Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
pogaduchy o idałach , czy takowy istnieje waszym zdaniem?
Autor Wiadomość
Nefri 
*
Nefretete

Imię: Paula
Wysłany: 13-11-2006, 15:47   pogaduchy o idałach , czy takowy istnieje waszym zdaniem?

Często mówi się o idealnym facecie, bądź dziewczynie... czy tacy waszym zdaniem istnieją ? ;) co o tym myślicie ? czekam na odpowiedzi :D

oleczka004 
*

Wysłany: 13-11-2006, 15:54   

ideał.. Podobno ich nie ma.. Jednak ja sobie z takiego chłopaka zrobiłam taki Ideał:) I wydawał mi sie cudowny pod każdym względem chociaż dobrze go nie znam. Jednak ostatnio go nie widuję:| I chciałabym bliżej go poznać.. Jednak jak się zastanowiłam.. to chyba wolę aby był w mych marzeniach.. że jednak po swiecie chodzi ideał:D Niż miałabym po raz kolejny się rozczarować...

Nefri 
*
Nefretete

Wysłany: 13-11-2006, 15:59   

rozumeim, mam podobną sytuację ;) poznałam go w wakacje i zauroczył mnie ... heh, zgadnijcie czym ;) w każdym razie, nie utrzymuje z nim teraz kontaktu, nie zakochałam się ... ale uważam go za swój ideał...mimo,że go dobrze nie znam .... i tak jak Oleczka chyba po prostu go wyidealizowałam :/

oleczka004 
*

Wysłany: 13-11-2006, 16:02   

kurczę nie mamy co robić... tylko z tych chłopaków taki super robimy:P :D

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 13-11-2006, 16:07   

Można go sobie wymyślić. Ale w życiu- nie ma ludzi bez wad.
Nefri napisał/a:
zauroczył mnie ... heh, zgadnijcie czym ;)

Wyglądem? Zgadłam?
Cytat:
tak jak Oleczka chyba po prostu go wyidealizowałam

miłość jest slepa. :P
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Znak zodiaku: panna

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 13-11-2006, 16:14   

oleczka004 napisał/a:
ideał.. Podobno ich nie ma.. Jednak ja sobie z takiego chłopaka zrobiłam taki Ideał:) I wydawał mi sie cudowny pod każdym względem chociaż dobrze go nie znam. Jednak ostatnio go nie widuję:| I chciałabym bliżej go poznać.. Jednak jak się zastanowiłam.. to chyba wolę aby był w mych marzeniach.. że jednak po swiecie chodzi ideał:D Niż miałabym po raz kolejny się rozczarować...

Też mi się zdawało, że widuję ideała. Ale jak go poznałam w końcu po długim czasie to okazał się zwykłym frajerem nie wartym niczyjej uwagi. Nadawał się tylko na sponsora, ale i w tym był cienki :-P

Znak zodiaku: koziorozec

Ceemka 
Przyjaciel

Wysłany: 13-11-2006, 18:45   

Ideał to pojęcie bardzo względne. Dla każdego znaczy co innego. Moim zdaniem w ogóle ideały nie istnieją. Są tylko jakieś dziwne wyobrażenia, które każdy ma w swojej głowie i które przedstawiają kogoś z kim by się chciało byc. Ja nie szukam nikogo idealnego. Chcę byc z kimś kto będzie sobą, ze swoimi wadami i zaletami.

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 13-11-2006, 18:53   

Ceemka napisał/a:
Ideał to pojęcie bardzo względne. Dla każdego znaczy co innego. Moim zdaniem w ogóle ideały nie istnieją. Są tylko jakieś dziwne wyobrażenia, które każdy ma w swojej głowie i które przedstawiają kogoś z kim by się chciało byc. Ja nie szukam nikogo idealnego. Chcę byc z kimś kto będzie sobą, ze swoimi wadami i zaletami.

Zgadzam się. Poza tym, ludzie wymieniają pełno cech idealnej osoby nie zwracając uwagi na to, że taka nie istnieje! Czasem gdy ktoś bardzo dąży do odnalezienia tej idealnej osoby, nie znajduje jej, bo każda kolejna coś ma nie tak, oczy, nos, jest za mało romatyczna itp.

Nie mogę powiedzieć, że mój chłopak jest moim ideałem. Owszem ma jakieś tam cechy charakteru, których zawsze szukałam u chłopaka, ma też wady, które są fajne. Dlaczego? Bo jak mówi słowo "ideał"- ktoś bez wad, tym samym trochę nudny.
Ostatnio zmieniony przez Darn 13-11-2006, 18:57, w całości zmieniany 1 raz  

soniami_ 
poszukiwaczka

Wysłany: 13-11-2006, 18:55   

[ Dodano: 13 Lis 2006 06:56 pm ]
Ideał?...No tak a zastanawiał się ktoś,że jeśli takowy ideał istniałby to byłby strasznie nudny..człowiek,który się nie myli,nie popełnia błędów...Ale taki ideał względny...Który w wyobraźni tworzy każdy z nas, niekoniecznie jest bez wad...Mój "ideał" jeśli chodzi o faceta, w cale nie byłby ideałem w dosłownym tego słowa znaczeniu :D
Zresztą nic i nikt nie może być idealne według nas zawsze...Bo poglądy się zmieniają...czyli ideały też ;)

"To Zasada Przychylności, szczęście początkującego...Bo los chce żebyś spełnił swoja własną legendę..."
Ostatnio zmieniony przez soniami_ 13-11-2006, 19:29, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: ryby

Ceemka 
Przyjaciel

Wysłany: 13-11-2006, 19:27   

darn napisał/a:
Zgadzam się
Ciesze sie. Fajny av.
darn napisał/a:
ludzie wymieniają pełno cech idealnej osoby nie zwracając uwagi na to, że taka nie istnieje!
Znam to bardzo dobrze.

Nefri 
*
Nefretete

Wysłany: 13-11-2006, 19:30   

Gabi napisał/a:
Wyglądem? Zgadłam?

nie, nie zgadłaś, ale to co mnie w nim zauroczyło jest z deka głupie i przykro się tym więc chwalić ;/ a zachwycił mnie sposobem palenia, pierwszy raz widziałam żeby ktoś to robił z taką klasą :)
Gabi napisał/a:
miłość jest slepa. :P

http://allegro_dot_pl/ite..._kononowicz_swe ter_dot_html
nie tylko ślepa ale i głucha ;p

oleczka004 
*

Wysłany: 13-11-2006, 22:28   

właśnie... wolę myśleć że gdzieś po moim mieście chodzi ideał, którego może spotkam :D < jakś toć to jestem WIELKĄ marzycielką> :okulary:
Alicja napisał/a:
Też mi się zdawało, że widuję ideała. Ale jak go poznałam w końcu po długim czasie to okazał się zwykłym frajerem nie wartym niczyjej uwagi. Nadawał się tylko na sponsora, ale i w tym był cienki :-P

agusia2202 
Butterfly

Imię: Agnieszka
Wysłany: 13-11-2006, 22:35   

niema idealow ;P i nigdy nie bedzie :P kazdy ma jakies wady i zalezty , i kochajac trzeba to zaakceptowac wtedy ten ktos moze nam sie wydawac idelany pomimo swych wad, kocha sie pomimo a nie za cos ;p

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 13-11-2006, 23:55   

Nefri napisał/a:
zęsto mówi się o idealnym facecie, bądź dziewczynie... czy tacy waszym zdaniem istnieją ?

Gdzieś tam po drugiej stronie świata, i w marzeniach.

diabelek- 

Wysłany: 14-11-2006, 00:25   

gdzieś jest :P nawet takiego spotkałam raz na ulicy. Tak mi się zrobiło tak fajnie. W środku on a reszta taka rozmazana jak na filmach xD ahh :P ale to ideał z wyglądu był a z charakteru niestety nie wiem :(
  Znak zodiaku: strzelec

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu