no znam dużo osób którzy jarają ale ich nie zalicze do ćpunów....
takiego prawdziwego ćpuna to nie znam żadnego... nawet i dobrze...
ale znam kilka osób które były ćpunami...
_________________ To już jest koniec, nie ma już nic
Jesteśmy wolni, możemy iść
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 08-04-2006, 11:32
Parys napisał/a:
uleczalnie chorego
wg mnie nie masz racji nie każde ćpuna da się wyleczyć... jesli zaszedł juz bardzo daleko to nawet wsparcie i lekarze mu nie pomogą... to jest niewyobrażalne jak narkotyki wyniszczają...
Znam aż za dużo narkomanów. Jeden z nich to mój najlepszy kumpel, więc jako tako przyzwyczaiłam sie do widoku naćpanego kolesia, nie wspominając o naćpanych dziewczynach. Jak narazie żadne z nich się nie leczy, nie było na odwyku. Jednak ja te osoby lubię, zachowują się normalnie idzie się z nimi dogadać. Są tacy sami jak osoby nie biorące narkotyków.
Wysłany: 08-04-2006, 20:23
effelinka18 napisał/a:
każdego da się wyleczyć!!! tylko wiadomo że będzie ciężko... i troche to potrwa
wiesz co ... dziewczyno jeżeli uważasz ze kazdego cpuna można wyleczyć to wiesz nie mamy o czym gadac...;/
Wystaczy tylko poczytać ... a nawet nie poczytać tylko się obejrzeć wokoło
Powtarzam jeszcze raz;
Jezeli ktos nie ma dostatecznie silnej woli to nawet rodzina lekarze nie pomogą ...;/ on musi sam wiedziec sam chcieć poz a tym większośc takich ćpunów jest samotna... nie ma prawdziwych przyjaciół ...a jeśli ma to sa tacy sami jak ON (oczywiście nie zawsze są wyjątki)
NIE KAŻDEGO ĆPUNA MOŻNA WYLECZYĆ !! - zrozumcie to wreszcie:/
Nie wyleczy sie osoba, która tego nie chce. Jeżeli jakiś narkoman nie chce byc leczony to nic się nie da zrobić. Chyba, że rodzina zaciągnie go siłą na odwyk. Inaczej się nie da. Osoby z "długim stażem" (ale nie wszyscy) mają juz tak zryta psychikę, że do nich juz nic nie dociera. Prośby, groźby, błagania. Jeżeli od narkomana wyjdzie jakakolwiek inicjatywa, że chce się leczyc to jest szansa, ale tylko wtedy.
Jezeli ktos nie ma dostatecznie silnej woli to nawet rodzina lekarze nie pomogą
no własnie jeżeli będzie miał silną wolę i jeżeli będzie chciał to pewnie że da się wyleczyć... i nie trzeba zakładac od razu z góry że mu nie wyjdzie... Narkomania jest chorobą uleczalną.. tylko wiadomo że w psychice pozostaną ślady i nie będzei to już takim samym człowiekiem jakim był wcześniej...
Wysłany: 09-04-2006, 09:51
effelinka18 napisał/a:
Narkomania jest chorobą uleczalną
Nie w kązdym przypadku...
Myślicie ze każdy kto zaczyna ćpać ... mówi ze zostanie ćpunem...:/ mysli ze w każdej chwili może to przerwać jednak nie ma tak łatwo...a potem nie da rady stawić czoła takiemu wyzwaniu "rzucić nałóg" - i po jakims czasie stacza sie kompletnie na dno i UMIERA!
Ty tutaj piszesz o osobach ktore nie zaczęły się leczyć, które może nie chciały sę leczyć i uzależnienie ich zabiło.. Ja pisze ogólnie i wierze że każdemu się uda..
...odbiegamy za bardzo od tematu....
Wysłany: 09-04-2006, 19:26
effelinka18 napisał/a:
Ty tutaj piszesz o osobach ktore nie zaczęły się leczyć
Nie mówie ogólnie...
Miałam stycznośc z tym bliska mi osoba ... leczyłą się i umarła... bliska - znajomy
dlatego jeszcze raz powtarzam nie każdy ćpun ma szanse... i najlepiej w ogóle sie w to nie pakowac:)
Imię: Tomek
Wysłany: 16-05-2007, 21:35
Na poczatek definicja. Narkoman widzi tylko dziale. Cpun swiadomie wybiera cpanie cpa bo chce. Jednych i drugich znam mnóstwo wlasciwie wszyscy ktorych znam cos wrzucaja to ciekawi ludzie heheh do dupy to pytanie ile znasz ćpunów po co ci to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum