Nigdy nigdzie wszyscy nie bedą równi. W szkołach średnich zaczyna sie podział.
Podział zaczyna się dużo wcześniej. Dzieci mniej inteligentne są zwykle mniej lubiane, bo są uważane za debili. Mają kompleksy, że są głupie i nikt ich nie lubi. Miałam w gimnazjum kolegę w klasie, który nie miał ocen wyższych niż 2. Był mało inteligentny. 3 lata zastanawiałam się czemu jest w klasie, gdzie poziom jest wysoki. Był pośmiewiskiem. Nawet nauczyciele z niego kpili. Poszedł na piekarza. I dobrze zrobił.
dkf napisał/a:
Myslisz ze będą mieli motywacje w takiej klasie??
Jak są leniami to nie będą mieli. Ich problem. Nie wykorzystują swoich możliwości - sami sobie robią krzywdę.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Agnieszka
Wysłany: 24-02-2007, 19:53
Alicja napisał/a:
Podział zaczyna się dużo wcześniej. Dzieci mniej inteligentne są zwykle mniej lubiane, bo są uważane za debili. Mają kompleksy, że są głupie i nikt ich nie lubi. Miałam w gimnazjum kolegę w klasie, który nie miał ocen wyższych niż 2. Był mało inteligentny. 3 lata zastanawiałam się czemu jest w klasie, gdzie poziom jest wysoki. Był pośmiewiskiem. Nawet nauczyciele z niego kpili. Poszedł na piekarza. I dobrze zrobił.
W takim celu sa szkoły specjalne, po których przyucza sie takich uczniów do konkretnego zawodu.
W takim celu sa szkoły specjalne, po których przyucza sie takich uczniów do konkretnego zawodu.
To może od razu robić przed gim testy na IQ i poniżej jakiegoś progu dawać do specjalnych?
Jest różnica między uczniami, którzy nadają się tylko do specjalnych, a takimi, którzy poradzą sobie w szkole ogólnokształcącej tylko o niższym poziomie.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Może by tak otwarli szkoły dla nieuków, to by było wyjście.
Ostatni raz się wyprodukuję - są zdolni, zdolni i leniwi, niezdolni i leniwi i niezdolni.
I wg takich kryteriów powinno się porozdzielać i dopasować poziom żeby jak najwięcej skorzystali.
Dziękuję.
A w jaki sposób wyobrazasz sobie taki podział?? Poprzez testy czy co??
Myślę, że szkoła z której uczeń wychodzi powinna mu pisać opinię. I na podstawie tej opinii oraz sugestiii wynikiem testów i świadectwa zakwalifikować ucznia do danej klasy.
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 25-02-2007, 09:08
taki podzial to kompletny kretynizm, to nie bedzie nauka tylko wyscig szczurow. a pozniej sie dziwic ze sa samobojstwa wsrod uczniow, a co ma zrobic taki uczen jak trafi do klasy "geniuszy" i bedzie mial najnizsza srednia i tym samym nie spelni swoich ambicji a czesto i rodzicow? wlasnie wtedy przychodza takie glupoty do glowy jak samoboj.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Wysłany: 25-02-2007, 11:06 Re: Podział uczniów
legalna napisał/a:
. Ma to na celu podniesienie poziomu w klasach, uważając że uczeń dobrze się uczący jeżeli trafi do klasy z wysokim poziomem, będzie barziej zmotywowany do nauki.
A wszyscy gorsi uczniowie trafią razem do klasy i ciekawe kto by chciał być wychowawcą takiej klasy to raz. A dwa taka klasa nie bedzie się motywowała do nauki. Niewiem wg mnie to bez sensu i nie powinni robić takiego podziału.
_________________ nie żyję wczorajszym dniem.
nie oddycham wczorajszym powietrzem.
Mi też się nie podoba taki podział, bo są uczniowie co chcą się uczyć, ale nie mają siły na to ma w klasie kilka takich osób, co chcą się uczyć a mają słaba średnią i to znaczy, że odrazu go rzucić do gorszej klasy, gdzie oczywiście niebędzie mógł się uczyć z powodu szczeniackiego zachowania innych uczniów. Na szczęście u mnie w szkole nie będzie takiego podziału, ale zobaczy się w liceum .
_________________ Fuck you !!
Ostatnio zmieniony przez dawids14_14 25-02-2007, 11:30, w całości zmieniany 1 raz
Chyba jakiś ćwok to wymyślił. Bez sensu pomysł. Ale za rok może będą dzielić na biednych i bogatych ? Aby biedni się nie krępowali z bogatymi ;/ Tragedia.
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum