pełno jest OMENów, 'i niech stanie się koniec' 'Spawn' 'constantine' czy 'egzorcysta'.... jednak wszystkie mijaja się z prawdą (choc jedne sa bliżej a inne dalej) w żadnym nie usłyszysz o Olam Ha Klipoth, Samaelu, Saturnie,Nephilim,animacji cienia czy o świecie skorup można niektóre najwyżej napomkują o Goecji tyle...
constantine .. o ile sobie przypominam to w stygmatach nie ma czegos takiego ... ukazana jest tylko stygmatyczka ksiazdz i momenty opentania .. a pikea tam nie ma ... kolejnymmfilmem moze byc bloodmashinesensor3 hm.. siodme wrota , hm.... megnerotion te chyba najbardziej mroczne jakie ogladaałm:)
"Gothika" , egzorcuzmy emalie jones tez ale strasznie nudne "Stygmaty" nawet nawet
"apokalipsa" widzial ktos nudnawe i moze nie straszne az tak bardzo ale cos w sobie ma
co do Omena to byl horror ktory ogladalam jako pierwszy kiedy mialam jakies 5 6 lat
od tamtego momentu lubie wszystko co straszne( dla takiego malego dziecka omen jest straszny)
a skąd takie pytanie jesli można wiedzieć? czyżby motyw piekła na prezentacji maturalnej? ja bym motyw piekła widziała w "requiem for a dream", chociaz nie wiem czy o TAKIE piekło ci chodzi
Najlepszym filmem o tematyce ,,diabelskiej'' jest ,,Egzorcysta''. jest to także najlepszy horror w dziejach kina. Przerażające jest w nim to, iż jest oparty na faktach.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum