w trudnych sytuacjach, wiem ze moge na nich liczyc a oni na mnie
Cytat:
Bardzo silna wiez miedzyludzka
Ostatnio zmieniony przez ^Kasia^ 12-05-2006, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
przyjazn jest wazne
pamietam ze to byla powazna decyzja w miom zyciu, kiedy powiedzialam swojej ( w tym momencie jedynej i najlepszej przyjaciolce ), ze jednak ufam jej
ak samo jak xiezniczka jestem z natury nieufna, za duzo razy sie spzrzyłam
_________________ Uśmiechnij sie... I zabij mnie...
Imię: po prostu lika
Wysłany: 12-05-2006, 18:53
Z moją przyjaciółką znamy się 14 lat, zyli od dziecka. Oczywiście na początku były zabawy lalkami, bieganie po placu itd. Z biegiem lat nasza przyjaźń się zmieniała - robiła się silna i poważniejsza. Wiem, że mogę jej zaufać bezgranicznie, tak jak ona wie, że może ufać mi.
_________________ "Czasem wystarczy tylko cisza.
Aby zrozumieć jedno słowo..."
Maja najlepszą przyjaciółkę znam jakieś 11 lat-od przedszkola...przyjaźnimy się od 6...Ale zanim nasza przyjaźń przerodziła się w taka z prawdziwego zdażenia minęło sporo czasu...Teraz jesteśmy w innych szkoałach...spotykamy się rzadko...ale mimo to świetnie się rozumiemy i wiem , ze mogę na nią liczyć...
Owszem mam inne przyjaciółki...a dokładnie to 3 kumpele w klasie...i to zupełnie wystarczy...
_________________ "Kiedy sie czegoś mocno pragnie to cały wszechświat działa potajemnie na naszą korzyść"
"To Zasada Przychylności, szczęście początkującego...Bo los chce żebyś spełnił swoja własną legendę..."
Mam jedną przyjaciołkę. Znamy się od urodzenia, bo to moja daleka krewna. Odkąd pamiętam zawsze bylysmy razem. Jest to jedyna osoba w moim wieku, która mnie zrozumie, niewyśmieje,poradzi. Inne kolezanki przychodzily i odchodzly, a zawsze była. Moim zdaniem mozna miec tylko jednego przyjcielka. Bo tam gdzie jest wiecej sobo, zawsze pojawiają się jakieś spiski, knucia i itp.
Moim skromnym zdaniem, na prawdziwą i realną przyjaźń trzeba pracować długo i żłudnie. Trzeba ją uchowywać, podtrzymywać i pielęgnować.
just_me napisał/a:
To juz zależy od osoby. Ja naprzykład nie mam wielu przyjaciół (pewnie przez moje dzikie poczucie humoru )
just_me napisał/a:
Na tyle ważni by o nich walczyć i pielęgnować przyjaźń z nimi.
just_me napisał/a:
Raczej "CZYM jest tak naprawdę przyjaźń?". Przyjaźń jest to dawanie sobię wzajemnie zrozumienia, pomocy, troski. Interesowanie się drugą osobą i poznanie ją od każdej strony. Posiadanie z daną osobą (jak to Kasi3k określiła) posiadanie głębokiej więzi.
Moim zdaniem przyjaciela tego prawdziwego można mieć tylko jednego.
Znajomych- mnóstwo.
Ludzi, którym się ufa- mnóstwo.
Ale tego człowieka, który wie dosłownie wszystko i jest tym `naj` - jednego.
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
Moim zdaniem przyjaciela tego prawdziwego można mieć tylko jednego.
Znajomych- mnóstwo.
Ludzi, którym się ufa- mnóstwo.
Ale tego człowieka, który wie dosłownie wszystko i jest tym `naj` - jednego.
Wiadomo- najlepszy przyjaciel jest jeden
Ale dobrych przyjaciół mozemy miec kilku! Nieprawda że tylko jednego. Bo to tylko od nas zalezy czy zaczniemy utrzymywać tak głębokie więzi tylko z jedną osobą, czy z dwoma itd. A zresztą każdy przyjaciel daje nam coś innego, jest dla nas w czymś innym oparciem.
Wysłany: 16-05-2006, 08:52
alter ego napisał/a:
Bo tam gdzie jest wiecej sobo, zawsze pojawiają się jakieś spiski, knucia i itp.
Nie zawsze, bywa że Ci ludzie nie znają się wzajemnie, są z innych środowisk.
xiezniczka napisał/a:
Każdy ma tyle przyjaciół na ile sobie zasłużył...
Nieprawda. Ja np po prostu nie umiem dopasować się do nikogo innego, odpowiednio się zgrać. Ostatnio przekonałam się o egoizmie osoby ktora miala mnie za swoja "przyjaciolke". Mam nadzieje, ze czuje, ze nie ma prawa się nia czuc.
Mam 2 przyjaciolki- pierwsza jest moja siostra, ktora rozumie mnie jak nikt inny.
Druga- osoba, ktora znam od 5 lat. Mialysmy wprawdzie wzloty i upadki, ale zawsze do siebie wracalysmy. I ostatnio jest coraz lepiej.
Przyjazn jest dla mnie wazniejsza niz milosc. Milosc moze w kazdym momencie odejsc, przyjaciele- zostaną. Mozna się łatwiej dopasować z przyjacielem niż z chłopakiem- jest to powod, z ktorego PRAWDZIWE przyjaznie rwa sie rzadziej od miosci.
Czym by była przyjaźn po kilku dniach. Niczym . Tak samo po kilku miesiacach czy nawet po roku.
Cytat:
Miałam kiedys przyjaciólki,które znałam przez miesiac ale to nie była prawidzwa przyjaźń. Mam taką jedną przyjaciólke od urodzenia , urodziłysmy sie wrecz na tej samej sali I w podobnym czasie Nasze matki sie dobrze znały itp. przyjaźnie sie z nia do tej pory. Teraz tez mam taka jedna przyjaciólke w szkole, znamy sie od roku ale czuje ze coś z tego będzie.
Sa tez inni ludzie nazwani mianem "przyjaciol" jednak to nie to samo...
Cytat:
Jak wazni sa w waszym zyciu przyjaciele? Co to jest tak naprawde przyjazn
Przyjaciele jak dla mnie są wszytskim. To chyba tylko dla nich żyje.
Przyjaźń to dla mnie cos niezbędnego dla ludzi. Jak tu ktoś napisał przyjaźn jest ważniejsza nawet od miłosci. Ja sie z tym zgodze.
_________________ "Jestem czlowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce"
Ostatnio zmieniony przez Shani 16-05-2006, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 16-05-2006, 16:25
Mam jednego dobrego kumpla, ktorego mozna nazwac przyjacielem - znamy sie od kolyski, czesto pisze za mnie tutaj posty, etc. Jest jeszcze przyjaciolka, ale z nia znam sie dosyc krotko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum